Ziua Logo
  Nr. 4478 de joi, 5 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Fiul narcoman erou de roman
Fiul scriitoarei britanice Julie Myerson si-a acuzat mama ca este "usor nebuna" si "naiva" dupa ce aceasta a scris o carte despre propria lor drama
de familie, declansata de abuzul lui de droguri. Romanul "Copilul pierdut" are toate sansele sa devina best-seller international avand in vedere ca Myerson este o autoare de succes, nominalizata la cel mai prestigios premiu al literaturii britanice.
Jake Myerson a recunoscut deschis ca este fumator de canabis, dar nu si dependent cum a declarat mama lui in cartea "The Lost Child" - "Copilul pierdut". In cadrul unui interviu acordat inaintea lansarii cartii, Julie Myerson - nominalizata la cel mai prestigios premiu al literaturii britanice Man Booker Prize - a relatat cum consumul constant de canabis al lui Jake l-a transformat pe acesta dintr-un copil "inteligent, dulce si haios", intr-o persoana extrem de violenta. Ea si sotul ei, jurnalistul si dramaturgul Jonathan Myerson, in varsta de 49 de ani, si-au fortat fiul sa plece de acasa pe cand avea doar 17 ani, pentru a nu-i influenta negativ pe fratii lui mai mici, Chloe si Raphael. Scriitoarea, in varsta de 48 de ani, pretinde ca Jake a citit un manuscris al cartii si i-a inteles si acceptat nevoia de a se descarca in scris de trauma prin care a trecut. Dar adolescentul, care in prezent locuieste intr-un apartament modest, a declarat in cadrul unui interviu acordat unei publicatii britanice ca nu si-a vazut parintii de mai bine de un an si crede ca mama lui se foloseste de lucrurile private ale familiei lor pentru a-si vinde cartile mai bine.
Fiul doar "fumeaza"
Jake si-a povestit varianta lui de poveste: "Am vazut o copie a cartii si am intrebat-o daca pot face ceva ca sa impiedic publicarea ei. A zis ca nu si a luat asta ca pe un acord tacit. Nici vorba de asa ceva". Iar despre abuzul sau de droguri a tinut sa preci�zeze ca "nu e ceva chiar atat de rau. De fapt, parintii mei sunt foarte creduli si s-au lasat prinsi in toata campania asta anti-drog promovata de americani. E o mare diferenta intre a fuma din cand in cand si a fi dependent. Dar ei nu fac diferenta, li se pare ca e acelasi lucru. Reactia lor mi s-a parut mai mult decat exagerata. Sunt niste persoane foarte emotive si refuz sa mai am de a face cu ei. Daca ceea ce fac eu este diferit de ceea ce face 40% din populatia Statelor Unite, atunci merit sa fiu pus pe un rug si sa mi se dea foc".
"Drama asta ne-a lovit din senin"
"Nu intentionam sa ajung la o disputa publica cu Jake. Dar nu e adevarat ca nu ne-am vazut de un an", spune mama indurerata. In versiunea ei de poveste, dupa ce a fost dat afara de acasa din cauza ca a refuzat sa isi indrepte com�portamentul, Jake a fost luat in ingrijire de catre parintii unui coleg de scoala. "Daca cineva mi-ar fi zis acum cativa ani ca o sa fiu pusa intr-o asemenea situatie, mi s-ar fi parut o gluma de prost gust. Ceva de neconceput... Drama asta ne-a lovit din senin. Eu cred in continuare ca multi parinti care nu au foarte bine definita notiunea de <<dependenta de droguri>> nu vor intelege pe deplin acele capitole din carte. Nu stiu daca vor fi de acord cu decizia noastra. Dar oamenii trebuie sa stie ca lucruri de acest fel se pot intampla oricui, oricand.
Julie Myerson, absolventa a Universitatii Bristol, a devenit celebra in anul 1994, odata cu publicarea romanului semi-autobiografic "Sleepwalking", despre copilaria ei nefericita alaturi de un tata violent. A fost nominalizata la Booker Prize pentru romanul ei "Something Might Happen", publicat in 2003 si este o prezenta constanta in cadrul unei emisiuni culturale de pe postul BBC2. Initial, romanul "The Lost Child" era o lucrare cu caracter istoric, avand ca personaj central o tanara fata care a murit din cauza tuberculozei in anul 1820. Scriitoarea a luat, pana la urma, decizia ca povestea ei sa se focalizeze pe propria-i drama de familie.
Ana MUNTEANU 
A r h i v a
  Mr.&Mrs. Banica "doi s'un sfert"    1 comentariu
  Freza care a facut-o vedeta pe Mona    
  Strada U2    
 Top afisari / comentarii 
 Super-pasapoartele (2773 afisari)
 Basescu: Platiti-va ratele! (1998 afisari)
 Scrisorelele urii la Bruxelles (1587 afisari)
 Nominalizarile PSD in stand-by (1447 afisari)
 Cum ar putea Goma si Basescu sa schimbe fata Basarabiei (1422 afisari)
 Cel mai tare sofer socheaza din nou: Nu am facut nici o prostie - VIDEO  (2161 afisari)
 Piatra Neamt: Doua eleve au fost condamnate la inchisoare pentru santaj sexual  (2020 afisari)
 Florin Constantiniu: Istoria nationala este lichidata cu buna-stiinta (1798 afisari)
 Presa rusa: Raidul serviciilor secrete ucrainene la Nafotgaz are legãturã ºi cu Romania (1577 afisari)
 Podul care transforma camioanele in... decapotabile (VIDEO) (1445 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00982 sec.