Ziua Logo
  Nr. 4475 de luni, 2 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
CAUZA NOASTRA
-- Cabala medicilor
Greva medicilor n-a mai avut loc. Si nici nu va avea loc vreodata. Dupa un moment de deruta, lumea doctorilor s-a reinchis in ea insasi. Nedreptatile care i se fac nu o rascoala. Dimpotriva, o blindeaza in fata amestecului din afara. Suntem nedreptatiti, par a spune, o ducem ca vai de noi, lasati-ne in plata Domnului! Macar atat!
SpaTiile din faTa clinicilor cu lefuri de mizerie se aglomereaza in fiecare zi cu masini ultraluxoase. Preturile limuzinelor cresc invers proportional cu cheltuielile facute pe reviste de specialitate. Treaba merge. Medicii tineri nu cracnesc, traiesc cu speranta ca le va veni si lor randul. Cu o conditie: sa nu se schimbe nimic. Au tocit sase ani, inca doi si inca doi, si inca si inca, orice schimbare i-ar arunca in afara mecanismului care le asigura confortul de elita. Se casatoresc intre ei, se apara unul pe celalalt, indiferent de specialitate, se respecta dupa un cod doar al lor, se intrajutoreaza, petrec impreuna. Nu exista revolte, doar invidii. Nu sunt nemultumiri, doar carcoteli. Nici suisuri sau pravaliri, doar rutine si amenzi, mici sanctiuni.
Codul moral acceptat tacit de toti membrii nu sufera influentele lumii inconjuratoare; regimurile trec, legile se schimba, se duc si crizele, privatiunile sociale curg pe langa, lumea confortului de elita nu se clatina.
Sunt prieteni loiali, cetateni responsabili, culti, cu simtul umorului, peste media de civilizatie a mediului in care traiesc. Si nu expun in afara nimic din lumea lor inchisa: valorile, confortul, prejudecatile, statuile, rangurile pecetluite de veacuri.
O lume InchisA, medievalA. Orice reforma care i-ar primejdui natura conservatoare este supusa feno�menului de respingere colectiva, automata. Actele de nedreptatire, dovezile de neincredere, suspiciunile o fortifica, o strang in ea, o fac inexpugnabila. Nereformatoare.
Doctorul e stApAn. Suveran. De la inaltimea constiintei de suveran il trateaza pe pacient, oricat l-am reforma. Suveranii nu fac greve. Sa respectam medicul, sa-i recunoastem natura specifica, si sa ridicam rangul pacientului; un contract intre doi suverani. In felul acesta, casta medievala se va reforma singura, prin adecvare treptata, evolutiva.
Nicolae Cristache, cristas@clicknet.ro 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
multumesc, domnule Liviu   de cristas
"Medicii tineri nu cracnesc, traiesc cu speranta ca le va veni si lor randul."   de Liviu2002j
A r h i v a
  Hapuri cu subventie    
  Capitala fara patinoare    
  Respect pentru Minculescu    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Are dreptate (3058 afisari)
 Spionati pe Messenger (2598 afisari)
 Jaf cu vaporul (2164 afisari)
 Trasi din nou pe sfoara (1446 afisari)
 Criza divizeaza UE (1418 afisari)
 Sotia lui Tom Cruise, asa cum speram sa n-o mai vedem niciodata: supta la fata, nespalata pe cap si cu oja sarita (3843 afisari)
 Din programul economic transmis de Guvern la CE: Creste varsta de pensionare, iar angajarile in sectorul public, blocate pana in 2011 (2340 afisari)
 Unul dintre multii "politologi" rusi: Se pregateste o lovitura de stat impotriva lui Putin (2218 afisari)
 Nu ti-ai platit rata la banca? Uita de executorii bancari, pentru ca-ti bat la usa cei judecatoresti! (2052 afisari)
 Masacrul de la Fantana Alba, un Monument al suferintei romanesti - SEMNEAZA PETITIA (1909 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00832 sec.