Ziua Logo
  Nr. 4473 de vineri, 27 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Dinamo in ancheta
-- Stafful clubului din Stefan cel Mare este cercetat dupa incidentele de la Mall Plaza
Chestorul Marcel Popescu (foto), presedintele Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti si seful Biroului de Resurse Umane, inspectorul principal Botiz Ioan, vor fi cercetati prealabil, in legatura cu activitatea lui Eugen Preda. Popescu stia de activitatea infractionala a fostului subofiter, dar a tratat cazul "cu superficialitate", arata MAI.
Corpul de Control al MAI a facut verificari, in aceasta saptamana, la Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti si Centrul Sportiv Brasov, dupa violentele de la Mall Plaza in care a fost implicat sportivul Eugen Preda, fost subofiter. "In urma verificarilor facute la Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti, s-a dispus declansarea cercetarii prealabile fata de presedintele Clubului, chestorul Marcel Popescu, si fata de seful Biroului Management Resurse Umane, inspector principal Botiz Ioan", a precizat, ieri, intr-un comunicat, Ministerul Administratiei si Internelor. "La nivelul Centrului Sportiv Brasov, cercetarea prealabila va fi dispusa fata de seful Serviciului Sectii Sportive, comisar sef Alexandru Fortu si fata de alti doi angajati ai Centrului, responsabili cu resursele umane si pregatirea membrilor sectiei de lupte libere", arata MAI.
Ministerul mai precizeaza ca, verificarile facute de Corpul de Control au stabilit ca generalul in rezerva Constantin Luca, seful Centrului Sportiv Brasov, "a luat cunostinta despre activitatea infractionala a lui Preda Eugen, care era angajat din anul 2003 in cadrul Centrului Sportiv Dinamo Brasov, acesta eliberandu-i, la cerere, la 9 octombrie 2008, o adeverinta in care mentiona ca "ii va servi la Procuratura Bucuresti". Adeverinta justifica importanta prezentarii lui Preda Eugen la anumite competitii sportive internationale. "Dupa luarea la cunostinta despre activitatea extraprofesionala (infractionala) a sportivului, conducerea Centrului Sportiv Dinamo Brasov ar fi putut declansa cercetarea disciplinara fata de Preda Eugen, conform prevederilor Statutului politistului, ceea ce nu s-a intamplat", se arata in comunicat. In ceea ce-l priveste pe Constantin Luca, acesta solicitase la data de 25 februarie incetarea raporturilor de serviciu cu MAI, cererea fiind aprobata. In acest caz, arata MAI, cercetarea disciplinara nu se mai impune.
Control si la Politia Capitalei
Referitor la Presedintele Clubului Sportiv Dinamo, echipa de control a concluzionat ca acesta, desi cunostea aspectele referitoare la activitatea infractionala a sportivului, semnalate inclusiv de mass-media, "le-a tratat cu superficialitate si nu a exercitat un control direct asupra activitatii desfasurate la nivelul Centrului Sportiv Brasov", se precizeaza in comunicat. Acest lucru a contribuit la mentinerea unui management deficitar la aceasta structura, in special pe linia gestionarii resurselor umane.
Conform MAI, in sarcina celorlalte persoane, care vor face obiectul cercetarii prealabile, se retin o serie de deficiente in legatura cu controlul si coordonarea activitatii Centrului Sportiv Brasov pe linia resurselor umane, respectiv a cunoasterii si evaluarii periodice a angajatilor. Corpul de Control al MAI va efectua un control si la Politia Municipiului Bucuresti privind modul in care se desfasoara activitatile de asigurare a ordinii si sigurantei publice, precum si cele de supraveghere a gruparilor criminale care actioneaza pe raza Capitalei. "Sa vina sa identifice daca sunt probleme si sa propuna solutii daca au fost gasite nereguli", ne-a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan. Masurile dispuse de ministrul Internelor, Dan Nica, vin dupa incidentul de saptama-na trecuta de la Mall Plaza din Capitala, in care a fost impli-cat Eugen Preda, sportiv al clubului brasovean si agent de politie, si firma de paza si protectie BGS.
Marcel Popescu: "Nu ma las"
"Este incredibil ce se petrece! Am aflat cu stupoare abia acum cateva ore. O spun cu taria celui care a condus CS Dinamo pe culmile ierarhiei sportive din Romania ca nu am nici o vina. Nu sunt vinovat! Din punctul meu de vedere este un atac neloial la adresa CS Dinamo. Si a mea personal, dar asta mai putin conteaza. Eu trebuie, prin natura functiei, sa ma ocup de gestionarea clubului si de asigurarea unor rezultate sportive deosebite, iar CS Dinamo este de zece ani pe primul loc in clasamentul pe tara. Clubul pe care-l conduc a adus peste 50% din medaliile obtinute de Romania in ultimii ani", ne-a declarat comandantul CS Dinamo, Marcel Popescu. "Ma voi bate pentru adevar. Nu ma las. Sunt de acord sa fiu sanctionat daca as fi vinovat. Dar in acest caz n-am nicio culpa. In ce ma priveste, in cazul lui Preda, m-am autosesizat din presa si i-am solicitat comandantului de la Brasov o verificare amanuntita. Mi-au raspuns ca nu este nicio problema. Am sunat atunci si la DGIPI. L-am pus pe domnul Botiz sa verifice si cazierul sportivului Preda. N-am primit nimic. Daca era vreo problema, primeam o nota de la seful meu direct, secretarul general al MIRA. Cat despre adeverinta eliberata pentru Procuratura, nu cunosc nimic despre acest aspect. Nimeni din CS Dinamo nu stie ceva. Ce ar mai fi trebuit sa fac? Eu nu sunt anchetator sau organ de urmarire penala! Sunt seful unui club sportiv", a mai adaugat Popescu. "Eu manifest superficia�litate? Eu, care am adus performanta la varf in CS Dinamo. Din pacate, cred ca se doreste altceva! Exista alte interese si se vrea denigrarea CS Dinamo si a mea personala", a concluzionat Popescu.
Tudor BORCEA, Tiberiu Rist 
A r h i v a
  Criza scufunda Europa de Est    4 comentarii
  Stradivarius gasit la Constanta    3 comentarii
  Politia sufla in ciorba lui Gribenco    
  Copil impuscat de un copil    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Apocalipsa dupa Felix (5158 afisari)
 Lasata in grija cainilor de mama alcoolica (2388 afisari)
 Patriarhia binecuvanteaza cipul biometric (2246 afisari)
 Lista marii conspiratii (2139 afisari)
 Criminalul fara vina din Brasov (1842 afisari)
 Cel mai tare model din istorie, Elle Macpherson, topless (3228 afisari)
 Rihanna - si batuta, si cu un san pe afara! (2318 afisari)
 A murit Manea Mănescu, fost premier al Romaniei in perioada comunistă (2193 afisari)
 UPDATE Functionarii publici pierd sporuri consistente, sindicatele din invatamant ameninta ca vor da Guvernul in judecata (2044 afisari)
 Cea mai dorita femeie din lume, Marisa Miller, mai senzuala ca oricand! (VEZI FOTO) (2043 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01025 sec.