Ziua Logo
  Nr. 4460 de joi, 12 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Pupat la beregata
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a facut ieri primul pas al reconcilierii in relatia cu Miron Mitrea, pe care l-a pupat in plenul Parlamentului. Cei doi s-au imbratisat si si-au urat, la mai bine de o luna de la Revelion, un calduros "La multi ani". Imbratisarea greilor din PSD vine dupa o luna tensionata, in care Mitrea l-a amenintat pe Geoana ca "ii rupe beregata" si ii va sufla scaunul de presedinte, iar liderul social-democrat l-a avertizat prin interpusi pe senatorul de Vrancea ca este posibil sa fie exclus din partid. (C.A.)
Restructurari la Cancelarie
Seful Cancelariei primului ministru, Catalin Baba, a declarat ieri ca personalul din Cancelarie va fi redus la aproape jumatate, iar bugetul pentru transportul demnitarilor va ramane la valoarea de anul trecut, informeaza Mediafax. Numarul angajatilor va scadea de la 313 la 167, iar fondul pentru transport va ramane la valoarea de 84.640 de lei. Cat despre eliberarea din functie a angajatilor care cumuleaza pensia cu salariul, Baba a explicat ca procedurile se vor derula "cu intelep�ciune", fara sa fie afectat modul de functionare a aparatului de lucru. Astfel, functionarii guvernamentali vor sustine un test de verificare a cunostintelor in fata unei comisii formate din consilieri personali din cadrul institutiei. (L.S.)
Guvernator nou al Deltei
Grigore Baboianu, director executiv adjunct al Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) a fost numit guvernator al Deltei Dunarii in locul lui Liviu Mihaiu, revocat ieri din functie in sedinta de Guvern. Anuntul a fost facut de ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi. Intrebat despre motivele revocarii, ministrul a raspuns ca, la anumite niveluri, deciziile luate sunt de natura politica. Mihaiu a fost numit guvernator al Deltei Dunarii in 18 septembrie 2008. "A fost o decizie cumplita pe care am luat-o cu gandul sa fac ceea ce nu au facut cei pe care, timp de cinci ani, i-am criticat", declara Mihaiu. (C.G.P.)
Dreptul la intimitate
Oficiul National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS) si parlamentarii Comisiilor de aparare ale Camerei Deputatilor si Senatului vor initia o campanie de informare despre bazele de date secrete, inclusiv ale pasapoartelor biometrice, pentru ca oamenii sa stie ca sunt in siguranta si ca nu li se incalca dreptul la intimitate. Presedintele Comisiei de aparare din Camera Deputatilor, Costica Canacheu, a precizat ca dupa dezbaterea bugetului se va demara o campanie de informare prin care sa se explice in detaliu felul in care sunt gestionate aceste baze de date si masurile de siguranta. (C.G.P.)
A r h i v a
  Pionul otravit    4 comentarii
  Basescu dicteaza temele Coalitiei    7 comentarii
  Dosarele lui Nastase merg in plen    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Canibalul cel mare il devoreaza pe canibalul cel mic (3202 afisari)
 Italia se tiganeste (2497 afisari)
 Felix parazit la Radio (2082 afisari)
 Oprescu face curatenie (1628 afisari)
 Tariceanu se judeca pentru Sterling (1494 afisari)
 Kate Hudson, de la filme XXX, la bara de striptease (13471 afisari)
 "Vulpea" a tradat PSD-ul (4127 afisari)
 Frumusetea care vrea sa faca sex, din nou, pe un stadion celebru! (VEZI FOTO) (3242 afisari)
 O fantoma ce bantuia casa unor britanici, filmata de un pusti de 12 ani! (VIDEO) (3182 afisari)
  Omul-arbore, operat a noua oara (VIDEO) (3159 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00852 sec.