Ziua Logo
  Nr. 4457 de luni, 9 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Finante
Decontari in pas de melc
Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Vata de Jos (jud. Hunedoara), ca aproape jumatate din sumele achitate de Guvern pentru facturile aferente anului trecut nu au ajuns la destinatari, atragand atentia ca "procesul de decontare trebuie sa se miste foarte repede".
Potrivit lui Pogea, ministerul pe care il conduce a deblocat 1,2 miliarde de lei pentru facturi aferente anului financiar anterior, insa ordonatorii principali de credite nu au reusit pana acum sa achite facturile si "sa trimita in economie decat 700 de milioane de lei", transmite Mediafax.
"Constat ca sunt ordonatori principali de credite, fie de nivelul intai, fie secundari sau tertiari, din care multi directori, nu au deblocat banii. Principalele motive sunt excesul de birocratie sau probleme de organizare. Ii avertizez pe directorii economici sa aiba grija ca facturile sa fie corect intocmite si la situatia reala emisa in baza unor lucrari care au fost efectuate, dar sub nicio forma sa nu blocheze transferul de resurse in economie. Voi monitoriza la sange cat timp se scurge din momentul deschiderii acestor bani din Trezoreria publica si pana ajung la furnizorii de servicii", a afirmat Pogea.
Una dintre masurile anticriza adoptate de Cabinetul Boc se refera la plata, esalonata, pana la inceputul lunii martie, a facturile emise si neachitate pana la finele anului 2008, in valoare totala de 3,05 miliarde de lei, incluzand doar lucrarile receptionate si facturate. (F.B.)
 Afisari: 182  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Cursa dobanzilor    
  Bancile cer ajutor pentru Romania    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Michael Jackson putrezeste de viu (6467 afisari)
 Tariceanu spre penal (4719 afisari)
 Ultimul meci (4371 afisari)
 Renationalizarea Europei (2791 afisari)
 Romania - un desert plin de gunoaie (1085 afisari)
 Icoana Maicii Domnului de la Manastirea parintelui Iustin Parvu plange cu lacrimi de mir (7357 afisari)
 UPDATE: Vedeti ultimele clipe ale handbalistului Marian Cozma! (VIDEO) (3827 afisari)
 Pastrat secret de oficialitati, un incredibil caz OZN din Grecia a iesit la lumina  (3609 afisari)
 Conflictul in care a fost implicat Marian Cozma a pornit de la faptul că prietena handbalistului fusese agresată verbal, relatează presa internațională (3227 afisari)
 Cum arata supermodelul Helena Christensen fara machiaj? De nerecunoscut! (3144 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00790 sec.