Ziua Logo
  Nr. 4449 de vineri, 30 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Mapamond
Infractiunile romanilor tin afisul in Italia
-- Carabinierii au prins alti trei romani acuzati de viol si sechestrare de persoana * Ministrul roman de Externe spune ca violenta nu are cetatenie
Infractiunile savarsite de romani in Italia continua sa tina prima pagina a ziarelor din peninsula. Nici nu s-au calmat bine spiritele dupa arestarea, luni, la Roma, a celor sase romani acuzati de violarea unei italience de 21 de ani, ca agentiile de presa au adus ieri in prim-plan un alt caz. Potrivit site-ului ziarului La Stampa, carabinierii din Piacenza au arestat trei romani, in localitatea Fiorenzuola d'Arda, sub acuzatia de violenta sexuala si sechestrare de persoana. De aceasta data, victima este o prostituata bulgara. Asupra celor trei romani au fost gasite arme si munitie. Ministrul roman de Externe, Cristian Diaconescu, a avut miercuri seara o convorbire telefonica cu omologul sau italian, Franco Frattini, in timpul careia i-a transmis ca infractionalitatea nu are cetatenie, iar un popor nu poate fi incriminat pentru actele unui numar restrans de cetateni ce nu respecta legea.
Presa italiana insista asupra cazului de la Roma, dezvaluind ca cei sase romani, acuzati in cazul violului comis vinerea trecuta la Guidonia, au putut fi arestati pe baza interceptarilor convorbirilor telefonice, de catre carabinieri. Autorii abuzului sexual asupra italiencei in varsta de 21 de ani - dintre care patru sunt acuzati de viol, iar doi pentru favorizare - se afla in prezent in inchisoarea din Rebibbia. Ei urmeaza sa fie audiati de procurori in cursul zilei de azi, sustine agentia ANSA.
Agentiile de presa informau ieri despre un alt caz de abuz sexual ai carui autori sunt romani, victima fiind insa o emigranta. Carabinierii au reusit sa prinda la Piacenza trei romani care au rapit, dintr-un hotel din Padova, o prostituata bulgaroaica. Fata a fost batuta si jefuita de telefonul mobil si de banii pe care ii avea asupra sa, dupa care, sub amenintarea pistolului, a fost supusa violentelor sexuale. Reusind sa scape din mainile violatorilor, victima s-a dus glont la carabinieri pentru a reclama abuzul. Cei trei romani au fost imediat identificati si arestati, asupra lor fiind gasite arme si munitie, noteaza La Stampa.
Diplomatia la apel
Ca si in rasunatorul caz Mailat, din noiembrie 2007, incidentul de la Roma a declansatat furia italienilor, cei sase violatori romani fiind la un pas de a fi linsati. Dupa reactia transanta a ministrului italian de Externe in cazul de la Roma, conform careia romanii trebuie sa ispaseasca pedepsele in tara de origine, fara a se anula Acordul de libera circulatie Schengen, seful diplomatiei romane, Cristian Diaconescu, a avut o discutie telefonica cu omologul sau din peninsula. Conform purtatorului de cuvant al MAE, Alin Serbanescu, Diaconescu s-a aratat preocupat de faptul ca acest nou incident ar putea afecta intreaga comunitate a romanilor. Totodata, seful diplomatiei romane i-a transmis lui Frattini ca infractionalitatea nu are cetatenie, iar un popor nu poate fi incriminat pentru actele unui numar restrans de cetateni care nu respecta legea. Diaconescu a dat asigurari ca si partea romana va continua dialogul si cooperarea dintre cele doua state, pentru ca situatia sa nu degenereze in evolutii nedorite pentru ambele parti.
Bomba la un magazin romanesc
Primele atacuri la adresa romanilor stabiliti in peninsula au inceput deja sa fie mediatizate. Daca marti tinta atacurilor cu sticle incendiare a fost un bar frecventat de romani, de la periferia Romei, miercuri spre joi noaptea, in vizor s-a aflat macelaria deschisa de un roman in Guidonia. Atacatorii au lansat o bomba artizanala asupra magazinului, distrugand vitrina, dar fara a face victime. Carabi�nierii au declansat o ancheta in acest caz.
Luciana POP 
 Afisari: 237  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Infractonalitatea nu are cetatenie.   de vida clara
A r h i v a
  Putin si Jiabao predau capitalism la Davos    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Nimicitoarea AKM-47 (4531 afisari)
 Armata caut arme. Le declar furate! (2836 afisari)
 Cioclii (1834 afisari)
 Cutremur politic in Tara Sfanta (1774 afisari)
 "Astia au furat armele si le-au vandut" (1771 afisari)
 Eroi au fost, eroi sunt inca! (3521 afisari)
 Legea Big Brother in dezbatere publica (2339 afisari)
  La cei 57 de ani, Anjelica Huston nu se sfieste sa poarte bikini la plaja (2039 afisari)
 Singurul roman in viata condamnat la moarte: Curtea Suprema a mentinut sentinta data de comunisti lui Constantin Rauta (1907 afisari)
 Marturii socante la crima din Brasov: "L-am vazut pe un baiat cum statea cu capul atarnat pe geamul de la masina si ii iesise ochiul din orbita"  (1796 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00927 sec.