Delfinii sunt adevarati bucatari ai oceanelor. Ei utilizeaza metode elaborate pentru a curata sepiile de cerneala si a le fragezi carnea, potrivit oamenilor de stiinta australieni si britanici.
O femela delfin cu botul gros a fost observata, in salbaticie, in timp ce efectua o serie de procedee complexe pentru prinderea si prepararea carnii unei sepii. Mai intai aceasta goneste pestii din zona algelor si ierburilor submarine spre fundul nisipos al oceanului. Apoi, delfinul tintuieste sepia de fundul apei, inainte sa o loveasca in repetate randuri si sa o omoare. O mai loveste de cateva ori cu varful botului, pentru a scoate cerneala toxica. Intr-un final, delfinul rostogoleste sepia moarta pe fundul oceanului pentru a-i fragezi carnea.
Cercetatorii care au studiat delfinul in golful Spencer din sudul Australiei au fost uluiti de precizia metodei aplicate. "Aceasta este o dovada a dezvoltarii creierului si totodata o metoda ingenioasa de a curata calamarul", a declarat coautorul studiului, doctorul Mark Norman, de la Muzeul Victoria. (R.R.)