Ziua Logo
  Nr. 4478 de joi, 5 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Mandat CPI pentru Omar
Curtea Penala Internationala (CPI) a emis ieri un mandat de arestare pe numele presedintelui sudanez Omar el-Bechir, pentru crime de razboi si crime impotriva umanitatii comise in Darfur, anuntat purtatoarea de cuvant a acestei instante, Laurence Blairon, intr-o conferinta de presa la Haga. Pentru prima data in istoria acestei instante internationale este emis un mandat de arestare ce vizeaza un sef de stat aflat in exercitiu. Omar el-Bechir, in varsta de 65 de ani, este acuzat de crime de razboi comise in Darfur, regiune din vestul Sudanului afectata din anul 2003 de un razboi civil soldat cu moar�tea a 300.000 de persoane si refugierea
a peste 2,7 milioa�ne, potrivit ONU. (M.I.)
Sezonul amenintarilor
Presedintele francez Nicolas Sarkozy si alti opt politicieni importanti au primit, in ultimele zile, amenintari cu moartea, in plicurile respective aflandu-se si gloante, au anuntat oficiali de la Paris, citati de BBC. Echipe de anchetatori au demarat investigatiile in acest caz misterios, in care au fost expediate pe adresele politicienilor scrisori identice, textul fiind format doar din 20 de litere si abundand in greseli de ortografie. In principal, destinatarii epistolelor sunt membri ai partidului UMP, de centru dreapta, al presedintelui Sarkozy, precum si ministrul Justitiei, Rachida Dati, cel de Interne, Michele Alliot-Marie si al Culturii, Christine Albanel. (M.I.)
Alegeri pe 7 iunie
Alegerile pentru Parlamentul European (PE) vor avea loc in data de 7 iunie 2009, a stabilit ieri Guvernul, printr-o Hotarare. Cetatenii romani vor trimite in forul european 33 de deputati din numarul total de 736. Potrivit site-ului PE, alegerile vor avea loc simultan in toate cele 27 de state membre UE, oferind celor 375 de milioane de cetateni europeni cu drept de vot posibilitatea de a decide asupra politicilor la nivelul Uniunii. (O.B.)
Basescu la Varsovia
Seful statului face astazi o vizita intempestiva la Varsovia, Presedintia anuntand ca aceasta are loc la invitatia omologului polonez Lech Kaczynski. Programul vizitei cuprinde convorbiri oficiale intre cei doi sefi de stat, precum si intrevederi
ale presedintelui Romaniei cu presedintii Seimului si Senatului Republicii Polone, dar si cu presedintele Consiliului de Ministri. Discutiile Basescu - Kaczynski vizeaza obiectivele cooperarii bilaterale in interiorul UE si in cadrul NATO, precizeaza intr-un comunicat Presedintia. In acesta se mentioneaza ca programul mai prevede intalniri ale sefului statului cu mediul de afaceri polonez si cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Republica Polona. (A.H.)
A r h i v a
  Imunitate limitata pentru presedinte    13 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Super-pasapoartele (2773 afisari)
 Basescu: Platiti-va ratele! (1998 afisari)
 Scrisorelele urii la Bruxelles (1587 afisari)
 Nominalizarile PSD in stand-by (1447 afisari)
 Cum ar putea Goma si Basescu sa schimbe fata Basarabiei (1422 afisari)
 Cel mai tare sofer socheaza din nou: Nu am facut nici o prostie - VIDEO  (2161 afisari)
 Piatra Neamt: Doua eleve au fost condamnate la inchisoare pentru santaj sexual  (2020 afisari)
 Florin Constantiniu: Istoria nationala este lichidata cu buna-stiinta (1798 afisari)
 Presa rusa: Raidul serviciilor secrete ucrainene la Nafotgaz are legãturã ºi cu Romania (1577 afisari)
 Podul care transforma camioanele in... decapotabile (VIDEO) (1445 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00859 sec.