Ziua Logo
  Nr. 4475 de luni, 2 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Semintele magice
-- Pentru prima data, un spectacol al Teatrului pentru copii "Ion Creanga" va avea premiera oficiala intr-un festival international
In perioada 2-9 martie, Teatrul "Ion Creanga" (TIC) participa, la Bologna (Italia), la cea de a cincea editie a festivalului de teatru pentru copilaria timpurie (0-6 ani) "Visioni di futuro, visioni di teatro...", organizat de Teatrul La Baracca-Testoni Ragazzi cu spectacolul-coproductie (TIC- Baracca-Ragazzi) "Seminte-Semi".
Noutatea absoluta o reprezinta faptul ca este pentru intaia oara cand TIC are premiera oficiala a unui spectacol in cadrul unui festival international. In cursul acestei luni urmeaza sa aiba loc o a doua premiera, la Bucuresti.
"Semintele zboara, Pamantul le acopera... Semintele si pamantul nasc impreuna o paine magica. Fara seminte, pamantul ramane sterp". Acesta ar fi mesajul spectacolului montat in cadrul Programului "Educatia Timpurie. Teatru pentru 0-3 ani", de catre o echipa in care se regasesc aproape aceleasi nume la fiecare dintre coordonatele "tehnice" - Julieana Draghici, Voicu Hetel (distributie); Valeria Frabetti (regie); Valeria Frabetti, Julieana Draghici, Voicu Hetel (scenariu); Iuri Isar, Valeria Frabetti (design, decor si costume); Valeria Frabetti, Voicu Hetel (ilustratia muzicala). Povestea despre miracolul vietii are nevoie de timp, atentie, munca si mai ales de dragoste pentru a fi posibil, iar cele doua colective, provenite din doua civilizatii si culturi diferite s-au reunit pentru a crea un tot unitar dedicat celor mai tineri dintre spectatori.
Teatrul "Ion Creanga" este, din 2006, co-organizator al festivalului, in cadrul proiectului european "Small Size, the net" - care are drept scop promovarea importantei educatiei timpurii prin intermediul productiilor teatrale, atelierelor de lucru dedicate copiilor, actorilor, regizorilor si adultilor implicati in educatia copiilor (parinti si educatori). Proiectul a fost initiat de Baracca-Ragazzi si reuneste sase institutii teatrale si organizatii culturale din Europa.
A r h i v a
  Rafinament la patru maini    
  Seara Oscarului romanesc    
  Ora Italiei (II)    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Are dreptate (3058 afisari)
 Spionati pe Messenger (2598 afisari)
 Jaf cu vaporul (2164 afisari)
 Trasi din nou pe sfoara (1446 afisari)
 Criza divizeaza UE (1418 afisari)
 Sotia lui Tom Cruise, asa cum speram sa n-o mai vedem niciodata: supta la fata, nespalata pe cap si cu oja sarita (3843 afisari)
 Din programul economic transmis de Guvern la CE: Creste varsta de pensionare, iar angajarile in sectorul public, blocate pana in 2011 (2340 afisari)
 Unul dintre multii "politologi" rusi: Se pregateste o lovitura de stat impotriva lui Putin (2218 afisari)
 Nu ti-ai platit rata la banca? Uita de executorii bancari, pentru ca-ti bat la usa cei judecatoresti! (2052 afisari)
 Masacrul de la Fantana Alba, un Monument al suferintei romanesti - SEMNEAZA PETITIA (1909 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00888 sec.