Ziua Logo
  Nr. 4455 de vineri, 6 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Actuale
Oameni si gandaci
-- Unul dintre cele mai triste lucruri pe care le putem consemna in acesti ultimi ani in Romania, si nu doar la televizor, ci asa, in general, este faptul ca nu ne mai putem revolta. Lucrurile se "aranjeaza" de fiecare data in cel mai legal mod cu putinta, incat orice ticalosie, hotie, murdarie sau tragedie se blocheaza in dreptul resemnarii si a indiferentei ce se lasa batjocorite mai mult de cinism decat de profesionalismul si legea aplicate, zice-se, ad literam.
La fel se intampla si in cazul dublei crime de la Brasov. O talharie cu victime omenesti scoate la iveala putregaiul legal asumat al (in)Justitiei Romane. Si asta nu ar fi fost tot. Daca macar un/o singur(a) membru al imensului corp judiciar - judecator, procuror, avocat, parchetist sau ce Dumnezeu mai exista "in sistem" - ar fi exprimat, cu oarecare jena, "IMI PARE RAU DE CELE INTAMPLATE!". Asa, omeneste, si nu doar cu Constitutia (nerevizuita, desigur) in mana si nenumaratele "acte normative" ce "prevad" si "stipuleaza" nici nu stim bine ce.
Ei bine, ce s-a vazut la televizor, ca era la Realitatea sau Antena 3, unde lungi dezbateri cu "invitati in studio" si altii pusi sa trancaneasca prin telefon ne-a oripilat. Fel de fel de martafoi si patachine cu functii si raspunderi au inundat urechile noastre cu gaunoase formule exprimate cu tafna si obraznicie incercand sa ne convinga ca niste oameni nevinovati au murit la Brasov fara ca nimeni sa fie de vina. Toata telenovela cu un derbedeu basara�bean eliberat pe proprie depozitie, "L-am crezut pe cuvant ca-l doare capul si nu vede..." declara senin dna dr. Carmen Marin, care se plimba nestingherit prin orasul unde, inutil, un cetatean ca Liviu Bobes si-a dat foc ca sa protesteze impotriva comunismului, iar un om minunat ca Lala se jertfeste inutil pentru prinderea unui criminal, repetam, scoate la iveala putregaiul oficial si oficializat al societatii in care traim. Meschinaria si aplombul cu care se obrazniceau niste conite infipte si certarete ca niste mahalagioaice de rasa ne lasa visatori. Judecatorese si avocatese care invocau legile in vigoare, "procedurile respectate", cu trimiteri la Curtea Europeana a Drepturilor Omului si Consiliul Europei - saraca Europa, in gura unor chivute cu patalamale si, in mod cert, pline de "lovele" - ar fi trebuit sa ne revolte. Nu, nu ne putem revolta, suntem dezgustati!
"Sistemul" o sa-si apere monstrii si duduia judecatoare de la Craiova, Maria Nicola, care-si bate copilul si l-a eliberat pe Gorbunov o sa iasa basma curata. Si dl Spanu cel logic, si duduile Mona Pivniceru, cu tonul ei calm si iresponsabil legal, sau avocata Alice Draghici - model de cum trebuie sa stii sa fii mahalagiu, dar si avocatul lui Gorbunov si Berceanu, alt june infipt si obraznic, ne fac sa regretam ca in tara asta au existat un Istrate Micescu, un Dongoroz, un Bentoiu sau Hurmuz Aznavourian, juristi si judecatori, avocati si procurori realmente profesionisti.
Pe cAnd toatA pleava asta de gargaragii impenintenti nu poate atrage decat dispretul nostru. Televiziunile au promovat, din motive de rating, toata aceasta sleahta de noi ciocoi ai justitiei romane, unde un ministru ca Predoiu face figura de marioneta, iar un presupus justitiar ca Daniel Morar este masca impenetrabila a injustitiei umane promovat prin cele mai legale forme inumane. Va propunem un minut de reculegere pentru omul minunat care a fost inginerul Lala din Brasov.
Mai sunt si oameni in tara asta, nu doar gandaci.
Bedros Horasangian 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Excelent diagnostic   de Roman Liber
Scuze   de srelu
gandac   de Viorica Ianc
"... putregaiul oficial si oficializat al societatii in care traim ..."   de Liviu2002j
A r h i v a
  Vanatoare de ursi la Berlin    
  B.B. King si John Mayall, blues de super clasa    1 comentariu
  Discursuri arhitecturale    
  Ziua de altadata    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 PNL crapa de nervi (2410 afisari)
 Ostropel de pui cu piure de cartofi (2341 afisari)
 Gorbunovii de langa noi (1951 afisari)
 Desecretizare la concesionare (1789 afisari)
 Secretele puterii (1244 afisari)
 Cea mai sexy femeie din lume, Karolina Kurkova, topless pe catwalk! (VEZI FOTO) (3154 afisari)
 Face reclame sexy, desi i s-a spus ca este prea grasa pentru asta! (FOTO) (2456 afisari)
 Un baiat cu 11 tumori si trimis acasa sa moara a fost salvat de bunici cu ajutorul terapiilor alternative (2397 afisari)
 Profesoara de romana, dansatoare din buric la 64 de ani! (2131 afisari)
 Vanatorii de fosile au descoperit cel mai mare sarpe care a existat pe Terra (1849 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01074 sec.