Ziua Logo
  Nr. 4452 de marti, 3 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Rapid e dator vandut
-- Clubul are de platit trei milioane de euro catre buget si alte opt catre Taher
Problemele financiare ale Rapidului au ajuns aproape de scadenta. Cu datorii de aproape 3 milioane de euro catre bugetul de stat, dar si cu un credit de 8 milioane la Fathi Taher, pentru ca asa a investit iordanianul in vara, sub forma de imprumut, giulestenii se indreapta spre prapastie. Conform contractului, banii catre Taher trebuie platiti pana la 15 martie, in timp ce datoriile la stat trebuie achitate pana la 31 martie. In caz contrar, Rapid nu va primi licenta de club profesionist si va incepe sezonul viitor in Liga a II-a.
George Copos si Fathi Taher urmau sa aiba aseara o noua intalnire, pentru a incerca sa mai rezolve ceva din situatia dezastruoasa in care au adus Rapidul, insa existau putine sanse sa ajunga la o intelegere, de vreme ce parerile lor despre aceasta afacere sunt atat de divergente. In aceste conditii, giulestenii deja tremura ca nu vor avea cu ce sa plateasca datoriile, criteriu obligatoriu pentru a obtine licenta. Singura concesie pe care o poate obtine Copos de la Taher este amanarea platii, fapt cu care iordanianul ar putea fi de acord, asa cum el a declarat in mai multe randuri.
Fara obligatiuni
"Probleme legate de licentiere sunt mai complicate. Sa speram ca vom gasi bani sa achitam aceste sume si sa stam linistiti. Daca George Copos si Taher nu vor mai dori sa investeasca, atunci avem probleme destul de mari. Timpul pe care il avem la dispozitie e scurt si nu stiu daca mai putem sa mai vindem vreun jucator pentru a mai acoperi cheltuielile. Daca nu, atunci vom incerca sa gasim oameni care sa ajute Rapidul. In niciun caz nu se va apela la acele actiuni sau obligatiuni pentru suporteri. Suporterii nostri sunt buni sa incurajeze echipa, sunt atasati de Rapid, dar sunt oameni care nu pot sa faca acest sacrificiu", a declarat Nae Manea, director tehnic in Giulesti. Acesta a plecat, ieri, impreuna cu echipa si cu antrenorul Marian Rada in cantonament in Antalya, dand asigurari ca salariile jucatorilor, si ele restante, vor fi achitate in scurt timp. "Baietii n-au plecat cu bani in buzunar decat pe o luna.
Lazar nu pleaca
Urmeaza ca saptamana asta Sichitiu sa rezolve si luna decembrie si avansul pe luna ianuarie, pentru ca macar la nivelul jucatorilor sa fim in regula. Pana acum, jucatorii au raspuns exemplar la tot ce le-am cerut. Au inteles situatia chiar nesperat de bine. Insa, acest lucru nu poti sa-l duci la infinit. Trebuie sa-i platim pentru ca este meseria lor, au familie, au copii si trebuie sa-i platim", a explicat Manea. Directorul executiv Grigore Sichitiu a ramas in Bucuresti in incercarea de a face rost de bani, singura modalitate eficienta pentru a strange o asemenea suma fiind vanzarea jucatorilor. Totusi, si aici e greu, fiindca oferte nu prea sunt, iar cele care sunt nu satisfac cerintele Rapidului. "Lazar nu pleaca. Am avut o oferta care nu ne-a convenit. Ni s-au propus doua milioane, dar i-am refuzat, pentru ca eu zic ca Lazar merita mai mult. Exista oferta mai veche din strainatate. Cei care vin cu oferte profita de debandada asta financiara, ca nu avem bani, si propun sume din astea derizorii. Eu cred ca avem jucatori valorosi care merita mult mai mult. De aceea, vom face efortul sa-i tinem si sunt sigur ca vom gasi bani pentru a-i plati. Iar Lazar nu pleaca in niciun caz la Timisoara", a precizat Nicolae Manea, comentand oferta de 1,7 milioane de euro venita de la FC Timisoara. Problema este ca in Occident se mai fac transferuri doar astazi, singurele tari care continua perioadele de marcato fiind cele care au campionatele intrerupte, majoritatea din spatiul ex-sovietic.
Bogdan GHEORGHE 
A r h i v a
  Bogdan Mara la CFR Cluj    1 comentariu
  St. Radu umilit de Beckham    1 comentariu
  Bellu face ordine in tenis    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Doi morti pentru 50 de euro (3700 afisari)
 Basescu are un joc la doua capete (3695 afisari)
 Tara lui Gorbunov (3663 afisari)
 Basescu se tine tare la Budapesta (2072 afisari)
 Caderi masive de zapada (1984 afisari)
 Soc! E groasa: Populatia de pe Insula Serpilor a votat autonomia si cere alipirea la Romania (8981 afisari)
 CURTEA DE LA HAGA NE-A DAT DREPTATE: Romania a primit 80% din suprafata disputata (4633 afisari)
 Criza economica a fost declansata de un american care o contractat un credit de 250.000 de dolari (3810 afisari)
 "Mama, nu face asta!", a fost strigatul disperat al unei fetite de 12 ani, ucisa de propria mama, la cererea iubitului  (2658 afisari)
 Kievul anunta o victorie obtinuta la Haga: Insula Serpilor a fost recunoscuta oficial (2270 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00951 sec.