Ziua Logo
  Nr. 4452 de marti, 3 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Bellu face ordine in tenis
Tenisul romanesc traverseaza o perioada dificila, dupa ce demisia presedintelui Ilie Nastase a provocat un vid de putere la FRT. In ciuda interimatului asigurat de Dumitru Haradau, batalia pentru presedintia FRT a format rapid tabere opozante iar amanarea alegerilor din 11 decembrie, pe motiv ca n-a fost indeplinit cvorumul, a tensionat si mai mult atmosfera. Analizand atent intreaga situatie, secretarul de stat al MTS, Octavian Bellu, s-a decis sa puna piciorul in prag si a atentionat FRT zilele trecute ca risca sa piarda finantarea daca nu se revine la normalitate!
"In cazul in care FRT nu consimte sa dea curs solicitarilor mentionate anterior, din punct de vedere al MTS se va afla in situatia de nerespectare a prevederilor propriului Statut, fapt ce va atrage dupa sine imposibilitatea incheierii unui contract de finantare pe anul 2009 si, dupa caz, celelalte consecinte prevazute de lege", se arata in adresa MTS - Directia programe structuri sportive, nr. 366/27.01.2009, parafata de Octavian Bellu. Dupa ce specialistii pe probleme de sport din MTS explica faptul ca Adunarea Generala extraordinara convocata de peste 90 de cluburi pentru data de 30 ianuarie 2009 "este lovita de nulitate", se mai atrage atentia ca sedinta de alegeri convocata pentru 23 februarie 2009 poate avea pe ordinea de zi doar urmatoarele puncte: "prezentarea situatiei numerice a prezentei delegatilor cu drept de vot (n.n. - indeplinirea cvoru�mului); desemnarea persoanelor care vor intocmi procesul-verbal; desemnarea membrilor Comisiei de Validare; alegerea presedintelui FRT; alegerea celor patru vicepresedinti FRT; alegerea membrilor Comisiei de Cenzori." Pe de alta parte, toti reprezentantii cluburilor afiliate la FRT sunt nevoiti sa parcurga din nou pasii statutari pentru Adunarea Generala extraordinara din 23 februarie, urmand ca pana in 7 februarie sa trimita alte propuneri pentru functiile de presedinte si vicepresedinte. Asta, pentru ca, propunerile validate pentru prima sedinta de alegeri, din 11 decembrie 2008, "nu mai sunt valabile", asa cum se anunta si pe site-ul oficial. Si cum la prima Adunare Generala extra�ordinara se preconiza si afilierea definitiva a unor cluburi care au fost alaturate provizoriu de Consiliul Director FRT (n.n. - peste 20), in adresa MTS se atentioneaza ca la sedinta din 23 februarie vor avea drept de vot doar cei care au dobandit deja calitatea de membru afiliat, in vreme ce cluburile care au afiliere provizorie vor fi nevoite sa mai astepte pana la prima Adunare Generala ordinara pentru a obtine si dreptul de vot.
Tiberiu RIST 
 Afisari: 655  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Rapid e dator vandut    
  Bogdan Mara la CFR Cluj    1 comentariu
  St. Radu umilit de Beckham    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Doi morti pentru 50 de euro (3700 afisari)
 Basescu are un joc la doua capete (3695 afisari)
 Tara lui Gorbunov (3663 afisari)
 Basescu se tine tare la Budapesta (2072 afisari)
 Caderi masive de zapada (1984 afisari)
 Soc! E groasa: Populatia de pe Insula Serpilor a votat autonomia si cere alipirea la Romania (8981 afisari)
 CURTEA DE LA HAGA NE-A DAT DREPTATE: Romania a primit 80% din suprafata disputata (4633 afisari)
 Criza economica a fost declansata de un american care o contractat un credit de 250.000 de dolari (3810 afisari)
 "Mama, nu face asta!", a fost strigatul disperat al unei fetite de 12 ani, ucisa de propria mama, la cererea iubitului  (2658 afisari)
 Kievul anunta o victorie obtinuta la Haga: Insula Serpilor a fost recunoscuta oficial (2270 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00795 sec.