Ziua Logo
  Nr. 4449 de vineri, 30 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Violator CIA
Seful centrului CIA din Algeria este anchetat de Departamentul american al Justitiei pentru presupusa violare a doua femei musulmane, care pretind ca au fost drogate de acesta, informeaza postul ABC News. Oficialii americani sustin ca ofiterul CIA, convertit la islam, a fost chemat in tara in octombrie, dupa ce femeile l-au acuzat de viol in luna septembrie. Descoperirea a peste 12 inregistrari video, care il prezinta pe ofiterul CIA in timpul unor partide de sex cu alte femei, a determinat Departamentul Justitiei sa extinda ancheta si in alte state arabe unde a activat acesta. (M.I.)
Sofia isi cere arhivele
Guvernul de la Sofia l-a desemnat ieri pe ministrul de Externe, Ivailo Kalfin, sa ceara Federatiei Ruse returnarea documentelor originale ale statului bulgar pastrate in arhivele rusesti, relateaza BTA. Decizia Cabinetului statului vecin se refera la documentele oficiale din perioada 1934-1944 privind pregatirea Bulgariei de a se alatura puterilor Axei in al Doilea Razboi Mondial. Cererea Sofiei este in conformitate cu Actul Federal al Rusiei din 1995 privind Valorile Culturale transferate URSS dupa al Doilea Razboi Mondial. (M.I.)
Sarkozy radiografiat
In volumul "O femeie verticala", lansat ieri la Paris, fosta candidata la alegerile prezidentiale din Franta, Segolene Royal, il descrie pe actualul sef al statului, Nicholas Sarkozy, drept un "mic hoinar", "cabotin", "fara religie si morala", potrivit The Telegraph. "Ceea ce ma deranjeaza la el este imoralitatea lui. Am impresia ca ilustreaza foarte bine expresia fara religie si morala", scrie fosta adversara a liderului de la Elysee. Desi are o "forta vitala impresionanta", Sarkozy este "un adevarat cabotin", mai spune Royal. Volumul lansat reuneste o serie de interviuri acordate de Segolene jurnalistei Francoise Degois. (M.N.)
No Blackwater in Irak
Contractul din Irak al companiei private de securitate Blackwater, care lucreaza pentru Departamentul de Stat american si ai carei agenti au fost acuzati de uciderea unor cetateni irakieni, nu a fost reinnoit, a anuntat ieri Ministerul de Interne de la Bagdad. "Contractul s-a incheiat. Nu va fi reinnoit, la ordinul ministrului de Interne", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului. Blackwater este cea mai mare companie privata de securitate utilizata de americani la Bagdad. Agentii acesteia asigura in special protectia personalului ambasadei SUA la Bagdad. Cinci angajati ai companiei sunt judecati in prezent pentru omucidere. (I.C.)
 Afisari: 133  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Cutremur politic in Tara Sfanta    30 comentarii
  Planul lui Obama a trecut primul hop    2 comentarii
  Castro a debarcat in Rusia    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Nimicitoarea AKM-47 (4531 afisari)
 Armata caut arme. Le declar furate! (2836 afisari)
 Cioclii (1834 afisari)
 Cutremur politic in Tara Sfanta (1774 afisari)
 "Astia au furat armele si le-au vandut" (1771 afisari)
 Eroi au fost, eroi sunt inca! (3521 afisari)
 Legea Big Brother in dezbatere publica (2339 afisari)
  La cei 57 de ani, Anjelica Huston nu se sfieste sa poarte bikini la plaja (2039 afisari)
 Singurul roman in viata condamnat la moarte: Curtea Suprema a mentinut sentinta data de comunisti lui Constantin Rauta (1907 afisari)
 Marturii socante la crima din Brasov: "L-am vazut pe un baiat cum statea cu capul atarnat pe geamul de la masina si ii iesise ochiul din orbita"  (1796 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00943 sec.