Ziua Logo
  Nr. 4472 de joi, 26 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Opinii
Concediez Politie. Angajez Clan
-- Daca ai avea in slujba un angajat precum Politia, ce i-ai face dupa ce ai constata cat este de incompetent? L-ai da afara, cu un sut bine plasat. Si nu i-ai mai da nici cele 26 de sporuri pe care le ridica luna de luna din buzunarul tau. Politia este buna de concediat, pentru ca datoria ei este sa previna incidentele precum cele din Mall, nu sa ascunda probleme si sa-i faca scapati pe infractori.
Nu sA arate lumii Intregi, cu nonsalanta, ca se afla in slujba mafiei. Dar mai este o problema, mai mare. Cea a legilor proaste ori desuete, facute sau carpite de alti incapabili care se schimba odata la patru ani doar pentru a fura cu imunitate sau a dormi caldut in fotoliile din Casa Poporului si Palatul Victoria.
TrAim Intr-o societate in care suntem furati de politicieni, prin intermediul statului, si umiliti de infractori, protejati de politie. Pentru asta trebuie sa platim constiinciosi din ce in ce mai multe taxe si impozite. De banii astia nu aveam dreptul decat sa murim pe holurile spitalelor, sa fim atacati prin magazine, sa ne trimitem copiii in scoli insalubre sau sa circulam pe drumuri pline de gropi. Daca s-a ivit un crampei de speranta, odata cu intrarea in UE si cresterea economica, acesta a disparut zdrobit de tavalugul crizei. Infractionalitatea s-a acutizat si devine din ce in ce mai apasatoare pentru ca este o caracteristica a situatiei de criza economica. Cu infractorii trebuie sa lupte un aparat, putred de corupt, format din Politie-Parchet-Tribunal. Un triunghi al groazei care n-a putut fi urnit sau modificat nici in situatii de reforma sau cereri insistente din partea forurilor internationale. Un aparat cu radacini intr-un sistem represiv care il pedepseste exemplar pe cel slab sau nevinovat, dar care se pleaca in fata celui cu bani sau putere.
Episodul Mall n-a fAcut decAt sa dovedeasca, inca o data, cat de corupta sau incapabila este Politia. A lucrat in slujba celor de care trebuiau sa ne apere. A facut in asa fel incat mafiotii sa fie judecati in stare de libertate. Bineinteles, au gasit si clementa din partea procurilor si a judecatorilor. De aceasta data, nu s-a mai pus problema ca in cazul femeii care-si traieste batranetea in puscarie pentru ca "a sfidat Justitia"smulgand un par infipt de executor pe pamantul ei. De aceasta data, a fost voba despre un agent de politie care a terorizat un intreg Mall pentru a-si regla cine stie ce conturi sau a-si marca teritoriul precum animalele salbatice. Politia si Justitia le-au putut face pe plac infractorilor pentru ca legea comunista, carpita de generatiile de parlamentari corupti, le da posibilitatea sa faca asta. Odata ce poti incadra un atac cu cutite comis de niste indivizi mascati la ultraj si tulburarea linistii publice, e normal ca astfel de incidente sa fie comise cu usurinta. Pentru ca cea ce s-a intamplat in Mall n-a fost ultraj, nici tulburarea linistii, a fost pur si simplu un act de raspan�dire a terorii. Acesta a fost scopul atacatorilor, sa-i ingrozeasca pe clientii Mall-ului, sa le arate cine este stapanul acolo. Iar pentru un asemenea act, incadrarea s-ar fi nimerit sa se faca la alt articol, iar cei responsabili sa nu umble liberi.
Dar pentru mine, ca cetATean, are mai putin importanta cat timp va sta dupa gratii Clanul Preda. Sau ce sanctiuni vor fi aplicate politistilor responsabili pentru dosirea probelor. Eu imi doresc ca astfel de incidente sa nu se mai repete. Si se pare ca Politia nu este in stare sa impiedice acest lucru, se pare ca cei care si-au lipit pe loganurile de 70.000 de euro abtibilduri cu "in slujba cetatenilor", sunt de fapt in solda mafiotilor, protejandu-i la adapostul unor legi subrede cu multe portite. Legi pe care UE le cere cu insistenta modificate, iar Guvernul Boc le adopta in stil pompierisitc. Dar in fata acestor amenintari zilnice, eu, contribuabil, n-ar trebuie sa ma reorientez? Sa renunt la serviciile unei Politii corupte si sa-mi angajez, cu banii de taxe si impozite, serviciile unui Clan. Pentru ca atunci cu siguranta taximetristul nu mi-ar mai rade in nas si nu mi-ar arata bata cand i-as reprosa ca mi-a taiat fata fix sub nasul politistului. As avea blazonul protectiei unui clan, iar nerespectarea lui s-ar rasfrange direct asupra acestuia. Asistam, din pacate, la o disolutie a insitutiilor statului si o intoarcere a Romaniei la comu�na primitiva, la puterea clanurilor.
Catalin Florintiu VARZARU 
 Afisari: 466  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Pai vezi nea varzaru ca ajungi la vorba lui patriciu   de Shadow
societate   de naem
Hehehe .. fraieu tot fraier ... Ani de zile   de Ghita Bizonu'
Ar fi momentul   de george nemteanu
usor de vorbit, greu de...   de dorumare
A r h i v a
  O comparatie intre masurile anticriza Tariceanu si Boc    6 comentarii
  Editorialul cititorului    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Dementa lui Felix (3761 afisari)
 Concesionarea Romaniei. Cine a innebunit? (2368 afisari)
 Geoana ii arata tusa lui Nastase (1704 afisari)
 Baietii lui Emil il sapa pe Calin (1683 afisari)
 Zero probe la Mall Plaza (1280 afisari)
 Incredibil: Un barbat a trait 35 de ani cu embrionul fratelui sub omoplat - FOTO (4109 afisari)
 Viata dubla a unei fete de 15 ani: eleva in timpul zilei, prostituata de lux in timpul noptii (3012 afisari)
 Goala-pusca, prezinta moda pe podium la Londra! (2799 afisari)
 Soc: Un tanar a violat doua capre gestante dupa ce le-a acoperit "gura" cu banda adeziva (2313 afisari)
 Astronomii au fotografiat Ochiul lui Dumnezeu  (2253 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01489 sec.