Ziua Logo
  Nr. 4456 de sambata, 7 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Ocolul Pamantului cu masina Guvernului
Cele 66 de masini de la Cancelaria premierului Tariceanu au parcurs anul trecut trei milioane de kilometri, ca si cum fiecare autoturism ar fi facut ocolul Pamantului de doua ori, a dezvaluit primul-ministru Emil Boc, joi seara, la B1 TV.
"Am avut niste date, ce mi-au gasit colegii mei de la Cancelarie, de care am inceput sa rad, apoi am inceput sa plang. Deci, in 2008, Cancelaria a avut 66 de masini care deserveau 313 persoane. Masinile acestea au facut trei milioane de kilometri in 2008. (...) Fiecare masina a facut aproape 200 de km pe zi", a spus Emil Boc, precizand ca totalul cheltuielilor de intretinere a parcului auto s-a ridicat la doua milioane si jumatate de euro. El s-a aratat deranjat si de faptul ca, din cei 313 angajati ai Cancelariei, 297 au beneficiat de telefoane mobile platite din bani publici si a spus ca actualul Executiv are de suferit de pe urma acestei grele mosteniri lasate de Guvernul Tariceanu 2, motiv pentru care in 2009 bugetele pentru astfel de cheltuieli au fost drastic reduse.
Boc a tinut sa comenteze si demisia ministrului MAI Liviu Dragnea, dand de inteles ca pretextul acestuia - lipsa banilor - este fals: "Nu a existat nici o discutie prin care sa periclitam sporurile politistilor, cei care se afla in teren (...) Bugetul Ministerului de Interne este mai mare decat bugetul de anul trecut". Primul-ministru a dat asigurari ca va duce la bun sfarsit proiectul care prevede trecerea ordinii publice si a politiei rutiere in subordinea primarului. Seful Executivului i-a linistit si pe restul bugetarilor, precizand ca Guvernul va face eforturi si va plati cel de-al 13-lea salariu, dar a subliniat ca are pretentia la o adevarata reforma, atat in educatie - fapt prevazut si in pactul semnat anul trecut, cat si in sanatate. "Trebuie mers cu bisturiul, asa cum se spune in medicina, curmat cancerul care este in sistem si pusa ordine", a concluzionat Boc.
Irina S. CHIROIU 
 Afisari: 424  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Handicapati   de Nabuccodonosor al Doilea
Ce rahaturi   de FB
Sa taie in carne vie. Sa curete de putregai   de Marindelon
Boc,in rolul lui PRISTANDA !   de LENIO
Asa fac toti, la urma urmei.   de demetrius
A r h i v a
  Nastase se cere in instanta    5 comentarii
  Constitutia lui Ion    7 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Calare pe comoara (3034 afisari)
 Ciorogarla serviciilor secrete (2191 afisari)
 Cancelarul Dorin Marian a initiat concesionarea zacamintelor (2004 afisari)
 Batalia pentru Israel (1628 afisari)
 Afacerea ascunsa a tuturor guvernelor (1404 afisari)
 Deputat german: "Din partea Romaniei, se aude o voce care nu este foarte prietenoasă față de Republica Moldova și care vorbește despre reconstituirea Romaniei Mari" (3061 afisari)
 Dinu Patriciu: Ne aflam in fata unei mari diversiuni. Ni s-au vandut iluzii, cum ca acolo ar fi petrol si gaze care vor imbogati Romania (3048 afisari)
 Adriana Saftoiu, despre Watergate-ul romanesc: E jenant cum ne facem toti ca ploua. Tatuca nu a gresit, daca are eventual derapaje, e si el om (3044 afisari)
 UPDATE 13:40 - Handbalist roman, ucis de rromi intr-o discoteca din Ungaria (2703 afisari)
 Schimb dur de replici intre Barroso si Putin, dupa summitul de vineri de la Moscova  (2517 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00792 sec.