Ziua Logo
  Nr. 4476 de marti, 3 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Fermierii mai au o luna
Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a prelungit cu o luna, respectiv pana la 27 martie, sesiunea de primire a cererilor de finantare pentru proiectele de investitii ale tinerilor fermieri din cadrul Programului de Dezvoltare Rurala, se arata intr-un comunicat al APDRP. Masura de instalare a tinerilor fermieri este finantata cu o suma totala de 84,3 milioane euro, iar fiecare beneficiar primeste o suma maxima nerambursabila de 25.000 de euro pe exploatatie. (L.M.)
Cercetatorii in strada
Federatia Sindicatelor Lucratorilor din Cercetare-Proiectare din Romania organizeaza, in perioada 3-6 martie, pichete in fata Presedintiei si a Guvernului pentru a protesta fata de bugetul alocat in acest an cercetarii. Pichetele vor avea loc intre orele 8.30 si 12.00. Cercetatorii solicita adaptarea legislatiei romanesti din domeniu la cea europeana si respectarea angajamentelor Romaniei asumate prin Tratatul de la Lisabona. (M.S.)
Constructii la Romexpo
Numarul expozantilor la targurile Construct Expo Antreprenor si Romtherm, organizate la Romexpo, este cu 15% mai redus in acest an, iar suprafata alocata a scazut cu 25%, pe fondul crizei financiare, a declarat, ieri, directorul comercial al complexului expozitional, Catalin Trifu. La editia din acest an vor partipa 350 de expozanti din 19 state. Cele doua evenimente se vor desfasura in perioada 3-7 martie. (L.M.)
Medicamente confidentiale
Medicamentele pentru HIV/SIDA vor fi distribuite din nou doar prin farmaciile cu circuit inchis din cadrul spitalelor care deruleaza aceste programe, achizitionarea lor fiind realizata prin licitatie organizata la nivel national, si nu al centrelor, potrivit unui proiect de H.G. Din iulie 2008, aceste medicamente au fost distribuite prin farmaciile cu circuit deschis, desi organizatiile pacientilor cu astfel de maladii au acuzat ministerul Sanatatii ca prin acest act incalca dreptul la confidentialitate. (C.P.)
Targ de Martisor
Pana pe 8 martie, la Muzeul National de Geologie, bucurestenii sunt asteptati la Targul de Martisor. Cu aceasta ocazie se pot alege cadouri dintr-o gama larga de obiecte, de la flori de mina si elemente de decoratiuni interioare: piramide, sfere, obeliscuri, pasari de piatra, pana la obiectele de podoaba atat de indragite de doamne: coliere si cercei, inele si bratari, pandantive si brose din cristale naturale si slefuite etc. Targul este deschis zilnic, in perioada 27 februarie - 8 martie, in intervalul orar 10.00-18.00. Pretul de acces este de 7 lei/adult si 4 lei/redus. (C.S.)
A r h i v a
  Pregatiri de greva    2 comentarii
  Institut de Tehnologie la "Babes-Bolyai"    4 comentarii
  Plaje fara stapan    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Am prins spionul bulgar! (4073 afisari)
 Atentie, sacul e gol! (2979 afisari)
 Tigani unguri sau romani (2340 afisari)
 Pierdut mitraliere. Cumpar motocositoare (1547 afisari)
 Piuneza din fundul ardeleanului (1529 afisari)
 Sunt goale-golute, desi par imbracate! (VEZI FOTO) (2899 afisari)
  Pestele cu fata de om, descoperit in Coreea de Sud  (2411 afisari)
 Preturile la imobiliare vor scadea sub 50.000 de euro pana in 2010 (2266 afisari)
 A facut sex cu 100 de cadavre (1830 afisari)
 Nu existã riscul unui cutremur mare in Romania, in viitorul apropiat, spun seismologii (1726 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00845 sec.