Ziua Logo
  Nr. 4444 de sambata, 24 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Timp liber
numai pentru femei
Fabrica de divorturi
-- Se intAmplA tot mai des ca uneori, chiar la foarte putin timp de la trecerea prin fata altarului, sa se ajunga la tribunal. Mai rar de comun acord, fiindca mai mereu unul dintre cei doi a ramas in urma evenimentelor care au condus la despartire. Fiecare divort desperecheaza si lasa in urma femei si barbati considerati ,,second-hand". Care au de purtat deloc usorul de sters stigmat pus acelora care, cu vina sau fara, au ajuns din nou single si cu sansele la o noua incercare reduse de sechele si prejudecati.
Nu le-am InTeles niciodata pe prea multele femei mai speriate de judecata altora decat de viata langa barbatii care le garanteaza cinic finaluri de poveste modificate: ...si-au trait nefericiti pana la adanci batraneti. Fie vorba tot intre noi, ele isi cam merita soarta. De care se plang, dar pe care nu indraznesc s-o apuce cu amandoua mainile si sa creada ca exista viata si dincolo de despartirea de el. Lor le reamintesc vorba veche ca e mai bine singura decat prost insotita.
Am IntAlnit femei care au preferat cu indaratnicie o viata arida ca un desert langa barbatii carora le mai purtau doar numele si grija nemeritata, decat sa ramana singure. Drept e si ca, in lumea asta intoarsa rau cu susul in jos, a fi singur e ca si cum ai fi nespalat, iar a fi divortat e chiar mai rau. Dar nimic nu e mai trist totusi decat singuratatea in doi.
Mi-a fost, iarASi, greu sa le inteleg pe acelea care, numai uitandu-se in jur, la puzderia de nemaritate, pe care le-au perceput mereu ca pradatoare, se speriau de sansele pe care le-ar mai avea daca ar trece de voie sau de nevoie din nou in tabara lor. Si cu dezavantajul de a fi fost lasate, cum se intampla de cele mai multe ori. Si asta le-a facut sa continue a duce un simulacru de existenta, cu frustrari si amaraciuni care le-au rapit din zambet si bucurie, care le-au facut acre si carcotase, care le-au spoliat finalmente de zestrea feminitatii. Femei care au ajuns sa nu se mai iubeasca pe sine, dar au continuat sa astepte inexplicabil intoarcerea fiorului ratacitor. Pentru ca vina, chiar daca nu ne place sa recunoastem, e cateodata si la noi.
Un lucru e clar. Nici femeia si nici barbatul nu sunt facuti sa traiasca singuri. Exista o multime de bucurii sau de necazuri care se duc mai usor impreuna. De aceea le suspectez de ipocrizie pe feministele care supraliciteaza negand dorinta de-a fi femeia cuiva cu acte ori pe barbatii care nu se lasa dusi la primarie de teama zicalei ca nu exista femei cinstite.
Ceea ce trebuie sa inteleaga cele care nu mai au demult o casnicie, ci doar o hartie nesocotita cu sau fara concursul lor de cel langa care zambisera victorioase in momentul punerii pirostriei, este ca a fi divortat nu este un pacat, o rusine, ci doar recunoasterea unei greseli. Si greselile recunoscute, sunt pe jumatate iertate. Restul va fi iertat doar daca ati invatat ceva din ceea ce vi s-a intamplat.
Un gAnd bun si pe curand.
Mihaela Carlan - mihaela.carlan@ziua.ro 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
iubirea virtuala si capitalismul   de realitate
Fabrica de divorturi?    de Atamild
"second hand"   de Arcturus
Doamnelor si donsoarelor, va invit la film in seara asta,    de briel
A r h i v a
  Cvartet de filme    
  Hai-hui la sfArSIT de SAptAmAnA    1 comentariu
  Un nou joc pe web    
  Lectura de weekend    
  Spatiphylum    
 Top afisari / comentarii 
 Ceausescu catre Kissinger: Nu, multumesc. Nu ma intereseaza. (5742 afisari)
 Cum a fost tradat Cuza-Voda (3898 afisari)
 Diaconescu a fost jecmanit in Ucraina (3298 afisari)
 Armata romana ocupa Budapesta (3075 afisari)
 Legea interceptarilor la Avocatul Poporului (1786 afisari)
 O profesoara din Cehia a devenit star pe internet intr-un film porno in care intretine relatii sexuale cu un tanar de 18 ani - VIDEO (7906 afisari)
 Obama, vizitat de un OZN in timpul ceremoniei de investire - VIDEO (7252 afisari)
 Pisici vii folosite ca momeală pentru a prinde rechini - VIDEO (4330 afisari)
 Scene de razboi la granita romano-ucraineana (2824 afisari)
 A murit fosta finalista Miss World care a ramas fara maini si picioare din cauza unei infectii  (2372 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00931 sec.