Ziua Logo
  Nr. 4448 de joi, 29 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Uite bugetul, nu-i bugetul
-- Guvernul ar fi trebuit sa aprobe astazi bugetul pe 2009, insa este foarte posibil sa anunte o noua amanare
Discutiile pe tema bugetului de stat pe acest an au continuat si ieri, nefiind finalizate nici la inchiderea editiei. La pranz s-au intalnit, la sediul Ministerului Finantelor, din nou, presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc si ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea cu reprezentantii sindicatelor si patronatelor. Guvernantii au anuntat ca astazi vom avea bugetul aprobat de catre Executiv. Ceea ce este putin probabil. Mai posibil va fi ca, in sedinta de astazi, Cabinetul Boc sa aprobe indicatorii macroeconomici pe care, de altfel, i-a mai anuntat de cateva ori: crestere economica de 2,%, deficit bugetar de 2%, curs mediu de 4 lei/euro, inflatie medie - 5%.
Majoritatea analistilor re�comanda guvernantilor un acord stand-by de supraveghere preventiva cu Fondul Monetar International. Chiar si presedintele Basescu a fost de acord ca este necesar un imprumut de 6-7 miliarde de euro de la Uniunea Europeana, sub supravegherea FMI. In aceasta perioada se afla la Bucuresti o delegatie a Fondului, iar intamplarea a facut ca ieri, cand seful statului se afla la Finante, sa "apara" si delegatia Fondului, dupa ce avusese o intalnire la Cotroceni cu Traian Basescu. Presedintele a declarat, ieri, la inceperea intalnirii de la Cotroceni cu reprezentantii sindicatelor, ca nu s-a intalnit, la Ministerul Finantelor, cu expertii FMI. Reprezentantii FMI au discutat, ieri, cu expertii Ministerului Finantelor, dar la intalnire nu au participat presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc sau ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.
Dificultati la impartire
"In vederea finalizarii proiectului de buget, avem consultari atat cu partenerii sociali - sindicate si patronate - cat si cu cele doua partide componente ale Parteneriatului pentru Romania, PDL si PSD. Suntem aproape in faza finala a consultarilor cu partenerii sociali, avem si o sedinta a Coalitiei in aceasta dupa-amiaza, pentru ca maine (n.r. - astazi) sa putem lua decizii politice in cadrul Guvernului", a spus Boc, la finalul discutiilor de la Ministerul Finantelor.
El a aratat ca a prezentat sindicatelor si patronatelor probleme legate de prioritatile guvernamentale, in principal de asigurarea unei investitii publice masive in economie. "Evident ca exista dificultati si in a imparti aceste zece miliarde de euro, cat reprezinta 20% din buget pentru investitii. Vrem sa dam (banii-n.r.) in acele sectoare care sa genereze resurse economice si locuri de munca, pentru ca Romania sa poata merge mai departe. Evident ca avem si o componenta sociala, preocuparea noastra fundamentala este ca cei care sunt cu pensii foarte mici si vulnerabili in aceste momente de criza sa beneficieze de solidaritatea noastra", a spus Boc.
86 de sporuri
Presedintele UGIR-1903, Cezar Coraci, a declarat, la finalul discutiilor, ca ministrul Gheorghe Pogea a propus inghetarea sau reducerea sporurilor, pentru ca mare parte dintre cele 86 de sporuri sunt acordate nejustificat. El a adaugat ca prin reducerea sporurilor se poate atinge obiectivul de reducere cu 80% a cheltuielilor cu salariile din sectorul bugetar, fara sa mai fie necesare concedieri masive. Secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Cristian Parvan, a declarat, la randul sau, ca s-a discutat problema inghetarii salariilor, dar s-a stabilit ca Guvernul sa faca niste calculele, "sa vada la ce ar duce, sindicatele avand o pozitie delicata fata de membrii lor". "Problema care se pune este ca degeaba se dubleaza salariile, daca apoi nu exista venituri pentru a le plati", a mentionat Cristian Parvan. In privinta deciziilor sociale, secretarul general al AOAR a spus ca sindicatele sunt nemultumite, pentru ca ar dori mai multe masuri.
Florin BARBUTA 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Ceausescu cu Bobu ,Basescu cu Bocu   de georgems
TRAIAN BASESCU! premierul-presedinte-procuror-magistrat-profesor-ziarist-democrat-comunist-zeu   de RRADUU
A r h i v a
  Nu exista proceduri legale    
  Operatorii pot fi securisti    4 comentarii
  S-au legalizat abuzurile    
  Nastase cu jalba la UE    
  Patriarhia cere lamuriri despre pasapoartele biometrice    33 comentarii
  Papusarii crizei mondiale    29 comentarii
  Topul contopistilor    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Papusarii crizei mondiale (3073 afisari)
 Patriarhia cere lamuriri despre pasapoartele biometrice (3029 afisari)
 Normele Politiei Politice (1720 afisari)
 Nemuritorul de la Finante (1629 afisari)
 Hitler in ipostaze inedite (1476 afisari)
 Britanicii recunosc: Se uita la filme porno cand sunt la serviciu! (4218 afisari)
 O fetita doarme de 80 de ani, in catacombele unei manastiri din Palermo (4014 afisari)
 Orlando Bloom arata groaznic! (2949 afisari)
 Traian Basescu a fost deranjat de autocolantele purtate de unii magistrati la ceremonia de la Cotroceni (2534 afisari)
 Patrick Swayze renunta la tratamentul impotriva cancerului, decis sa moara ca un cowboy, cu cizmele in picioare si fara regrete (2137 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01128 sec.