Ziua Logo
  Nr. 4467 de vineri, 20 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Alegeri cu pistolul
-- Scrutinul pentru primar din comuna olteneasca Ganeasa debuteaza cu focuri de arma in coalitia PDL - PSD
foto: Gazeta de Olt
Patru persoane au fost ranite, miercuri seara, in urma unui conflict electoral, care a avut loc intre doua grupuri din localitatea Ganeasa, judetul Olt. Duminica aici va avea loc al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarului. Potrivit comisarului Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt, in zona conflictului au fost gasite trei tuburi care provin de la munitie folosita la arme cu gaze.
In Ganeasa, fiecare are propria varianta cu privire la originea conflictului. Potrivit localnicului Mihai Bidica, mai multi sim�patizanti ai PDL au intrat, miercuri seara, in jurul orei 20.30, in locuinta sa, agresandu-l pe el si pe familia sa. "Un numar de 15-20 de persoane de la PDL au intrat peste mine in casa si ne-au luat la bataie pe mine si pe rudele mele pentru ca eu ii sustin pe cei de la PSD. La un moment dat, unul dintre ei a scos un pistol si a tras trei-patru focuri de arma si ne-au obligat sa votam cu PDL", a declarat Bidica.
Cei de PDL au fost identificati de politistii olteni in orasul Slatina si cum era de asteptat acestia au declarat exact opusul celor spuse de simpatizantii PSD.
Comisarul Claudia Radu a declarat ca doi simpatizanti ai PDL, in varsta de 27 si de 31 de ani, sunt din orasul Slatina. Genciu Sorinel si Genciu Cristian le-au declarat politistilor ca miercuri seara se deplasau cu doua autoturisme, in comuna Ganeasa, iar la un moment dat au fost opriti in trafic de un grup de cetateni romi care au blocat drumul si le-au distrus masinile. Cei doi au sustinut ca, pentru a scapa, Genciu Cristian a tras trei focuri de arma in plan vertical. Din fericire nimeni nu a fost grav ranit.
Potrivit sursei citate, cei doi tineri identificati au depus plangere pentru distrugere impotriva grupului de romi. "In cauza a fost intocmit dosar penal pentru distrugere, blocarea drumului, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. In continuare, vor mai fi audiate si alte persoane", a declarat comisarul Claudia Radu.
La randul sau, purtatorul de cuvant al PDL Olt, Roxana Dragomir, sustine ca cei doi simpatizanti ai PDL care au fost audiati la sediul Politiei au fost blocati in trafic si agresati de catre o familie de romi.
"Grupul mare de la PDL de care s-a vorbit este format din doua persoane, care in momentul in care se intorceau de pe teren, de la Ganeasa, si au trecut prin dreptul acelei case le-a fost barat drumul cu o dubita. Au fost loviti, iar unul dintre ei a fost lovit cu cotorul unei securi. Are umarul umflat si a fost lovit si la ureche. Cele doua masini cu care se deplasau cei doi au fost avariate si pot fi vazute in curte la IPJ Olt. E adevarat ca unul dintre reprezentantii PDL a tras focuri de arma. Nici nu-si mai aduce aminte cate pentru ca era speriat. A tras pentru a reusi sa plece din Ganeasa", a declarat, purtatorul de cuvant al PDL Olt, Roxana Dragomir. Aceasta mai sustine ca in ultimele doua saptamani simpatizantii PDL ar fi avut mai multe probleme cu familia care a fost implicata in scandal iar impotriva unuia dintre membrii acestei familii reprezentantii PDL Olt au depus, saptamana trecuta, o plangere penala.
Ba ei sunt vinovati!
De cealalta parte, reprezentantii PSD ii acuza pe democrat-liberalii din comuna ca miercuri seara au incercat sa ofere bani respectivei familii, care numara 15 membri cu drept de vot, in schimbul voturilor in favoarea candidatului PDL la alegerile care vor avea loc duminica in comuna.
"Au incercat sa intimideze oamenii care spun ca s-au facut presiuni asupra lor pentru ca voturile lor sa fie cumparate si de aceea a iesit scandal. Pe parcursul intregii campanii electorale cei de la PDL s-au comportat astfel, au provocat violenta si au vorbit cu oamenii de pe pozitii de forta", a declarat, Nicolae Preda, viceprimarul social-democrat al comunei Ganeasa si candidat la alegerile de duminica.
In turul al doilea al alegerilor de la Ganeasa au intrat social-democratul Nicolae Preda si democrat-liberalul Dumitru Costea.
Nu trebuie sa existe asemenea evenimente in nici o localitate, mai ales in vremurile astea. Nu trebuie sa scoatem sabiile unii la altii.
Mihai NITA, senator PDL de Olt
Nu am convingerea ca PDL vrea sa aiba, la Olt, o colaborare cu PSD. Din nefericire, liderii PDL de la Olt promoveaza o atitudine politica neprietenoasa.
Dan Sova, senator PSD de Olt
Robert MIRCEA, Irina CHIROIU 
 Comentarii: 8 Afiseaza toate comentariile  
Solutia: 2) Campania electorala sa nu fie limitata la 30 de zile    de Constantin Timoc
Solutia: 1) Seful politiei din judet si procurorul tribunalului sa fie ales prin vot popular   de Constantin Timoc
Pusca si cureaua lata   de Shadow
   de Alistar
Chiar credeti?   de Zamucles
Conducerea SLATINA   de Dalida
Nu mi-a venit sa cred! Am incredere in ce scrie Ziua.. da, asta nu mi-a venit sa cred.   de Atamild
Ce vremuri traim! Citodata ma gindesc ca poate visez.   de Tudor190
A r h i v a
  Liberalii s-ar fi vandut pe 40.000 de euro    11 comentarii
  Reabilitarea termica ne scapa de gazul rusesc    9 comentarii
  Cat ne costa noua taxa a lui Boc    3 comentarii
  Parchetul groazei    3 comentarii
  ING ne vrea datori    4 comentarii
  Carnaval la Koln    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Sexul liber castiga teren (3738 afisari)
 Cristian Diaconescu kamikaze in Italia (3328 afisari)
 Liberalii s-ar fi vandut pe 40.000 de euro (2434 afisari)
 Sobolan cat o pisica (2325 afisari)
 Reabilitarea termica ne scapa de gazul rusesc (2302 afisari)
 Filmul cu gimnastele romance care fac exercitiile la paralele topless concureaza la Ziua Mondiala Nud! (6404 afisari)
 Viata de puscarias: Sex cu politiste si asistente medicale (6343 afisari)
 Pamelei Anderson ii place sa se dezbrace si pe podium (FOTO & VIDEO) (2568 afisari)
 Ups! Natalie Imbruglia cu chiloteii la vedere  (2165 afisari)
 Un inginer aeronautic sustine ca a descoperit Atlantida cu ajutorul Google Ocean (2137 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01274 sec.