Ziua Logo
  Nr. 4469 de luni, 23 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Clanul "Luptatorilor" condus de un subofiter de politie a iscat scandalul de la Plaza Romania din Militari
Bodigarzii si vardistii
Foto: Mediafax
Sambata seara, in jurul orelor 18.30, a avut loc un conflict de amploare intre circa 20 de membri ai unei bande de interlopi, care actioneaza preponderent pe raza Sectorului 6 al Capitalei, si angajati ai firmei de paza BGS, care efectuau serviciul la mall-ul Plaza Romania. Liderul clanului, Eugen Preda, este sportiv si subofiter la Dinamo Brasov.
Aparent, totul a pornit de la faptul ca un agent de paza a blocat autoturismul liderului clanului (numit si al "Luptatorilor"), Eugen Preda, parcat neregula�mentar. In altercatia produsa ulterior au fost implicati mai multi apropiati ai acestuia si agenti BGS, astfel ca a fost nevoie de interventia Serviciului Special de Interventie Rapida al Politiei Bucuresti. Politistii au ajuns la locul incidentului in circa un minut si jumatate, dar intre timp s-au inregistrat cateva persoane ranite usor, intre care un agent de paza, taiat la mana stanga. Turbulentii au incercat sa fuga, totusi s-a reusit retinerea a patru dintre ei. Doi sunt din Bucuresti, iar doi din Ilfov. Ieri, trei membri ai bandei au fost transferati de politisti la Parchet, cu propunere de arestare preventiva, iar Eugen Preda ramasese internat sub paza in Spitalul Municipal, acuzand dureri de cap, in urma loviturilor primite in incaierare. Barbatii retinuti sunt acuzati de ultraj contra bunelor moravuri. Politia Capitalei a comunicat ca anchetatorii verifica si modul in care angajatii BGS au intervenit.
Cu doua fete
Eugen Preda, care a ajuns, ieri, si el, la Parchet, este subofiter la centrul sportiv Dinamo Brasov, subordonat Ministerului Admi�nistratiei si Internelor, si a castigat premii sportive importante. Preda este campion national multiplu la lupte libere din partea centrului sportiv, campion mondial la kempo si campion european la wushu. Potrivit lui Constantin Luca, directorul Dinamo Brasov, Preda este detasat la un club sportiv din Capitala si a participat la o demonstratie, anul trecut, in cadrul Olimpiadei de la Beijing. "Din pacate, in acelasi om sunt doua persoane. Un sportiv foarte bun si o alta persoana, care se implica in astfel de lucruri", a declarat Luca pentru NewsIn. Preda a mai fost cercetat de politisti tot pentru acte de violenta.
Angajatii sunt terorizati
Intr-o declaratie pentru ZIUA, patronul BGS, Bogdan Oprea, confirma ideea unei premeditari. El spune ca oameni ai lui Preda asigura, in mod ilegal, paza unui cazino din Plaza Romania si, mai mult, ca terorizeaza vanzatoarele si sefii de magazine. Ei isi anunta intentia de a veni sa ia bani sau sa fure, amenintandu-i pe angajatii magazinelor, dar si pe paznici, ca ii vor taia, daca se vor opune sau vor anunta politia. "M-a chemat Eugen Preda, sa-mi spuna ca ei nu pot respecta legea, ca se fac de ras in lumea interlopa. Fara indoiala, voia sa ajungem la un compromis. Am intins mana catre el, rugandu-l sa nu se mai tina de asemenea prostii si atunci a sarit la bataie. Am cazut amandoi la pamant si am auzit pe cineva strigand sa fiu atent la cutitul lui. Asta a durat 30-40 de secunde, pana cand Preda a fost anihilat cu un spray lacrimogen si apoi au venit cei de la SSPIR. Pe banii mei, am chemat cadre medicale, care i-au ingrijit mai intai pe borfasi si pe urma pe agentii BGS. Ei au mai amenintat si in alte imprejurari oameni ai mei, insa nu s-a ajuns la incidente grave. Am depus plangeri la politie de fiecare data, asa cum am facut si astazi, dar ei tot ne sicaneaza. Sunt indivizi foarte periculosi, noroc cu cei de la SSPIR.", ne-a spus Bogdan Oprea. El mai afirma ca vanzatoarele sunt paralizate de frica, iar daca indraznesc sa dea declaratii, o fac cu spatele la camera video. Unele surse sustin ca banda lui Preda numara peste 100 de indivizi extrem de violenti. Pe de alta parte, in masina interlopului s-ar fi gasit mai multe flacoane de parfum sustrase din mall si ascunse intr-o anvelopa fara janta. Bogdan Oprea ne-a mai declarat ca infractorii au ajuns sa-i ameninte rudele, asa cum au facut-o si cu alti angajati BGS. "Mesajul meu clar catre indivizii astia, din momentul in care mi-au implicat familia, este ca daca vor incerca sa actioneze in acest sens, deja nu-i mai duc la politie", a lansat Oprea un avertisment fara echivoc.
Indulgenta magistratilor
Dupa un conflict asemanator, care a avut loc tot la Plaza Romania, magistrati ai Tribunalului Bucuresti au decis ca patru tineri, care au atacat cu sabii si cutite trei persoane, in luna iulie a anului trecut, sa fie cercetati in stare de libertate, desi erau acuzati de tentativa de omor. Acestia erau apropiati ai lui Eugen Preda: fratele lui, Adrian Preda, Bogdan Dumitrache, zis Crocodilu', Andrei Badula, zis Mos Ene, si Lelu Florea, zis Copilu'. In incidentul din 2008, trei persoane atacate au ajuns la spital, din cauza unor lovituri de cutit.
Adrian-Nicolae POPESCU 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Treb'esc criticati in sedinta sindicala si dati la gazeta de perete fin'ca este ne-educatzi...!!!   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Mars pentru Cozma    
  Tanar ucis de avalansa    
  Mirecea Geoana da afara SPP    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Obama il bate pe Dumnezeu (3164 afisari)
 Reteta de post strict secreta (3004 afisari)
 Geoana presedinte (2486 afisari)
 "Taiati libidoul romanilor!" (1740 afisari)
 Viena, cuibul spionilor (1453 afisari)
 Sharon Stone, dezbracata intr-o rochie (5239 afisari)
 Spune-mi in ce sector stai, ca sa iti spun ce clan te terorizeaza (4850 afisari)
 Sexy-Oscarul pentru cea mai buna actrita ... intr-o scena nud! (FOTO) (3741 afisari)
 Noua Lara Croft, topless la piscina! (FOTO) (3563 afisari)
 Sexy-actrita din "Slumdog Millionaire", Freida Pinto, si ale sale picioare perfecte!  (2870 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01233 sec.