Ziua Logo
  Nr. 4444 de sambata, 24 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
foaia de temperaturA
Ingerul a zis
A fost odatA o tara mare care se numea America. Atat de mare si de iubita era de supusi si prieteni, incat se poate spune ca era cea mai fericita dintre toate tarile lumii. Tot ce facea era primit si laudat. Si sarbatorile ei, si obiceiurile, si istoriile ei erau indragite, preluate si transmise din gura in gura pe tot pamantul.
Dar cum norii negri ai vietii se abat si asupra celor fericiti, si asupra napastuitilor, cerul a facut ca fericita tara sa fie lovita de o boala necrutatoare, impotriva careia, cu toata stiinta si indemanarea savantilor, nu i se gasea leac. Tristetea cuprinse imparatia de la un cap la altul. Supusii, sensibili si indragostiti de tara lor, erau coplesiti de suferinta si faceau rugaciuni arzatoare pentru a se salva. Vazand cata durere pricinuisera confratii lor carcotasi, zeii buni se indurara si timisera in ajutor un inger pe numele sau de botez Marketing. Acesta se puse imediat pe treaba. Strabatu tara in lung si-n lat si cand se dumiri ce leac i se potriveste, chema duhul-pereche si ii spuse, spune-le alor tai sa faca ceea ce altminteri n-ar fi facut in vecii vecilor; doar asa ii poate pacali pe zeii carcotasi; si inca ceva: sa creada cu toata fiinta ca este doar vointa lor, ca sa nu ma dea de gol.
Si fiindcA frica era la fel de mare ca speranta, locuitorii tarii celei mai fericite din lume n-au mai stat pe ganduri si au ales un rege care avea alta culoare decat a stapanilor de pana atunci si au crezut in el. Si l-au urmat pana la unul. Si cand regele vorbea, multimea murmura vrajita, ce-a zis, ce-a zis? Tara! A zis tara? Si incredere? Si-a zis si munca?... Si solidaritate?... Dumnezeu ne-a binecuvantat! Regele nostru cel nou s-a nascut din stirpe divina, atatea vorbe intelepte, cu talc!
Si vecinii, Si prietenii de peste tot s-au bucurat impreuna cu ei si l-au preamarit pe noul stapan al lumii inca si mai abitir. Iata, ziceau, salvatorul vorbeste in texte de vodevil, ca sa pacaleasca vigilenta rauvoitorilor, ce frumos!, genial! Incepe o era noua!
Focuri de artificii. Si baluri. Micutul Marketing si-a dat jos aripioarele si-a petrecut trei zile si trei nopti si-n a patra zi, fiindca lumea incepuse sa-l recunoasca, a plecat.
P.S. Poate ca Obama, cel din inchipu�irea internationala, nici nu exista. Este doar un produs Marketing!
Nicolae Cristache - cristas@clicknet.ro 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
La ce exceleaza Statele Unite   de Cercul
A r h i v a
  Contopistii sar la gatul Guvernului    4 comentarii
  Milioane pentru Collie    1 comentariu
  Refacere la pret redus    
  Bazac "omenit" cu coji de cartofi    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Ceausescu catre Kissinger: Nu, multumesc. Nu ma intereseaza. (5742 afisari)
 Cum a fost tradat Cuza-Voda (3898 afisari)
 Diaconescu a fost jecmanit in Ucraina (3298 afisari)
 Armata romana ocupa Budapesta (3075 afisari)
 Legea interceptarilor la Avocatul Poporului (1786 afisari)
 O profesoara din Cehia a devenit star pe internet intr-un film porno in care intretine relatii sexuale cu un tanar de 18 ani - VIDEO (7906 afisari)
 Obama, vizitat de un OZN in timpul ceremoniei de investire - VIDEO (7252 afisari)
 Pisici vii folosite ca momealã pentru a prinde rechini - VIDEO (4330 afisari)
 Scene de razboi la granita romano-ucraineana (2824 afisari)
 A murit fosta finalista Miss World care a ramas fara maini si picioare din cauza unei infectii  (2372 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01853 sec.