Ziua Logo
  Nr. 4441 de miercuri, 21 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Copos si Taher au iprumutat clubul din Giulesti cu 50.000 de euro
Miluitorii Rapidului
Muribundul Rapid a primit pe ultima suta de metri o gura neasteptata de oxigen, adica un imprumut de 500.000 de euro, cu care poate sa-si mai duca traiul macar o luna. Acesti bani au venit tocmai de la cei care, prin neintelegerile dintre ei, au adus clubul in aceasta stare, adica George Copos si Fathi Taher. Dupa ce s-au impuns prin presa mai bine de trei luni, "e al tau Rapi�dul!", "ba-i al tau!", cei doi oameni de afaceri si-au dovedit atasamentul fata de echipa, insa nu cu vreo donatie, ci cu un imprumut, care va fi recuperat de indata ce giulestenii vor reusi sa vanda vreun jucator.
"Gratie interventiei actionarilor, activitatea clubului a fost astazi (n.r. luni) deblocata printr-un imprumut de 500.00 de euro care ne-a fost pus la dispozitie. Cu acesti bani vom plati restantele catre jucatori, dar si catre fostul antrenor Jose Peseiro si staff-ul sau. In acest fel, nu vom pierde jucatorii prin depunerea memoriilor la comisiile federatiei si ne vom putea continua activitatea. Domnul Copos si domnul Taher s-au intalnit in week-endul trecut, au discutat si au gasit solutia pentru deblocarea situatiei clubului", a explicat Constantin Toma, presedintele CA de la Rapid. "O parte din bani a venit de la actionarului majoritar George Copos si o parte de la domnul Taher, ambii contribuind in mod egal. Cei care au crezut in falimentul clubului sa se linisteasca! Am gasit si vom mai gasi resurse pentru a ne continua activitatea", a detaliat Grigore Sichitiu, directorul general al giulestenilor, care a precizat ca l-a informat pe Jose Peseiro despre aceasta infuzie de capital, solicitandu-i sa nu mai depuna memoriu la FIFA.
In dorinta de a face bani fara a mai sta la mila asa-zisilor patroni, conducatorii executivi ai Rapidului planuiesc sa scoata pe piata obligatiuni pentru fani, care vor avea pretul de 10 RON bucata.
Actiuni pentru suporteri
"Am angajat o companie de consultanta financiara pentru a pune la punct emiterea de obligatiuni catre suporteri. Actiunea noastra sper sa fie bine primita de fani, iar acestia sa poata ajuta clubul. Am facut acest lucru pentru ca a avea o dragoste pentru fotbal nu inseamna doar cumpararea unui bilet de intrare. Aceasta dragoste trebuie sustinuta si financiar. Avem nevoie de suporteri, nu mai putem sta doar la mana actionariatului, sa vedem daca are sau nu are bani. De exemplu, un suporter ar putea investi 10 lei intr-o obligatiune. Inmultiti 10 lei cu zeci si sute de mii de suporteri si atunci suma ar putea insemna ceva pentru club. Este important ca sute de mii de oameni sa vina din spate pentru a ajuta clubul. Peste doua-trei luni vom primi rezultatul companiei pe care am angajat-o si vom pune in vanzare aceste obligatiuni. Poate in martie vom face public proiectul nostru cu obligatiunile. Cu siguranta, acest lucru, care nu reprezinta un pionierat, va fi preluat si de alte echipe din tara", a explicat Toma. Un plan asemanator au avut giulestenii si acum trei ani, cand Jean Valvis a lucrat la proiect de transformare a Rapidului in societate pe actiuni, insa visul sau s-a spulberat destul de repede, dupa ce Copos l-a dat afara dintre actionari. "Si noi, cei din conducere, vom fi pusi in situatia de a investi, dar vor fi, de asemenea, in aceeasi situatie si oameni de afaceri care iubesc Rapidul. Am decis ca, la fel cum este in Spania cu acei socios, sa deschidem portile pentru ca suporterii sa ajute clubul in acest moment greu. Nu sa ajute cu sume imense. Orice fan poate cumpara o obligatiune de 10 lei, prin care poate ajuta putin. Rapid are o baza importanta de suporteri, avem minimum 500.000 de suporteri activi. Pentru a sustine aceasta actiune a noastra am discutat si am pus la punct un program de marketing, in asa fel incat Rapid sa fie prezent in magazinele si in restaurantele din marile orase", a comentat si Sichitiu aceasta initiativa.
Bogdan GHEORGHE 
A r h i v a
  Cu Turcu'inainte!    
  Pavel si-a pus racheta-n cui    
  Favorite in Liga Campionilor    
  Stiri pe scurt    
  Jupanul Moldovei    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Obsesia suspendarii (2291 afisari)
 SECRETELE SUPER SANATOSILOR (2253 afisari)
 Clintonienii de la Casa Alba (2126 afisari)
 Visul american (2058 afisari)
 "Am aflat de la presedinte ce a vorbit Iliescu cu Geoana cu o seara inainte" (1740 afisari)
 Monstrul din Nepal (FOTO) (3191 afisari)
 Mariah Carey arata groaznic! (2793 afisari)
 Socant: Locul unde poti sa mananci parti dintr-un cadavru, fara sa fii arestat! (FOTO&VIDEO) (2725 afisari)
 O antrenoare personala il ajuta pe Sarkozy sa-si imbunatateasca performantele sexuale (2697 afisari)
 Experti americani in Constitutie: Obama ar trebui sa se mai jure odata (VIDEO) (2386 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01566 sec.