Ziua Logo
  Nr. 4457 de luni, 9 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Blunt mutat la Polivalenta
Concertul pe care James Blunt il va sustine, pe 21 februarie, la Bucuresti, a fost mutat de la Romaero Baneasa la Sala Polivalenta, datorita cererii mari de bilete, au anuntat organizatorii.
"E grozav ca s-a realizat aceasta schimbare de locatie, caci fanii se vor bucura in numar cat mai mare de muzica unui artist exceptional, dar si de acces mai usor la sala si conditii superioare de a urmari spectacolul", a declarat Raluca Mihail, managing Partner Blue Music. Biletele achizitionate deja raman valabile, iar accesul in Sala Polivalenta se va face incepand cu orele 18.00. (L.D.)
Pictura decorativa
Doar azi si maine mai pot fi admirate picturile decorative ale Mariei Iosub, expuse la Galeria de Arta a Casei Vernescu din Bucuresti. Despre pictura artistei, criticul Ion Parhon nota: "Intre apa si cer, siluetele grandorilor apuse ale unei arhitecturi vecine cu basmul sau barcile incremenite intr-o asteptare ce confera singuratatii un aer de neliniste reprezinta nu o data pretextul unui inspirat exercitiu de punere in pagina sau de etalare a puterilor evocatoare ale culorilor si ale luminii. E greu de vorbit aici de <<unitatea expresiei>> ori de <<omogenitatea>> tonalitatii discursului plastic". (C.N.)
Scriitori de export
Comisia de jurizare din cadrul Institutului Cultural Roman a stabilit ca de programul de finantare al editorilor straini pentru traducerea autorilor romani vor beneficia 22 de scriitori ale caror carti vor aparea in 11 tari. Lista autorilor cuprinde atat nume consacrate - Max Blecher, Mircea Eliade, Panait Istrati, Gabriela Adamesteanu, Norman Manea, Grigore Vieru -, cat si autori afirmati recent - Dan Lungu, Bogdan Suceava sau Liliana Ursu. Subventiile pentru traducere (aproximativ 105.000 de euro) vor fi acordate unor edituri din Bulgaria, Cehia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii si Suedia. (L.D.)
Dupa 20 de ani
Institutul Cultural Roman (ICR) din Viena si-a propus sa evidentieze anul 1989, in cadrul proiectului initiat de Ministerul austriac de Externe. prin care se marcheaza prabusirea Zidului Berlinului, printr-o directie speciala de programe sub motto-ul "Romania 20 years after". Programul a demarat in ianuarie cu piesa "Bucharest Calling" de Peca Stefan, expozitia "Ce inseamna comunismul pentru mine?", dezbaterea "Pentru ca sa nu se mai repete niciodata" (realizata in colaborare cu Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului) si cu o seara DJ, "Propaganda versus Hituri Internationale". (C.S.)
A r h i v a
  Imaginea este un act de perversitate    5 comentarii
  Berlinala sub semn romanesc    
  Se inchide Muzeul Colectiilor    
 Top afisari / comentarii 
 Michael Jackson putrezeste de viu (6467 afisari)
 Tariceanu spre penal (4719 afisari)
 Ultimul meci (4371 afisari)
 Renationalizarea Europei (2791 afisari)
 Romania - un desert plin de gunoaie (1085 afisari)
 Icoana Maicii Domnului de la Manastirea parintelui Iustin Parvu plange cu lacrimi de mir (7357 afisari)
 UPDATE: Vedeti ultimele clipe ale handbalistului Marian Cozma! (VIDEO) (3827 afisari)
 Pastrat secret de oficialitati, un incredibil caz OZN din Grecia a iesit la lumina  (3609 afisari)
 Conflictul in care a fost implicat Marian Cozma a pornit de la faptul că prietena handbalistului fusese agresată verbal, relatează presa internațională (3227 afisari)
 Cum arata supermodelul Helena Christensen fara machiaj? De nerecunoscut! (3144 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00904 sec.