Ziua Logo
  Nr. 4466 de joi, 19 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Rapid in faliment
-- Clubul din Giulesti are datorii la zi de aproape 5.000.000 de euro * Nicolae Manea este singurul oficial optimist: "Fathi Taher si George Copos sunt oameni responsabili"
Foto: MEDIAFAX
Grigore Sichitiu, director interimar al gruparii giulestene, si Nicolae Manea, directorul tehnic al echipei, au sustinut ieri o conferinta de presa in care au tras un ultim semnal de alarma in ceea ce priveste soarta Rapidului. "Clubul mai rezista maxim o saptamana", a anuntat Sichitiu, in timp ce Manea a parut mai optimist: "Copos si Taher sunt oameni responsabili, vor face tot posibilul sa nu lase clubul sa moara!".
Situatia din Giulesti este dramatica, iar clubul este aproape in faliment. Echipa nu mai are bani pentru deplasari si nici pentru plata chiriilor jucatorilor, astfel ca, dupa cum a spus Sichitiu, este posibil ca fotbalistii sa fie dati afara din case! "Eu nu voi semna niciodata falimentul acestui club, dar ne putem astepta ca jucatorii sa fie dati afara din case! Nu mai avem nici un fel de posibilitati, nu am nici un fel de resurse. In aceste conditii, clubul mai poate rezista maxim o saptamana", a declarat Sichitiu, care a adaugat: "Nu mai avem Consiliu de Administratie. Am ramas singur, ca director interimar. Societatea nu poate merge singura fara CA, inainte de a se gasi o alta forma juridica de functionare a societatii. Am vrut sa trag un semnal de alarma inainte de a se trage clopotele. Pana acum am mentinut aceasta echipa aproape intacta. Am pierdut un singur jucator, Boya, pentru ca am fost nevoiti sa platim o datorie, in caz contrar am fi ajuns la FIFA si am fi platit o amenda de peste 2,4 milioane de euro!". Sichitiu a precizat ca nu stie rezultatul auditului comandat de George Copos si ca nu vrea sa isi asume prea multe atributii pana nu va sti situatia exacta de la club. Oficialul rapidist a mai anuntat ca Rapid nu duce lipsa de procese si litigii, avand aproape 25 de reclamatii, atat pe linie civila cat si pe cale sportiva, la FIFA sau la comisiile FRF. Mai mult, termenul-limita de plata catre jucatori se apropie. "Incepand de saptamana viitoare, oricare dintre jucatori isi poate depune memoriu pentru a ramane liber. In acest moment, acesti jucatori se pot bate la titlu. Am avut oferte pentru multi, dar nu i-am vandut, pentru ca inca mai cred ca se poate castiga campionatul. Nimeni nu va veni langa o echipa daramata, care nu are sanse sa faca performanta", a mentionat Sichitiu, care a estimat datoriile clubului la aproximativ cinci milioane de euro si a precizat ca George Copos doreste in continuare binele Rapidului: "Copos este foarte preocupat si ingrijorat. Imi spune ca il asteapta pe Taher sa vina sa rezolve problemele".
Tragedie sub Grant
La randul sau, Manea a deplans situatia in care a ajuns Rapidul. "Ar fi o mare tragedie ca acest club sa moara, dar pe zi ce trece situatia este din ce in ce mai grava", a afirmat Manea, care inca mai spera intr-o minune. "Cuvantul <<faliment>> se accentueaza pe zi ce trece, dar cred ca si Copos si Taher sunt oameni responsabili si vor face tot posibilul pentru ca acest club sa nu moara. Ar fi o mare tragedie pentru tot fotbalul romanesc. Jucatorii au fost exemplari, si-au vazut de antrenamente, nimeni n-a comentat de bani, nimeni n-a ridicat aceasta problema. Au dat dovada de caracter si au aratat ca sunt atasati de echipa. Cine are putere de decizie trebuie sa decida odata, ca ne jucam cu milioane de simpatizanti ai echipei!", a spus Manea.
Victorie
Rapid a trecut ieri cu 6-0 (1-0) de CS Buftea, intr-un meci amical disputat la baza Pro Rapid. Partida s-a disputat pe durata a doua reprize de cate 50 de minute, golurile rapidistilor fiind marcate de Grigorie (47), J. P. Pinto (52, 81), Calin (58a) si Ionita (92, 100). Anterior fazei din care a rezultat autogolul, Raduta a ratat un penalty obtinut de Ionita. Antrenorul giuleste�nilor, Marian Rada, a trimis in teren urmatorii jucatori: Marinescu (50 Andrade; 80 Kassaly) - Maftei (50 Paun), Fernandes (50 Iencsi), M. Constantin (50 Mardare), Bozovic (50 Perja) - Grigorie (50 Raduta), C. Lazar (50 Matei), N. Grigore (50 Ivelja), Herea (50 Dobroiu) - Pitbull (50 Ionita), Djalovic (50 J. P. Pinto). (MIG)
Marius GHERGHE 
A r h i v a
  Ana Maria iese la atac    
  Romani treceti Prutul    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Tökes acuza Romania de "genocid pasnic" (3548 afisari)
 Neofascistii italieni pregatesc expulzarea fortata a romanilor (3219 afisari)
 Basescu si-a luat tainul de la PSD (2480 afisari)
 Efectul Ciorogarla (2202 afisari)
 Taxa auto mai mica dar dubla (1986 afisari)
 Un sarpe lung de 30 de metri, asemuit unei creaturi mitice, inspaimanta locuitorii unei insule malaeziene (5546 afisari)
 Desi are un bust impresionant, barbatii au votat-o pentru "cel mai bun posterior" (FOTO) (3549 afisari)
 Prima casatorie gay din Romania, oficiata de un preot ortodox  (2126 afisari)
 Vaticanul a decis: Nu se poate discuta de egalitate sexuala in Iad (1891 afisari)
  Julia Roberts, frumusica foc si la 41 de ani, a gasit elixirul tineretii (1704 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01152 sec.