Ziua Logo
  Nr. 4466 de joi, 19 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Basescu si-a luat tainul de la PSD
-- Soarta lui Adrian Nastase si Serban Mihailescu a fost pecetluita
Dosarele parlamentarilor PSD Adrian Nastase si Serban Mihailescu (foto) vor ajunge in plenul Legislativului, dupa ce conducerea pesedistilor a fost de acord cu acest lucru, marti seara, la intalnirea organizata de presedintele Traian Basescu la Palatul Cotroceni pe tema justitiei. Cei doi pesedisti au fost lasati din brate de partid, de teama ca social-democratii vor fi declarati responsabili daca Raportul Comisiei Europene va fi unul negativ. PSD a cazut la pace cu seful statului si pe tema Codurilor juridice, acestea urmand sa fie dezbatute intr-o prima faza in Parlament, iar daca nu se vor adopta pana pe 15 mai, Guvernul isi va asuma raspunderea pentru ele.
Surse participante la discutie ne-au declarat ca presedintele PSD Mircea Geoana i-a transmis lui Traian Basescu ca poate avea incredere in partidul sau, care nu se va mai opune inceperii urmaririi penale pentru fostii ministri. "A fost un mesaj de responsabilitate pentru ca altfel toate bubele Raportului cadeau in capul nostru si eram scosi vinovati pentru situatia din justitie. Asa noi aratam ca suntem deschisi si putem acuza Guvernul Tariceanu pentru nerealizarile din acest domeniu", ne-a declarat un vicepresedinte social-democrat. Pentru ca lucrurile sa fie clare, dosarele lui Adrian Nastase si Serban Mihailescu vor intra intr-un ritm accelerat in dezbaterea plenului Parlamentului. "Dosarele lui Adrian Nastase vor intra in plenul Camerei saptamana viitoare, iar cel al lui Serban Mihailescu in cel al Senatului in maximum trei saptamani", a sustinut Toni Grebla (PSD), presedintele Comisiei Juridice din Senat. El a precizat ca partidul sau va lua toate masurile pentru ca justitia sa nu mai fie impiedicata in a-si face treaba. Soarta celor doi a fost hotarata de fapt la reuniunea pesedistilor de la Sinaia, de la sfarsitul lunii ianuarie, unde mai-marii PSD au luat aceasta decizie. Ei considera ca prin aceste masuri vor castiga capital de imagine in acest an electoral. Pentru a nu fi pus in fata unei situatii jenante, Adrian Nastase a anuntat recent ca va cere colegilor parlamentari sa trimita dosarul lui de la Comisia Juridica in plenul forului legislativ. "Nu cred ca dosarul meu a fost discutat la Cotroceni. Nu cred ca asta e menirea acestor intalniri. Sunt complet nevinovat. Conducerea Senatului a solicitat pe 30 septembrie Parchetului sa aduca noi probe in cazul meu, deoarece documentele trimise au fost declarate nule de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Eu nu stiu ca Parchetul sa fi dat un raspuns acestei solicitari. Problema e la ei, nu este vorba de protectie sau imunitate", ne-a declarat Serban Mihailescu.
Pace pe Coduri
Vicepresedintele PSD Victor Ponta ne-a declarat ca s-a ajuns la un consens in privinta Codurilor Juridice, care urmeaza sa intre in prima faza in dezbaterea unor comisii speciale ale Parlamentului. "S-a gasit o solutie de mijloc intre dorinta presedintelui si cea a PSD. Prima data Codurile vor merge in Parlament si daca nu reusim sa le aprobam pana pe 15 mai, Guvernul isi va asuma raspunderea pentru ele, cum a dorit Traian Basescu", ne-a explicat un social-democrat. De asemenea, s-au stabilit calendare precise pentru principalele institutii cu responsabilitati in domeniul justitiei. La intalnirea de la Cotroceni au fost invitati premierul Emil Boc, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, presedintele Curtii Constitutionale, procurorul general, seful DNA si presedintele ANI. O noua discutie este programata in viitorul apropiat in acelasi format, a anuntat Presedintia.
Maia asteapta
Surse participante la reuniunea de la Cotroceni ne-au declarat ca problema numirii secretarului de stat, Maia Teodoroiu, la Ministerul de Justitie nu a fost rezolvata. "Noi am nominalizat-o. Problema este acum la Guvern, in curtea lui Boc", au sustinut social-democratii. (C.A.)
Cristian ANDREI 
Alte articole
  Nastase il contrazice pe Basescu    (Politica, 2007-12-27)
  Adrian Nastase: Basescu urmeaza sa-si dea palme singur si va plange pe umarul lui Boc    (2009-05-19 18:58)
  Adrian Nastase, atac prin manta catre Mircea Geoana: "Basescu nu va fi invins de o alternativa mai buna"    (2009-04-29 14:23)
  Adrian Nastase: Basescu e un distrugator de oameni    (2009-04-03 14:08)
  Adrian Năstase susține că este urmărit de "procurorii lui Traian Băsescu"    (2008-05-06 15:59)
  Adrian Nastase: Daca e adevarat ca frica pazeste pepenii, atunci Basescu e cel mai mare pepene din tara noastra    (2008-02-22 17:36)
 Comentarii: 8 Afiseaza toate comentariile  
politicienii romani   de mateea
foarte bine...   de bolovan gheorghe
Mda > codurile in vteza 6a sa se bucure Basiunimea sa Fraierini   de Ghita Bizonu'
Mai exista PSD?    de horiageo
Basescu si politica la en-gros ...   de arr1975
UN TITLU DE ARTICOL IDIOT   de danie1
Soarta lui Adrian Nastase si Serban Mihailescu a fost pecetluita ??   de Danny
foarte rau   de iulian constantin
A r h i v a
  Orban-Antonescu contra Tariceanu    4 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Tökes acuza Romania de "genocid pasnic" (3548 afisari)
 Neofascistii italieni pregatesc expulzarea fortata a romanilor (3219 afisari)
 Basescu si-a luat tainul de la PSD (2480 afisari)
 Efectul Ciorogarla (2202 afisari)
 Taxa auto mai mica dar dubla (1986 afisari)
 Un sarpe lung de 30 de metri, asemuit unei creaturi mitice, inspaimanta locuitorii unei insule malaeziene (5546 afisari)
 Desi are un bust impresionant, barbatii au votat-o pentru "cel mai bun posterior" (FOTO) (3549 afisari)
 Prima casatorie gay din Romania, oficiata de un preot ortodox  (2126 afisari)
 Vaticanul a decis: Nu se poate discuta de egalitate sexuala in Iad (1891 afisari)
  Julia Roberts, frumusica foc si la 41 de ani, a gasit elixirul tineretii (1704 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01607 sec.