Ziua Logo
  Nr. 4452 de marti, 3 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
PSD si PNL iau in calcul varianta sustinerii unui candidat unic la prezidentiale
Se cauta un Obama
Presedintele de onoare al social-democratilor nu s-a sfiit ieri sa sustina ca Sorin Oprescu reprezinta o varianta pentru cursa prezidentiala pe care PSD trebuie sa o ia in considerare. Iliescu a explicat ca "in politica totul este posibil" si ca nu se stie de unde va aparea un nou "Obama", care ar putea sa-l invinga la alegeri pe actualul sef al statului. La randul sau, liderul PNL, Calin Popescu-Tariceanu, a dat de inteles ca nu respinge ipoteza candidatului unic al opozitiei anti-Basescu, afirmand ca situatia trebuie analizata atent.
Ion Iliescu incearca sa-l convinga pe Sorin Oprescu dar si pe social-democrati ca o eventuala candidatura a primarului Capitalei la alegerile prezidentiale reprezinta cel mai bun antidot pentru Traian Basescu. Dupa modelul alegerilor locale, unde Oprescu a fost sprijinit tacit de catre presedintele de onoare al PSD, edilul este considerat un varf de lance al opozantilor sefului statului. Iliescu a lasat sa se inteleaga ca ar fi de acord ca PSD sa propuna drept candidat la prezidentiale un om din afara partidului, dar care sa aiba sprijinul Congresului. "Totul este posibil", a declarat Iliescu in stilul sau caracteristic, dar a tinut sa adauge ca si PSD are potential uman pentru a-si desemna un candidat. "Trebuie sa vedem gospodareste, atent, linistit. Graba strica treaba. Poate sa fie un alt Obama, cine stie? Poate sa apara te miri de unde, nu?", a subliniat fostul presedinte. Vicepresedintele pesedistilor Constantin Nita ne-a declarat ca in Statut nu este exclusa posibilitatea ca PSD sa nominalizeze pentru prezidentiale pe cineva din afara partidului, dar acesta va trebui sa aiba obligatoriu aprobarea celui mai inalt for de conducere al social-democratilor: Congresul. Surse din conducerea PSD ne-au declarat ca in acest moment cele mai mari sanse pentru a-l concura pe Traian Basescu le are Mircea Geoana. "Daca nu apar surprize majore, Geoana ne va reprezenta la prezidentiale. Este presedintele nostru si trebuie sa aratam electoratului nostru ca nu punem un candidat de paie", ne-au declarat sursele citate.
Tariceanu in cumpana
Presedintele PNL Calin Popescu-Tariceanu a declarat ieri ca formatiunea pe care o conduce ar trebui sa se inscrie cu un candidat propriu in cursa pentru Cotroceni precizand ca, in calitate de lider al partidului, trebuie sa ia in calcul o candidatura personala. Pe de alta parte, fostul premier a declarat, referindu-se la optiunea inaintata de Institutul "Ovidiu Sincai" ca partidele sa sustina un candidat unic in fata lui Traian Basescu, ca aceasta varianta trebuie supusa unei "atente evaluari". Liderul liberalilor a subliniat: "Interesul PNL este sa isi prezinte un candidat propriu, care sa poata sa sustina valorile, ideile si principiile liberale, pe baza carora, Romania sa isi prezinte o alta fata, un regim cu adevarat democratic, ceea ce inseamna o tara cu institutii puternice, cu o putere care este exercitata echilibrat de diferitele institutii ale statului. Cred ca este un proiect politic prea important, referitor la modul in care va trebui sa evolueze Romania de maine, incat sa ne permitem sa nu avem un propriu candidat la prezidentiale".
Cristian ANDREI, Cornelia POPESCU 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
O Balmajesc !   de LENIO
Se cauta un ...   de Dalida
se pare   de cosor ion
A r h i v a
  Basescu se tine tare la Budapesta    5 comentarii
  Boc urecheat de pesedisti    1 comentariu
  Suparari la liberali    6 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Doi morti pentru 50 de euro (3700 afisari)
 Basescu are un joc la doua capete (3695 afisari)
 Tara lui Gorbunov (3663 afisari)
 Basescu se tine tare la Budapesta (2072 afisari)
 Caderi masive de zapada (1984 afisari)
 Soc! E groasa: Populatia de pe Insula Serpilor a votat autonomia si cere alipirea la Romania (8981 afisari)
 CURTEA DE LA HAGA NE-A DAT DREPTATE: Romania a primit 80% din suprafata disputata (4633 afisari)
 Criza economica a fost declansata de un american care o contractat un credit de 250.000 de dolari (3810 afisari)
 "Mama, nu face asta!", a fost strigatul disperat al unei fetite de 12 ani, ucisa de propria mama, la cererea iubitului  (2658 afisari)
 Kievul anunta o victorie obtinuta la Haga: Insula Serpilor a fost recunoscuta oficial (2270 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00881 sec.