Ziua Logo
  Nr. 4477 de miercuri, 4 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
"Criminalul din '89" a facut 79 de ani
-- La aniversarea lui Ion Iliescu n-au mai fost prezenti liderii partidului, ca altadata, ci "Noii golani" care i-au amintit de "crimele" comise
"Esti un criminal care va plati pentru victimele de la Revolutie si Mineriade", a fost primirea de care a avut parte Ion Iliescu din partea unui grup de tineri la aniversarea venerabilei varste de 79 de ani. Pentru a nu-i strica momentul festiv, sepepistii au chemat intariri de la Jandarmerie, care i-au inhatat cu forta pe turbulenti. "Niste puslamale platite", niste "legionari", a gasit rapid explicatia Iliescu, iar Nastase s-a oferit slugarnic sa-i fie garda de corp. Fastul de altadata de la petrecerea de 3 martie a lipsit cu desavarsire, majo�ritatea liderilor pesedisti uitand de sarbatorit.
De la prima ora, baietii de casa ai lui Ion Iliescu au simtit pericolul. Un grup de tineri autointulat "Noii golani" s-a postat in fata cladirii din strada Atena, unde fostul presedinte urma sa-si primeasca invitatii. Tricourile cu trimire directa la acesta, pe care scria "vinovat pentru crima" si "criminal", nu erau de bun augur pentru sarbatoarea care se pregatea. Lumanarile cu care tinerii se inarmasera au fost considerate prea periculoase pentru fortele de ordine. "Dau cu tine de pamant de sar matele din tine, esti un putoi", a fost declaratia razboinica a unui mic pesedist burtos catre unul dintre tineri. Pentru ca a devenit recalcitrant si a intrebat cine este si i-a cerut sa se legitimeze, pesedistul a replicat: "N-ai vrea sa ne legitimam cu pantofi in gura?". "A omorat oameni" au strigat in cor tinerii porniti pe harta. Iute din fire, micutul pesedist nu a suportat tirul turbulentilor si a scos cu artileria grea: "A omorat-o pe mata". "Iti rup capu' ma, ti-as stinge lumina, te stiu eu pe tine esti de la cimitir", a plusat plin de naduf. Pentru a nu parea ca mimeaza apararea, paznicul s-a indreptat energic spre liderul tinerilor, pe care l-a imbrancit cu forta pentru a elibera zona. Sepepistii au supravegheat incidentul, dar au preferat sa nu se bage si au chemat intariri de la Jandarmerie.
Babe, pensionari, oameni de bine
"A venit criminalul din '89", au strigat tinerii in momentul in care Ion Iliescu a coborat din masina. Doar trei doamne au apucat sa-i ofere cate un buchet de flori si traditionalele pupaturi cu foc. Imediat dupa ce Iliescu a urcat, fortele de ordine au aparut pe stradutele din jurul imobilului. Nici ziaristii nu au mai avut voie sa intre in cladire fara sa se legitimeze. Pentru ca locotenentul Marinescu s-a plimbat mai bine de jumatate de ora cu buletinele recalcitrantilor fara sa fie capabil sa le ia datele, a trebuit sa intervina maiorul Jijie. "Ii legitimati pe cei care au fost batuti, nu si pe cei care au lovit", s-au plans "Noii golani". Sub acuzatia ca au incalcat legea privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, doi dintre tineri au fost inconjurati de jandarmi si luati brutal pe sus. Paznicul a fost uitat, el nefiind obligat sa dea nicio explicatie. Si a inceput si ziua lui Iliescu de 79 de ani cu un calduros "La multi ani!" cantat ad-hoc in fata cladirii din strada Atena numarul 11 de falanga sustinatorilor: babe, pensionari si revolutionari de bine. Dupa care timp de trei ore suflarea pesedista a venit sa-si aduca urarile de bine pentru Iliescu. "Sunt in forma! Desi n-am invitat pe nimeni, lumea stie ca de ziua mea sunt la birou (...). E greu de vorbit despre o surpriza, pentru ca, de regula, nu ma surprinde nimeni, nici in bine, nici in rau", a declarat Iliescu.
Bodyguardul Nastase
"Sunt niste puslamale, oameni culesi de pe drumuri si folositi, sunt din Noua Dreapta. La fel s-au manifestat si samburii miscarilor legionare, care au aparut in anii 1920-1930, este o diversiune obisnuita in vremuri de criza, tinerii sunt platiti", a conchis rapid fostul presedinte. "Daca aveti nevoie de o garda de corp am venit aici pentru ca am auzit ca sunt niste baieti care au facut scandal", s-a gudurat in gluma Nastase pe langa fostul sau sef pe linie de partid.
Trandafiri de la Basescu
Presedintele de onoare al PSD a primit din partea sefului statului un cos cu trandafiri galbeni alaturi de care statea un biletel cu "La multi ani". Cadourile la moda au fost cartile: Geoana i-a dat "The Conscience of a Liberal", scrisa de Paul Krugman (consilier al presedintelui Obama), Nastase i-a oferit "Les Mots des Francois Mitterand", iar Nicolae Vacaroiu o istorie a Curtii de Conturi. Sorin Oprescu nu a dorit sa dezvaluie cadoul adus. In afara ministrului Ecaterina Andronescu, nici un alt reprezentant al Guvernului nu si-a facut aparitia la ziua lui Ion Iliescu. (C.A.)
Cristian ANDREI 
 Comentarii: 10 Afiseaza toate comentariile  
-" La Multi Ani "..itzi ureaza marea shatra de tzigani ...!   de jan dinu
Manifestatie preventiva ca sa nu cumva sa mai candideze la prezidentiale ?   de Socrate
La multi Cancer!!!   de floricel
La multi ani...   de Alcor
In 20 mai 1991   de Rocky
Iar mi-au sters comentariul cu felicitari.. Ii promisesem o ploaie de pungi cu kkt.. da e bine asa..   de Omul cu Picioare foarte Paroase
Felicitari pentru Basescu!   de moroianu
A scapat definitiv   de autentic
la 79 anitotusi LA MULTI NI   de cosor ion
O a doua mare vina??   de Rollo
A r h i v a
  Conflict cu Ucraina    21 comentarii
  Tradatorul si spionul erau prieteni din 2001    8 comentarii
  Spionul bulgar tundea catelul vecinei    5 comentarii
  Contre intre Atanasiu si generalul Badalan    9 comentarii
  Hartile cutremurului    7 comentarii
  Centrul Istoric al Capitalei va arata ca la Praga    4 comentarii
  Nastase ramane azi fara imunitate    8 comentarii
  Rusoaicele interzise la metrou    
 Top afisari / comentarii 
 Hartile cutremurului (8657 afisari)
 Conflict cu Ucraina (3077 afisari)
 Spionul bulgar tundea catelul vecinei (2756 afisari)
 Contre intre Atanasiu si generalul Badalan (1769 afisari)
 PNL, decont si succesiune (1583 afisari)
 Frumoasa filipineza care suceste mintile barbatilor cu formele sale! (FOTO) (4605 afisari)
 Decanul Academiei Diplomatice de la Moscova: "Exista o probabilitate mare ca prabusirea Statelor Unite sa se produca in 2010" (3004 afisari)
 Cel mai tare sofer roman!  (2994 afisari)
 Soldatul universal, Jean-Claude Van Damme, beat intr-un club de noapte din Sofia (2266 afisari)
 Si Basescu rade de inaltimea lui Boc - VIDEO (1994 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01021 sec.