Ziua Logo
  Nr. 4456 de sambata, 7 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Piturca goleste Antalya
-- Doar trei jucatori de la primele trei clasate in Liga I au fost convocati intr-un meci amical cu Croatia * Partida va avea loc miercuri de la ora 20.45 pe Stadionul Steaua
Partida cu Croatia este ultima verificare a "tricolorilor" inaintea meciurilor decisive din primavara, cu Serbia (28 martie, la Constanta) si cu Austria (1 aprilie, la Klagenfurt), din preliminariile CM 2010. Parcurgand numele jucatorilor convocati care evolueaza in tara, pare ca selectionerul Piturca a ales de parca ar fi tinut cont mai mult de stenograme si de dedesubturile campio�natului intern decat de ierarhia din Liga I. Surpriza este aparitia lui Bourceanu, de la Otelul, jucator care a impresionat in turul campionatului si intr-un trial sustinut de sperantele Romaniei in decembrie anul trecut.
Dinamo, Unirea Urziceni si FC Timisoara, primele trei clasate in Liga I, dau Nationalei patru jucatori: "cainii" pe consacratii Lobont si Tamas, iar banatenii pe Pantilimon si pe Gigel Bucur, in vreme ce, ca si la ultimele actiuni ale "tricolorilor", revelatia Unirea Urziceni nu are niciun fotbalist la lot. Nici Rapidul nu are vreun convocat, in vreme ce rasfatata de pana acum, Craiova, nu il mai are decat pe Florin Costea, Piturca renuntand la cel pe care l-a laudat mult in toamna, Valerica Gaman, si la Dorel Stoica. "Campioana" convocarilor este, ca de obicei, Steaua, care are patru fotbalisti, Ogararu, Goian, Ov. Petre si Nicolita. Surprinde chemarea lui Goian, jucator care este suspendat pentru meciul cu Serbia, si, in acelasi timp, neconvocarea lui Ghionea, fotbalist cu acelasi statut pentru intalnirea cu plavii. In cazul ultimului exista doua explicatii plauzibile: fie jucatorul este inca pedepsit dupa eliminarea stupida din partida cu Faroe, din toamna anului trecut, fie Piturca a facut o intelegere cu oficialii Stelei pentru a nu-l lasa pe Lacatus in cantonamentul din Antalya fara ambii fundasi centrali titulari. Interesant este ca toti fotbalistii din campionatul intern convocati se aflau ieri in Antalya, acolo unde pregatesc alaturi de echipele lor de club returul. La capitolul "stranieri" nimic neobisnuit, cu exceptia faptului ca Mutu si Chivu, reveniti dupa accidentari, vor veni la Bucuresti incomplet refacuti, iar Mirel Radoi bifeaza prima sa selectie ca fotbalist chemat din strainatate. Stefan Radu, jucator iesit din gratiile lui Piturca dupa esecul cu Lituania din toamna trecuta, a primit telegrama de confirmare, dar in cele din urma a fost informat sa ramana la Roma. Lotul se va reuni luni dimineata si va intra in cantonamentul de la Mogosoaia. Partida cu Croatia este programata miercuri seara, de la ora 20,45, pe Stadionul "Steaua", din Bucuresti.
Lotul Romaniei
Portari: Bogdan Lobont (Dinamo), Costel Pantilimon (FC Timisoara)
Fundasi: Cosmin Contra (Getafe), George Ogararu, Dorin Goian (ambii Steaua), Gabriel Tamas (Dinamo), Mirel Radoi (Al Hilal), Cristian Chivu (Inter), Razvan Rat (Sahtar Donetk), Mihai Nesu (FC Utrecht)
Mijlocasi: Florentin Petre (Terek Groznii), Banel Nicolita, Ovidiu Petre (ambii Steaua), Paul Codrea (Siena), Alexandru Bourceanu (Otelul), Iulian Tames (FC Arges), Razvan Cocis (Lokomotiv Moscova)
Atacanti: Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Gheorghe Bucur (FC Timisoara), Adrian Mutu (Fiorentina), Florin Costea (Universitatea Craiova).
Bogdan GHEORGHE 
A r h i v a
  Felinarele rosii din Liga I    
  Gigi: "E conspiratia lui Paszkany!"    1 comentariu
  Sanatate prin sport    
  Oltchim porneste asaltul    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Calare pe comoara (3034 afisari)
 Ciorogarla serviciilor secrete (2191 afisari)
 Cancelarul Dorin Marian a initiat concesionarea zacamintelor (2004 afisari)
 Batalia pentru Israel (1628 afisari)
 Afacerea ascunsa a tuturor guvernelor (1404 afisari)
 Deputat german: "Din partea Romaniei, se aude o voce care nu este foarte prietenoasã faþã de Republica Moldova ºi care vorbeºte despre reconstituirea Romaniei Mari" (3061 afisari)
 Dinu Patriciu: Ne aflam in fata unei mari diversiuni. Ni s-au vandut iluzii, cum ca acolo ar fi petrol si gaze care vor imbogati Romania (3048 afisari)
 Adriana Saftoiu, despre Watergate-ul romanesc: E jenant cum ne facem toti ca ploua. Tatuca nu a gresit, daca are eventual derapaje, e si el om (3044 afisari)
 UPDATE 13:40 - Handbalist roman, ucis de rromi intr-o discoteca din Ungaria (2703 afisari)
 Schimb dur de replici intre Barroso si Putin, dupa summitul de vineri de la Moscova  (2517 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01135 sec.