Ziua Logo
  Nr. 4456 de sambata, 7 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
foaia de temperaturA
Pericolul perfectiunii
-- S-a spus totul sau aproape totul. Si, ca intotdeauna cand stim totul sau aproape totul, nu stim nimic. Totul si aproape totul dau ameteala nisipurilor miscatoare. Ca sa scrutam cu folos, avem nevoie de un punct de sprijin, de sol trainic sub picioare. Respectiv, de cateva certitudini.
ASadar, stim fara dubii ca in sistemul judiciar si penitenciar domnesc haosul, neprofesionalismul, dezinteresul, coruptia. Si cand toate astea isi dau mana, cauza nu este niciuna dintre ele. Sunt toate. Acest toate a calauzit principiul creator. Haosul, neprofesionalismul, neglijenta, dezinteresul, coruptia sunt componente ale unui sistem. Ca elementele din tabloul lui Mendeleev. Cine este ganditorul?
Banuielile au cazut pe rand pe oameni din politie, procuratura, penitenciar. De fiecare data am dat de o fundatura, care ne oprea undeva pe traseu. Demiurgul era in toate la un loc. Trebuia descifrat, citit mecanismul. Doamna judecator are toate pacatele, ii putem imputa orice, lipsesc dovezile. A actionat in spiritul legislatiei europene. Poate putin superficial. Procurorul este si el acoperit de lege: nu avea dreptul sa intervina cu recurs; ii putem pune in carca o vinovatie doar daca ii reprosam lipsa excesului de zel. Politia a fost neglijenta. Dar neglijenta nu poate fi cauza unui mecanism care a functionat si functioneaza in regim de regularitate. Si asa mai departe.
ObservAm altceva. Pe tot traseul imputarilor fara finalitate intervine constant un amanunt comun: personajele in cauza sunt toate santajabile, vulnerabile. Mecanismul este pus in miscare de un pilot automat care e in fiecare dintre ele. Principiul care le aduna si le face sa functioneze laolalta este perfectiunea gandirii demiurgului.
Tot ce pare perfect este suspectabil. Perfect este alibiul lui Gorbunov. Perfect este felul in care a actionat dupa aceea. Perfecta este lipsa oricarei urme in apartamentul sau. Si mai ales, perfecta este ingeniozitatea alegerii formatiei aduse in joc.
PerfecTiunea aceasta, axiomatic, nu poate fi decat rodul conjugarii unor interese din institutii fundamentale ale statului de drept. Cine este ganditorul ei?
Nicolae Cristache - cristas@clicknet.ro 
A r h i v a
  Teroarea Camatarilor    
  Gorbunov audiat    1 comentariu
  Cocaina Romaniei    
  Rectorul Academiei de Politie cercetat penal    2 comentarii
  Mircea Horea Hossu extradat in Romania    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Calare pe comoara (3034 afisari)
 Ciorogarla serviciilor secrete (2191 afisari)
 Cancelarul Dorin Marian a initiat concesionarea zacamintelor (2004 afisari)
 Batalia pentru Israel (1628 afisari)
 Afacerea ascunsa a tuturor guvernelor (1404 afisari)
 Deputat german: "Din partea Romaniei, se aude o voce care nu este foarte prietenoasă față de Republica Moldova și care vorbește despre reconstituirea Romaniei Mari" (3061 afisari)
 Dinu Patriciu: Ne aflam in fata unei mari diversiuni. Ni s-au vandut iluzii, cum ca acolo ar fi petrol si gaze care vor imbogati Romania (3048 afisari)
 Adriana Saftoiu, despre Watergate-ul romanesc: E jenant cum ne facem toti ca ploua. Tatuca nu a gresit, daca are eventual derapaje, e si el om (3044 afisari)
 UPDATE 13:40 - Handbalist roman, ucis de rromi intr-o discoteca din Ungaria (2703 afisari)
 Schimb dur de replici intre Barroso si Putin, dupa summitul de vineri de la Moscova  (2517 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00867 sec.