Ziua Logo
  Nr. 4447 de miercuri, 28 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Catalin Doica, pionul otravit al lui Felix
-- Cruciada lui Boc impotriva capuselor din ministere a ocolit pana acum o serie de privilegiati ramasi in posturi-cheie din guvernarile precedente.
Un exemplu este Catalin Doica, secretar de stat la Finante inca din 2005, "pionul otravit" al lui Felix in Guvernul Boc si protejatul lui Sebastian Vladescu, "tartorul" Fondului Proprietatea. Doica a fost numit in functie pe 15 no�iembrie 2005, prin decizie a fostului premier Tariceanu. Tanarul Doica, la nici 30 de ani, a fost sustinut pentru numirea pe post de catre Partidul Conservator, el fiind un apropiat al Danielei Popa, sefa partidului, cu acordul fondatorului Dan Voiculescu-Felix, fara a semna insa vreo adeziune de partid. Dintotdeauna, Catalin Doica a fost omul de incredere atat al lui Dan Voiculescu, dar si al lui Sebastian Vladescu. Cei doi l-au plasat strategic in conducerea Fondului Proprietatea si l-au ajutat sa supravietuiasca in postul de secretar de stat in Guvernele Tariceanu 1, Tariceanu 2 si, acum, in Cabinetul Boc. Desi nu este un super-specialist in finante, Vladescu l-a facut "om" pe Doica instalandu-l ca membru in consiliile de administratie cele mai "grase": CEC Bank SA, Distrigaz Sud SA, E. ON Gaz Distributie SA, Turism si Agrement CFR SA, asta pe langa postul in conducerea "mosiei" lui Vladescu, Fondul Proprietatea - in total 16 consilii. Astfel ca tanarul si obscurul Doica a devenit un "baron" peste noapte, veniturile sale din diverse sinecuri ajungand la aproape 85.000 de euro, el fiind in topul celor mai bine platiti lefegii ai statului, depasindu-l chiar si pe Varujan Vosganian, fostul ministru al Economiei si Finantelor. Mama lui Catalin Doica, Sarmiza Doica, a fost asociata in afaceri cu pesedistul Bogdan Niculescu-Duvaz, in firma J.T. Bitmed SA, din zona portuara a Medgidiei. Acum, Sarmiza Doica este actionara in firmele Bitmed SA (depozitari in zona Medgidia), Avanti Media Grup SRL (publici�tate), si Thresher Recycling SRL (deseuri). Si asta in timp ce fiul sau se ocupa de taxe si impozite la guvernare. (M.G.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Ce grad are ?   de Nicu Pruna
A r h i v a
  Anticriza dupa Basescu    20 comentarii
  Implicarea politicului in Justitie    4 comentarii
  Mandatul doi sub semnul intrebarii    9 comentarii
  "Am asteptat opt ore la Elias"    7 comentarii
  Cum se aplica legea interceptarilor in masa    6 comentarii
  Chitac a impuscat revolutionari    6 comentarii
  Nabucco bate pasul pe loc    
  Ungaria a cerut fonduri europene    3 comentarii
  BERD si BEI s-ar implica    
  O conducta de 3300 de kilometri    
 Top afisari / comentarii 
 Guvern iresponsabil (2178 afisari)
 Catalin Doica, pionul otravit al lui Felix (2101 afisari)
 Chitac a impuscat revolutionari (1833 afisari)
 Anticriza dupa Basescu (1674 afisari)
 "Am asteptat opt ore la Elias" (1646 afisari)
 Apocalipsa in 2012? Controverse, teorii si... filme  (4144 afisari)
 Marturii socante ale unei anorexice care a vazut moartea cu ochii (FOTO) (3289 afisari)
 Striptease la Jandarmeria din Sfantul Gheorghe! - VIDEO (2595 afisari)
 UPDATE: Filtre de Politie in toate judetele din jurul Bucurestiului dupa spargerea depozitul de armament din Ciorogarla (2514 afisari)
 Pamela Anderson face striptis pentru a-si tine iubitul aproape (2279 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00787 sec.