Ziua Logo
  Nr. 4456 de sambata, 7 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Sanctiuni pentru doctorii mortii de la Satu Mare
Comisia ministeriala de ancheta, condusa de subsecretarul de stat Raed Arafat (foto), a finalizat, ieri dupa-amiaza, audierea medicilor de la Spitalul Judetean Satu Mare implicati in cazul femeii din Tatarasti care a murit dupa ce a fost plimbata intre spitale. Au fost sanctionati medicul sef al Unitatii de Primire Urgente si doctorita de garda de la Cardiologie si Interne. Managementul spitalului va aplica sanctiuni administrative pentru alti implicati in caz.
Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Judetean Satu Mare, comisia i-a audiat pe cei doi medici de la Sectia de Cardiologie a Spitalului Judetean II care au consultat-o pe femeie, pe alti patru medici de la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) si pe medicul de familie al femeii. De asemenea, le-au fost luate declaratii asistentei si soferului de pe ambulanta care o transportase pe femeie din Tatarasti la Urgente, dar si sefulului Sectiei Cardiologie si unui medic primar de aici, ultimii doi fiind si membri ai comisiei de ancheta interna constituita la nivelul Spitalului Judetean.
Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a dispus verificarea situatiei petrecute, miercuri, la UPU Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare. Dupa deliberari, comisia condusa de Raed Arafat a hotarat sanctionarea medicului sef al UPU, dar pentru lipsa unor modificari functionale ale unitatii, precum si a doctoritei de garda de la Cardiologie si Interne, care nu a internat-o pe batrana cu motivatia ca nu erau paturi libere. In plus, Arafat a decis ca managementul spitalului sa dea sanctiuni administrative pentru alti implicati in acest caz.
Decapitari la Slatina
Ministerul Sanatatii a anuntat si finalizarea evaluarii actului managerial si a serviciilor medicale de la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, unde un barbat a murit dupa ce a fost plimbat patru ore intre sectiile unitatii medicale, fiind identificate mai multe nereguli. Comisia ministeriala a stabilit ca activitatea si calitatea actului medical la spitalul din Slatina se desfasoara "la un nivel mediu". In ceea ce priveste activitatea de la Unitatea de Primiri Urgente a spitalului, s-a constatat ca neaplicarea standardelor de triaj face posibila redirectionarea pacientilor catre alte compartimente sau unitati sanitare, "cu posibilitatea unor erori de diagnostic si atitudine profesionala", potrivit concluziilor anchetei. S-a decis eliberarea din functie a directorului executiv al ASP Olt si a managerului Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, iar directorului medical al spitalului, medicilor de garda si asistentei sefe de tura ce au examinat pacientul care a murit le-au fost desfacute contractele de munca.
Emil Boc: Sistemul trebuie corectat
"Sistemul medical trebuie corectat. Nu este admisibil ca pacientii sa fie plimbati cu caruciorul si lasati sa moara cu zile din cauza unei neglijente, culpe sau decizii prost luate. Nu trebuie sa se astepte asigurarea medicala daca este un caz de urgenta, omul nu trebuie tratat ca o bucata de hartie", a spus Boc, la un post de televiziune.
Carmen POPESCU, Marian GHITEANU 
 Afisari: 517  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 9 Afiseaza toate comentariile  
Solutia: (2/2)   de Constantin Timoc
Solutia: Administratia judeteana a spitalelor cu director judetean ales de popor pe doi ani (1/2)   de Constantin Timoc
Este o lege anapoda in asistenta medicala   de FB
Romania tara membra UE   de atipist
i-auzi, bre....   de geek-a-contra
Indulgenta romaneasca   de Dalida
sanctiuni pt doctorii mortiii   de arwil
Excelent...   de Roxana
ciudata   de doctorul
A r h i v a
  Calare pe comoara    33 comentarii
  Liberalii sustin ca e vorba de manipulare    32 comentarii
  Cancelarul Dorin Marian a initiat concesionarea zacamintelor    14 comentarii
  Afacerea ascunsa a tuturor guvernelor    3 comentarii
  Viata cu forta    1 comentariu
  Razboiul detectoarelor radar    14 comentarii
  Batalia pentru Israel    103 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Calare pe comoara (3034 afisari)
 Ciorogarla serviciilor secrete (2191 afisari)
 Cancelarul Dorin Marian a initiat concesionarea zacamintelor (2004 afisari)
 Batalia pentru Israel (1628 afisari)
 Afacerea ascunsa a tuturor guvernelor (1404 afisari)
 Deputat german: "Din partea Romaniei, se aude o voce care nu este foarte prietenoasă față de Republica Moldova și care vorbește despre reconstituirea Romaniei Mari" (3061 afisari)
 Dinu Patriciu: Ne aflam in fata unei mari diversiuni. Ni s-au vandut iluzii, cum ca acolo ar fi petrol si gaze care vor imbogati Romania (3048 afisari)
 Adriana Saftoiu, despre Watergate-ul romanesc: E jenant cum ne facem toti ca ploua. Tatuca nu a gresit, daca are eventual derapaje, e si el om (3044 afisari)
 UPDATE 13:40 - Handbalist roman, ucis de rromi intr-o discoteca din Ungaria (2703 afisari)
 Schimb dur de replici intre Barroso si Putin, dupa summitul de vineri de la Moscova  (2517 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00916 sec.