Ziua Logo
  Nr. 4451 de luni, 2 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Finante
Stiri pe scurt
AIG pe garantii
American International Group (AIG) negociaza cu autoritatile de la Washington obtinerea unor garantii de stat pentru o parte din active, informeaza Reuters. "Analizam o multitudine de optiuni pentru recapitalizare. Suntem constienti ca situatia se schimba si trebuie sa ne adaptam", a declarat Paula Reynolds, vicepresedintele grupului, referindu-se la guvern. Gigantul din industria asigurarilor a fost salvat de la faliment, in septembrie 2008, de catre guvernul Statelor Unite. (G.B.)
Banci pentru pierderi
Crearea unor "banci pentru pierderi", care sa preia activele "toxice" din siste�mele financiare, pare sa fie singura solutie pentru inche�ierea celei mai grave crize din ultimii 80 de ani, insa sprijinul guvernamental ar putea conduce la izolarea creditarii si deglobalizarea finantelor, informeaza Reuters. Aceasta este concluzia celor aproape 100 de ore de dezbateri, discutii si dineuri pe teme financiare si economice la Forumul Economic de la Davos. (F.B.)
De la Primarie la Finante
Directorul de strategii din Primaria municipiului Iasi, Cosmin Coman, a fost numit secretar de stat in Ministerul Finantelor, prin decizie a premierului Emil Boc, la propunerea PSD, potrivit Mediafax. In Ministerul Finantelor au mai fost numiti ca secretari de stat, in urma cu trei saptamani, Gheorghe Gherghina si Bogdan Dragoi (PDL), iar Catalin Doica isi va prelungi mandatul. (F.B.)
Luna slaba la New York
Bursa de la New York a incheiat prima luna a anului cu cel mai mare declin consemnat vreodata in ianuarie, iar sperantele investitorilor pentru viitorul apropiat sunt legate exclusiv de programul de stimulare economica discutat la Washington, transmite Reuters. Indicele S&P 500 a inchis luna ianuarie in scadere cu 8,6%, iar Dow Jones industrial average a pierdut 8,8%, ambii indici consemnand cea mai slaba prima luna a anului din istorie. (G.B.)
Recapitalizare in Irlanda
Guvernul irlandez va investi sapte miliarde de euro in primele doua banci pe plan local, Allied Irish Banks si Bank of Ireland, informeaza Reuters. Astfel, aceste institutii de credit din Irlanda vor primi, initial, 3,5 miliarde de euro fiecare prin emisiuni de titluri cu drept preferential catre stat, iar guvernul analizeaza posibilitatea de a transfera riscurile generate de 80% din portofoliile de credite ipotecare ale celor doua banci catre stat, oferind astfel garantii de pana la 24 miliarde de euro. (F.B.)
A r h i v a
  Acuzate de ipocrizie    
  BNR va reduce dobanda    
  Finantare tot mai grea    
 Top afisari / comentarii 
 Diversiunea Ciorogarla (3936 afisari)
 Statul fara caini (3793 afisari)
 Incest cu voie de la magistrati (2992 afisari)
 Severin: Guvernul curcubeu cade la anul (1907 afisari)
 Calutul troian (1238 afisari)
 Scene nud cu actrita Keira Knightley! (VEZI FOTO) (3835 afisari)
 Actorul Nick Nolte arata ca un vagabond! (FOTO) (3693 afisari)
 Enigma pentru lumea medicala: Fetita care refuza sa creasca (3498 afisari)
 Noua jucarie sexuala a Madonnei (FOTO) (2444 afisari)
 LIVE Liviu Dragnea: Imi depun demisia de onoare din functia de ministru de Interne (2270 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00840 sec.