Ziua Logo
  Nr. 4447 de miercuri, 28 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
"E bine ca subalternii mei sunt in priza"
-- Nasu ii pune la punct pe Piturca si Lupescu dupa ce acestia l-au "intepat" prin presa
Mircea Sandu s-a confruntat in ultimele zile cu atacuri neasteptat de dure din partea lui Victor Piturca si a lui Ionut Lupescu. Presedintele FRF pare sa treaca linistit si malitios peste aceste evenimente si se gandeste la organizarea impecabila a aniversarii centenarului federatiei. Opera, carti, sedinta de Comitet Executiv a UEFA la Bucuresti, dineu grandios la Casa Poporului: acesta este programul gandit de FRF pentru 11-13 mai 2009.
Nu va intreb ce faceti, ca am aflat ca faceti rau!
De ce? Nu fac rau deloc!
Faceti rau echipei nationale, sau cel putin asa spune Victor Piturca.
Domnule, asta este parerea lui. Ma surprinde si pe mine, dar cred ca reactia este exagerata. Eu am spus doar ca meciurile cu sarbii si cu Austria sunt foarte dificile, lucru pe care il stiu atat selectionerul cat si jucatorii. Dar eu sunt primul care vrea ca nationala sa se califice la CM din Africa de Sud. In plus, sunt si optimist, dar trebuie ca acest lucru sa se realizeze. Acum echipa nationala nu mai este o responsibilitate a FRF. Cat m-am ocupat eu de ea, cred ca n-a mers rau.
Ati discutat cu Piturca dupa aceste declaratii ale sale?
Nu, ca nu prea vine pe la federatie. El pregateste meciurile acasa, unde are casete, sateliti... O sa discut cu el la telefon, dar va spun ca nu sunt probleme. Eu sunt prieten cu Piti.
Daca nu castigam cu sarbii si cu austriecii puteti sa spuneti ca vom avea alt selectioner?
Lucrurile sunt clare: cat timp mai sunt sanse matematice de calificare, este antrenor Victor Piturca. Daca acestea dispar, atunci poate vom face o sedinta de Comitet Executiv si Lupescu va mai face un raport, la fel ca si dupa Euro 2008. Iar in urma lui vom decide daca mai continuam sau nu.
"Poate ma supar si candidez si in 2014"
Apropo de Ionut Lupescu, si el a dat cateva declaratii surprinzatoare. L-ati putea avea contracandidat la urmatoarele alegeri pentru presedintia federatiei. Va temeti de aceasta miscare din interior?
Nu ma tem deloc. Au fost neasteptate aceste declaratii, eu cred ca mai intai trebuia sa vorbeasca cu mine si apoi, daca era nemultumit, sa apara in presa cu fel de fel de lucruri. Postul meu de la FRF e unul ravnit de multa lume, dar pentru a-l ocupa trebuie sa ai anumite calitati. Eu le am de la mama, nu-mi fac probleme.
Nu e justificata nemultumirea lui Ionut dupa ce ati spus ca v-ar face placere sa lucrati cu Hagi?
N-am spus asa ceva. La televiziunea pentru care am dat acel interviu sunt oameni obisnuiti sa nu redea fidel ce spune omul. M-au facut dinamovist, desi am spus ca atunci cand eram mic mergeam cu tata la meciurile lor, ca tata tinea cu ei. Eu cu cine sa tin?! Apoi, cand am crescut, s-au schimbat lucrurile. De ce au spus si ca atunci cand ii bateam pe Dinamo eu radeam si tata plangea? Asa a fost si cu Hagi, am fost intrebat daca as accepta sa fiu presedinte onorific daca Gica ar castiga alegerile. Am zis ca da, as colabora cu oricine mi-ar propune asa ceva, daca contextul ar fi convenabil. De aici pleaca supararea lui Ionut, dar eu nu am spus niciodata ca il voi sprijini pe Hagi sa vina la FRF. Si sa va mai spun ceva, Gica nu va veni niciodata la FRF ca presedinte.
Ati vorbit cu Lupescu recent?
Bineinteles, am trecut peste acest lucru. Eu il apreciez pe el, ca dovada ca l-am si sustinut la UEFA. Nu e corect sa spuna ca de cand a venit la FRF sunt mai multi oameni in comisiile europene. Poti sa fii oricat de mare fotbalist, daca nu te sustine cineva nu ajungi decat foarte greu la UEFA. Si eu am fost cel care i-a sustinut si pe el, si pe Prunea si pe Prodan, si pe Belodedici.
Cat timp mai candidati la presedintia FRF?
Pai, mai candidez, ca sunt tanar, sunt in putere... In 2010 sigur, dar daca ma supar poate merg si in 2014. Poate sa vina oricine la FRF, dar trebuie sa fie format de mic. Eu am avut noroc cu Angelescu, cu Traian Tomescu, cu Albu, cu Dinu... Sa vedem daca cei care vor sa ma dea jos or sa poata lucrul asta. Oricum, e bine ca inainte de meciurile cu Serbia si Austria, atat de importante, subalternii mei sunt in priza.
Federatia Romana de Fotbal isi sarbatoreste centenarul. La ce eveniment din istoria ei, la care n-ati participat, v-ar fi placut sa luati parte?
Sunt multe...Oricum, as fi vrut sa traiesc intr-o alta perioada. Mi-ar fi placut anii 1860, cand a trait si Eminescu. S-a nascut in 1850, parca, nu? Eu sunt mai degraba cu caleasca si sabia, nu cu laserul si Ferrari.
Caleasca v-a dat Gheorghe Stefan, la Piatra Neamt...
Mda...Erau alte vremuri, nu era atata graba. Acum trecem prea usor peste multe lucruri importante.
"Nu cred ca e o favorita certa la titlu"
Cine credeti ca va lua titlul?
E greu de spus. Sunt cinci echipe, Dinamo, Urziceni, Timisoara, CFR si Steaua, care cred eu ca au sanse fiecare. Din ce am vazut, insa, Vasluiul s-a intarit cel mai bine in iarna asta. Nu are insa forta destula pentru locul unu, dar alaturi de Rapid se va bate sigur la cupele europene.
Ce spuneti de George Copos si situatia lui de la Rapid?
E regretabil ca se uita repede ca in cei 16 ani in care s-a ocupat el de echipa asemenea momente au lipsit si clubul a fost unul puternic. E drept, insa, ca si el a avut beneficii de pe urma Rapidului.
Va bucurati ca, odata cu plecarea lui din fotbal, dispare un pol anti-Sandu?
Ma lasa rece. Sa stiti ca aici lucrurile se schimba foarte repede: daca sunt nemultumiti te contesta, dar imediat ce le e bine trec de partea ta.
Pagina realizata de Ovidiu DRAGAN 
 Afisari: 207  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Mister 20 la suta    
  Licentierea poate strica returul    
  Oaia neagra a lui Gigi    
  Echipa in aer, primarul la sol    
  Rebuturile lui Dinamo    
  Patronul decide capitanul Stelei    
  S-a ales praful    
  Scandal la Australian Open    3 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Guvern iresponsabil (2178 afisari)
 Catalin Doica, pionul otravit al lui Felix (2101 afisari)
 Chitac a impuscat revolutionari (1833 afisari)
 Anticriza dupa Basescu (1674 afisari)
 "Am asteptat opt ore la Elias" (1646 afisari)
 Apocalipsa in 2012? Controverse, teorii si... filme  (4144 afisari)
 Marturii socante ale unei anorexice care a vazut moartea cu ochii (FOTO) (3289 afisari)
 Striptease la Jandarmeria din Sfantul Gheorghe! - VIDEO (2595 afisari)
 UPDATE: Filtre de Politie in toate judetele din jurul Bucurestiului dupa spargerea depozitul de armament din Ciorogarla (2514 afisari)
 Pamela Anderson face striptis pentru a-si tine iubitul aproape (2279 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01103 sec.