Ziua Logo
  Nr. 4461 de vineri, 13 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Proiectul de buget al MTS pentru 2009 a primit aviz favorabil
Sport de masa
Foto: AGERPRES
In vreme ce federatiile sportive asteapta infrigurate adoptarea bugetului de stat pe 2009, avand deja mari batai de cap cu finantarea din venituri proprii a actiunilor desfasurate in ianuarie, ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, le-a spus membrilor Comisiilor reunite pentru invatamant ale Parlamentului ca sportul de masa este o prioritate in acest an. Astfel, ministrul a anuntat, ieri, ca a prevazut dublarea sumelor alocate finantarii sportului de masa, asigurand, insa, ca sportul de performanta nu va fi neglijat. Numai ca, performanta este de ani buni "locomotiva" institutiei din str. Vasile Conta, in vreme ce sportul de masa se dezvolta in principal prin programe in gradinite, scoli, licee si universitati, unitati ce tin de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovatiei.
Sportul romanesc resimte din plin, la fel ca si celelalte domenii de activitate, faptul ca bugetul de stat din acest an se naste ceva mai greu. Iar lipsa finantarii bugetare in primele sase saptamani ale acestui an a fortat federatiile sportive sa stranga serios cureaua si sa-si deruleze activitatile curente doar din venituri proprii, desi unii au participat deja in competitii europene sau mondiale. Si cum platile retroactive sunt un subiect mai delicat, a si fost gasita solutia simpla ca ianuarie sa nu apara in proiectele de buget ale federatiilor, astfel ca acest an bugetar va cuprinde, probabil, doar 11 luni de activitate!
Intre timp, proiectul de buget al MTS pe 2009, in valoare de 517.149 mii lei, a trecut, ieri, de Comisiile reunite pentru invatamant ale Parlamentului, dupa ce a fost dezbatut in prezenta ministrului TS. Printre prioritatile anuntate de ministrul Iacob-Ridzi se numara si sportul de masa, cu un buget dublu fata de 2008, "dar asta nu inseamna ca sportul de performanta va fi neglijat". Cum de altfel nu va fi neglijat nici COSR, desi suma alocata este mai mica. Pe aceasta tema, ministrul TS a negat diminuarea sprijinului financiar acordat COSR, sustinand ca in primul an din ciclul olimpic este nevoie de sume mai mari alocate pentru federatii, pentru pregatirea sportivilor de performanta.
Bani pentru baze
"Suma prevazuta ca transferuri catre federatii este mai mare decat anul trecut pentru ca nu vrem sa fie afectat sportul de per�formanta in acesta situatie de criza economica", a concluzionat Iacob-Ridzi, adaugand si ca in 2009 se va concentra pe finalizarea investitiilor in curs. "Tot ceea ce inseamna construirea de baze sportive noi se va realiza prin Ministerul Dezvoltarii Regionale, acest minister avand alocate in buget sume pentru construirea de baze sportive noi", a mai spus ministrul TS, care si-a mai propus sa deruleze in acest an si un numar mare de actiuni pe zona de tineret si sport care, "obligatoriu vor fi mediatizate", la acest capitol fiind inclusa si dorinta de a reinvia competitiile care promoveaza sportul de masa.
Tiberiu RIST 
Alte articole
  Sportul, blocat in birou    (Sport, 2008-02-19)
  MediaPro sustine ca a platit scena de la Ziua Tineretului. Pe ce s-au dus cei 125.000 de euro cheltuiti de Ridzi?    (2009-07-02 20:54)
  Monica Iacob Ridzi: Voi demisiona daca va incepe urmarirea penala impotriva mea    (2009-06-30 20:21)
  Monica Iacob Ridzi: "Nu ma consider vinovata absolut deloc"    (2009-06-30 16:21)
  Spectacol stradal ironic la adresa ministrului Ridzi, pe o scena in valoare de cativa euro (VIDEO)    (2009-06-22 18:16)
  PNL a cerut anchetarea penala a ministrului Sportului, Camera Deputatilor a amanat    (2009-06-22 17:52)
 Afisari: 480  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Nationala 50%    
  Infrangeri pentru adversari    
  Frica de Serbia    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
  Performanta in zdrente    
  Planul lui Mutu    
 Top afisari / comentarii 
 A magyarok megleckeztettek (Maghiarii ne-au dat o lectie) (2819 afisari)
 Carla e geloasa pe Michelle (2168 afisari)
 Rusia si SUA s-au ciocnit in spatiu (2094 afisari)
 Atarna greu de gatul tarii (1936 afisari)
 Michael are o infectie grava (1881 afisari)
 UPDATE ORA 20.00 Jaf armat de 80.000 de euro la o sucursala a Bancii Transilvania din Cluj-Napoca (2440 afisari)
 LIVE Handbalistul Marian Cozma, condus pe ultimul drum de suporteri ungari, romani si sarbi (2183 afisari)
 Merg la altar... goi pusca! (2076 afisari)
 Heidi Klum, nud in paginile GQ Magazine (VEZI FOTO) (2054 afisari)
 Demonstratie anti-romi organizata de extrema-dreapta din Ungaria, dupa uciderea lui Marian Cozma  (1894 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01919 sec.