Ziua Logo
  Nr. 4451 de luni, 2 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Finante
Finantare tot mai grea
Nevoia de finantare a Romaniei va continua sa fie extrem de ridicata, desi deficitul de cont curent se va reduce substantial, in valoare absoluta, crescand posibilitatea contractarii de imprumuturi externe.
Cu toate acestea, autoritatile nu trebuie sa uite ca astfel de aranjamente implica angajamente puternice, avertizeaza analistii economici.
"Credem ca Romania va putea sa-si atinga nevoia de finantare in 2009, desi investitiile straine directe, precum si intrarile de capital vor fi mai reduse decat in 2008, iar rezervele se vor diminua. Exista un risc ridicat ca finantarea sa fie insuficienta, iar autoritatile ar putea sa fie nevoite sa caute sprijin fie la FMI, fie la UE, fie la amandoua", a declarat agentiei Mediafax Joan Hoey, analist al The Economist Intelligence Unit.
Analistul agentiei de evaluare financiara Stan�dard&Poor's Marko Mrsnik atrage insa atentia ca orice aranjament de finantare, indiferent de provenienta banilor, implica o serie de conditii si necesita angajamentul complet al guvernului pentru onorarea intelegerii. In opinia lui Andrew Colquhoun, director la agentia internationala de evaluare Fitch Ratings, FMI si UE ar putea conlucra in cazul in care cele doua entitati ar acorda un imprumut Romaniei. "Nu cred ca UE ar dori sa ofere lichiditate substantiala Romaniei fara sprijinul FMI, intrucat FMI are o experienta vasta in realizarea de pachete adecvate de politici (...) in alte cazuri din regiune, de exemplu in Ungaria, finantarile FMI si UE au venit impreuna", a spus Colquhoun. (G.B.)
A r h i v a
  Acuzate de ipocrizie    
  BNR va reduce dobanda    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Diversiunea Ciorogarla (3936 afisari)
 Statul fara caini (3793 afisari)
 Incest cu voie de la magistrati (2992 afisari)
 Severin: Guvernul curcubeu cade la anul (1907 afisari)
 Calutul troian (1238 afisari)
 Scene nud cu actrita Keira Knightley! (VEZI FOTO) (3835 afisari)
 Actorul Nick Nolte arata ca un vagabond! (FOTO) (3693 afisari)
 Enigma pentru lumea medicala: Fetita care refuza sa creasca (3498 afisari)
 Noua jucarie sexuala a Madonnei (FOTO) (2444 afisari)
 LIVE Liviu Dragnea: Imi depun demisia de onoare din functia de ministru de Interne (2270 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00847 sec.