Ziua Logo
  Nr. 4449 de vineri, 30 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Planul lui Obama a trecut primul hop
-- Camera Reprezentantilor a SUA a aprobat miercuri seara planul de relansare a economiei americane, in valoare de 819 miliarde de dolari, care va trebui ratificat si de Senat, relateaza Reuters. Camera inferioara a Legislativului american a votat acest text care viza crearea sau salvarea a 3-4 milioane de locuri de munca, cu 244 de voturi pentru si 188 impotriva.
Valoarea initiala a planului prezentat de democrati a fost de 825 de miliarde de dolari, dar costul final al proiectului a fost apreciat la 816 miliarde. Un amendament privind alte trei miliarde a fost adaugat pentru finantarea proiectelor din transporturile publice.
Presedintele Barack Obama sprijina masiv asa numitul "Plan de relansare si reinvestitie americana in 2009". Aprobarea proiectului de Camera Repre�zentantilor, unde democratii si-au consolidat majoritatea in urma alegerilor din 4 noiembrie, era de asteptat, in pofida opozitiei republicane, care cere o mai mare relaxare fiscala. Obama a oferit un ultim impuls in vederea adoptarii planului reunind, miercuri, la Casa Alba, 12 patroni ai marilor companii. Presedintele SUA a reafirmat urgenta situatiei si a incercat sa ii convinga pe republicani de validitatea planului. Nici un republican nu a votat in favoarea acestuia, iar 11 democrati au votat, de asemenea, impotriva proiectului. Senatul se va pronunta asupra acestei chestiuni, cel mai probabil saptamana viitoare. (M.I)
 Afisari: 215  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
To : M. I....   de alamar
Planul lui Obama este sortit esecului. Esecului contribuabilului american, nu al alora cu bani...   de Zenn
A r h i v a
  Cutremur politic in Tara Sfanta    30 comentarii
  Castro a debarcat in Rusia    3 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Nimicitoarea AKM-47 (4531 afisari)
 Armata caut arme. Le declar furate! (2836 afisari)
 Cioclii (1834 afisari)
 Cutremur politic in Tara Sfanta (1774 afisari)
 "Astia au furat armele si le-au vandut" (1771 afisari)
 Eroi au fost, eroi sunt inca! (3521 afisari)
 Legea Big Brother in dezbatere publica (2339 afisari)
  La cei 57 de ani, Anjelica Huston nu se sfieste sa poarte bikini la plaja (2039 afisari)
 Singurul roman in viata condamnat la moarte: Curtea Suprema a mentinut sentinta data de comunisti lui Constantin Rauta (1907 afisari)
 Marturii socante la crima din Brasov: "L-am vazut pe un baiat cum statea cu capul atarnat pe geamul de la masina si ii iesise ochiul din orbita"  (1796 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00738 sec.