Ziua Logo
  Nr. 4478 de joi, 5 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Inculpatul Nastase A.
-- Fostul premier a ramas, in sfarsit, fara imunitate parlamentara * El va putea fi pus sub urmarire penala si judecat
Plenul Camerei Deputatilor a aprobat ieri, cu 158 de voturi "pentru" si 128 "impotriva", cererea procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind urmarirea penala a deputatului Adrian Nastase, fost prim-ministru, in dosarele "Matusa Tamara" si "Zambaccian II".
Surse parlamentare ne-au declarat ca majoritatea deputatilor PSD a votat impotriva inceperii urmaririi penale a lui Adrian Nastase, alte voturi impotriva venind si de la cativa liberali. Potrivit acelorasi surse, la momentul votului in sala erau in jur de 75, maxim 80 de pesedisti, dintr-un numar total de 113. Dintre cei prezenti, cei mai multi pesedisti s-au pronuntat impotriva inceperii urmaririi penale. Deputatii PDL si majoritatea celor de la UDMR si din grupul minoritatilor au votat "pentru" inceperea urmaririi penale.
Apararea
Inainte de inceperea procesului de votare, Adrian Nastase a avut dreptul sa se adreseze si sa se apere in fata colegilor sai. In discursul sau de la tribuna Parlamentului Nastase a avut doua tinte: seful DNA Daniel Morar si presedintele statului Traian Basescu. "Va voi solicita sa ignorati prevederile Constitutiei si sa acceptati cererea procurorilor de a permite inceperea urmaririi penale, in asa fel incat, in final, Justitia sa se pronunte. A venit momentul in care nu mai vreau sa fiu si nu mai vreau sa ofer combustibil demagogiei intretinute de Traian Basescu si de corul sau antic de laudatori". In apararea sa a venit si presedintele pesedistilor Mircea Geoana care a spus ca "in ultimii patru ani, subiectul Adrian Nastase a reprezentat si reprezinta un subiect cu tenta de vendeta politica".
Adversarii politici au decis
Liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader, a declarat ca, dincolo de apartenenta politica a parlamentarilor care au votat contra sau pentru inceperea urmaririi penale a lui Adrian Nastase, ceea ce conteaza este rezultatul final. "De unde stiti ca PSD a votat contra? Este opinia fiecaruia, important este ca am reusit sa trecem, cu o prezenta foarte buna la plen, hotararea de incepere a urmaririi penale. Una este declaratia, alta este realitatea. Nu stiu daca PNL a votat pentru sau impotriva. Imi pare rau ca cei de la PSD nu au sustinut ideea pe care a avut-o Adrian Nastase sa arate votul, in parte au aratat, in parte n-au aratat. Cert este rezultatul, acesta ne intereseaza", a afirmat Toader. Chestorul Camerei Deputatilor, liberalul Dan Motreanu, a declarat, ca votul a demonstrat ca a functionat Alianta DA, si nu actuala coalitie PDL-PSD.
Justitia sa-si faca treaba
"Am votat pentru a nu obstructiona Justitia, am votat ca si in cazul lui Paul Pacuraru, pentru posibilitatea continuarii actului de Justitie. Nastase poate sa-si dovedeasca nevinovatia in justitie, nu la televizor", a conchis Motreanu.
Pe de alta parte, viceliderul grupului liberalilor din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, a declarat ca "liberalii nu s-au aliat atat cu PDL, cat cu un principiu - anume ca in orice situatie in care este nevoie sa ajute justitia sa-si faca datoria, PNL o va face". De aceeasi parere au fost si reprezentantii UDMR conform declaratiei deputatului Laszlo Borbely: "Cred ca votul din Camera Deputatilor a fost un vot normal pentru ca si domnul Adrian Nastase a cerut sa se inceapa procedura de urmarire penala. E bine ca in sfarsit am finalizat acest lucru pentru care s-a pierdut multa energie. Justitia trebuie sa-si faca treaba".
Cornelia G. POPESCU 
 Comentarii: 8 Afiseaza toate comentariile  
nedumerire   de drina
Si acum e inculpat?   de Atamild
"Am votat pentru a nu obstructiona Justitia". Da ? Da stiti de cand dateaza legea asta ?   de Ghita Bizonu'
CATI ANI AU TRECUT?   de stan patitu
ramane de vazut   de cosor ion
Nici autoarea nici Motreanu nu au habar cam cum functioneaza justitia intr-un stat de drept.   de Socrate
Inteleg din titlu ca dl. Plesu este in purgatoriu, intre rai si iad ( sau rai si iad )   de Socrate
Dl.Plesu:intre socialism si capitalism   de Alex.Pandrea
A r h i v a
  Basescu: Platiti-va ratele!    20 comentarii
  Super-pasapoartele    18 comentarii
  Bulgarul agent dublu    12 comentarii
  Nominalizarile PSD in stand-by    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Super-pasapoartele (2773 afisari)
 Basescu: Platiti-va ratele! (1998 afisari)
 Scrisorelele urii la Bruxelles (1587 afisari)
 Nominalizarile PSD in stand-by (1447 afisari)
 Cum ar putea Goma si Basescu sa schimbe fata Basarabiei (1422 afisari)
 Cel mai tare sofer socheaza din nou: Nu am facut nici o prostie - VIDEO  (2161 afisari)
 Piatra Neamt: Doua eleve au fost condamnate la inchisoare pentru santaj sexual  (2020 afisari)
 Florin Constantiniu: Istoria nationala este lichidata cu buna-stiinta (1798 afisari)
 Presa rusa: Raidul serviciilor secrete ucrainene la Nafotgaz are legătură și cu Romania (1577 afisari)
 Podul care transforma camioanele in... decapotabile (VIDEO) (1445 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01013 sec.