Ziua Logo
  Nr. 4440 de marti, 20 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Masacru la pasari in Delta
Reprezentantii Societatii Ornitologice Romane (SOR) au sesizat autoritatile despre actiuni de vanatoare ilegala in Delta Dunarii, mai multe specii de pasari protejate fiind ucise sau ranite. Aceste fapte au loc periodic in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, arata SOR.
Pasarile ucise sau ranite au fost identificate de un reprezentant al Asociatiei "Una e natura", arata SOR. Astfel, au fost gasiti morti pelicani creti, cormorani mici si o lebada. De asemenea, au fost gasiti raniti alti pelicani creti si o lebada, toate acestea fiind specii protejate, precizeaza SOR . Numarul mare de exemplare impuscate si ranite exclud presupunerea impuscarii lor accidentale, arata SOR.
"Impuscarea acestor pasari reprezinta un caz extrem de grav de incalcare a legislatiei, toate cele trei specii fiind strict protejate conform legilor romanesti si internationale. Este inadmisibil ca aceste pasari sa poata fi ucise fara mila tocmai intr-o zona al carei statut special de protectie a fost instituit datorita lor, Delta Dunarii fiind declarata Rezervatie a Biosferei, sit Ramsar (Zona Umeda de Importanta Internationala, mai ales ca habitat al pasarilor de apa) si sit Natura 2000 (Arie de Protectie Speciala Avifaunistica). Populatia de pasari rare din Romania este una dintre cele mai importante din Europa, estimata la aproximativ 400 de perechi cuibaritoare. Romania gazduieste si peste jumatate din populatia mondiala de cormorani, specie mentionata in anexa 3 a OUG 57 din 1007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, sustin reprezentantii SOR.
Acestia au sesizat Administratia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", Garda de Mediu, Agentia pentru Protectia Mediului Tulcea, Ministerul Mediului si Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Tulcea. (A.N.P.)
A r h i v a
  Pensiile speciale capusele bugetului    9 comentarii
  Soferul lui Grigore Vieru urmarit penal    4 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Alo, ne asculta! (4342 afisari)
 Dupa Gaza, vine randul Iranului (2409 afisari)
 Vanzatorii de suflete (2027 afisari)
 Pensiile speciale capusele bugetului (1723 afisari)
 S-au incheiat doua crize. Continua razboiul sferelor de influenta (I) (1433 afisari)
 Lumea peste 100 de ani: UE va disparea, Rusia va reface URSS (5879 afisari)
 La 45 de ani, starul din "Neveste disperate", Nicolette Sheridon ne convinge pe dezbracatelea ca are 35 (3782 afisari)
 Senzational: Magda Ciumac, gasita in trening si in papuci la Voluntari (3773 afisari)
 Cea mai dorita femeie din lume, Marisa Miller, isi dezvaluie secretul! (FOTO) (3570 afisari)
 "Virgina" de 2,8 milioane de lire a avut experiente sexuale (3536 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00786 sec.