Ziua Logo
  Nr. 4473 de vineri, 27 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Talpa la Dragomir
-- Presedintele FRT intampina dificultati majore in organizarea meciului de Cupa Davis cu Rusia, dupa ce Aurel Muntean a renuntat sa sprijine financiar actiunea de la Sibiu
Rezultatele alegerilor de la FR Tenis au declansat supararea perdantilor din Poiana Brasov, noul presedinte Ruxandra Dragomir (foto) avand mari batai de cap cu organizarea meciului de Cupa Davis. Asta si pentru ca, in lipsa unui contract oficial cu FRT, omul de afaceri Aurel Muntean, invins cu 17 voturi in lupta pentru sefia federatiei, a decis peste noapte sa nu mai sustina financiar intalnirea de la Sibiu.
Totusi, solutii ipotetice pentru actiunea din Cupa Davis exista, ministrul TS Monica Iacob-Ridzi asigurand ca exista bani alocati de la buget pentru FRT, in vreme ce patronul FC Arges, Cornel Penescu, pare dispus sa sprijine financiar evenimentul, recunoscand ca meciul cu Rusia poate fi o reclama buna pentru firmele sale.
Suparare mare printre vedetele tenisului autohton dupa ce Ruxandra Dragomir l-a invins pe omul de afaceri Aurel Muntean in cursa pentru sefia FRT. Prezenti la Poiana Brasov, Ion Tiriac si Ilie Nastase i-au atras atentia noului presedinte ca-i va fi greu sa se descurce in actuala criza mondiala si au lasat sa se inteleaga ca era mai bine daca fotoliul de presedinte ar fi fost ocupat de omul de afaceri. Cel care a sustinut financiar ultimele meciuri de Cupa Davis jucate in tara de echipa noastra si mai ales pe cel de la Sibiu, din 2008. De altfel, la vremea respectiva, dupa ce au aparut probleme cu solicitarile de la buget ale ex-directorului FRT, Dumitru Haradau, Muntean a scutit federatia de mai multe cheltuieli, mai ales ca delegatiile oficiale au fost cazate la hotelul sau, Imparatul Romanilor. Acum, la doar o zi dupa ce a pierdut alegerile, Muntean s-a suparat foarte tare si a decis sa retraga sprijinul financiar pentru actiunea programata sa se desfasoare in perioada 6-8 martie. In acest context, muncitorii au dezafectat lojele instalate pe banii sai in Sala Sporturilor Transilvania, iar protocolul de la Hotelul Imparatul Romanilor a picat. Din pacate, toate aceste decizii lasa un gust amar, dar Muntean nu este obligat sa umble la portofel, mai ales ca n-a avut un contract ferm cu FRT pentru intalnirea dintre Romania si Rusia.
FRT cu mainile legate
Confruntandu-se cu probleme majore organizatorice chiar din prima zi a mandatului sau, Dragomir n-a dezarmat si a spus ca incearca sa tina situatia sub control. "Eu zic ca lucrurile stau bine. Am format in cadrul FRT un comitet de organizare si astept si un raspuns de la doamna ministru TS, Monica Iacob-Ridzi. Sper ca totul va fi in regula. Muntean nu mai sustine financiar echipa de Cupa Davis. S-a retras, iar noi trebuie sa ne ocupam de organizare", a spus fosta mare jucatoare, care va trebui sa rezolve pro�blemele legate de sala, oficiali, cazare, masa, transport etc. Numai ca, toate cheltuielile legate de aceasta intalnire trebuie sa respecte normele financiare stabilite prin HG 1447/2007, sume care sunt prea mici pentru un protocol de grad inalt. Astfel, desi pe hartie exista 400.000 de lei alocati special de la Guvern in bugetul MTS pe 2009 pentru actiunea din Cupa Davis, banii nu vor putea fi cheltuiti. In primul rand, pentru ca bugetul n-a fost adoptat, inca, iar contractele de finantare ale federatiilor sportive n-au fost parafate cu MTS. Si chiar daca erau bani, contabilitatea FRT este obligata sa respecte legea, asa cum a facut-o si in 2008, cand cheltuielile de la stat au fost de 40.000 de euro. In aceste conditii, FRT are nevoie acum ori de o hotarare de guvern care sa stabileasca un alt cuantum pentru decontarea cheltuielilor de la Sibiu, ori sa apeleze la veniturile proprii. Si cum solutia unei HG este putin probabila, timpul fiind foarte scurt, FRT este nevoita sa apeleze la un sponsor, care ar putea fi patronul echipei FC Arges, Cornel Penescu, dispus s-o ajute pe concitadina Ruxandra Dragomir, pentru ca meciul de Cupa Davis poate fi o reclama foarte buna.
Pavel a fixat echipa
Dupa ce a dus in spate mai bine de un deceniu echipa de Cupa Davis, mentinand Romania in elita mondiala, Andrei Pavel si-a luat in serios rolul de capitan nejucator si s-a prezentat la Sibiu pentru a pregati atent meciul cu Rusia. Desi atmosfera dinaintea intalnirii cruciale cu Rusia este tensionata, "Cneazul" a batut palma cu noul presedinte al FRT, Ruxandra Dragomir, si a acceptat sa ramana capitanul nejucator al echipei Romaniei. Precizand ca nu vreau sa fie mediator intre taberele aparute peste noapte in tenis, deoarece "s-au luat niste decizii la alegeri si nu se mai poate face nimic", Pavel a subliniat ca este interesat doar ca meciul cu Rusia sa iasa bine. Astfel, fortat sa se retraga din activitate din cauza problemelor medicale, Pavel nu va mai juca nici macar la dublu si a anuntat ca echipa pentru meciul cu Rusia este formata din Victor Hanescu, Victor Crivoi, Horia Tecau si Adrian Cruciat. Totusi, conform regulamentului, Pavel mai poate face modificari in lotul tricolor pana in 4 martie si a decis sa-i mentina in pregatire si pe Mergea, Luncanu si Ionita. (T.R.)
Tiberiu RIST 
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
cupa de...vis   de naem
Legea Junglei   de marinus
Sa-i lase pe altii!   de negrut
Rusine   de popicar
Promisiuni!   de Albulet
RIDZI-PIDZI IN OUAGADOUGOU !!!   de UNFORGIVEN
A r h i v a
  Cu botul pe labe    
  Bayern in "sferturile" Ligii    
  Stiri pe scurt    
  Arde Ghencea!    
  Liga I e scumpa la vedere    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Apocalipsa dupa Felix (5158 afisari)
 Lasata in grija cainilor de mama alcoolica (2388 afisari)
 Patriarhia binecuvanteaza cipul biometric (2246 afisari)
 Lista marii conspiratii (2139 afisari)
 Criminalul fara vina din Brasov (1842 afisari)
 Cel mai tare model din istorie, Elle Macpherson, topless (3228 afisari)
 Rihanna - si batuta, si cu un san pe afara! (2318 afisari)
 A murit Manea Mănescu, fost premier al Romaniei in perioada comunistă (2193 afisari)
 UPDATE Functionarii publici pierd sporuri consistente, sindicatele din invatamant ameninta ca vor da Guvernul in judecata (2044 afisari)
 Cea mai dorita femeie din lume, Marisa Miller, mai senzuala ca oricand! (VEZI FOTO) (2043 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01063 sec.