Ziua Logo
  Nr. 4440 de marti, 20 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
"Teroristul" a preluat Internele
-- Geoana sustine ca desemnarea are acceptul presedintelui si premierului
Seful Consiliului Judetean Teleorman Liviu Dragnea, poreclit de colegii de partid "Teroristul", a fost ales cu unanimitate de voturi de Comitetul Executiv al PSD sa il inlocuiasca pe demisionarul Gabriel Oprea in fruntea Ministerului Administratiei si Internelor. Dupa ce fostul ministru a fost schimbat din functie sub acuzatia de tradare, in favoarea PDL si a lui Traian Basescu, succesorul sau a fost in urma cu un deceniu membru al PD. Surse din conducerea PSD ne-au declarat ca s-au primit garantii din partea sefului statului ca nu se va opune instalarii lui Dragnea in fotoliul de ministru.
O saptamana a durat procesul transformarii lui Dragnea din presedinte al Consiliu Judetean Teleorman in ministrul Administratiei si Internelor. Puternic sprijinit de Mircea Geoana si greii partidului pentru preluarea acestei pozitii cheie intr-un an electoral, coordonatorul ministrilor PSD a primit oferta de a prelua Internele la intalnirea de taina de martea trecuta de la Snagov. De teama ca va pierde sefia CJ Teleorman si nu va prinde nici fotoliul ministeriabil, Dragnea a amanat sa dea un raspuns ferm pana nu a primit garantia ca nominalizarea sa va coincide cu instalarea sa in functie fara a mai trece prin furcile caudine ale Cotroceniului. "Am discutat cu domnul prim-ministru Boc si cu domnul presedinte Basescu cu privire la aceasta nominalizare a noastra si am toata convingerea ca, in termen foarte scurt, noul ministru isi va intra in atributiuni. Asa este corect, pana la urma va lucra si cu premierul in Guvern, si cu presedintele in CSAT. Mi se pare firesc ca noul ministru de Interne sa aiba o relatie constructiva si cu premierul si cu presedintele", a explicat Geoana talcul numirii lui Dragnea. Si "teroristul"care alerga in urma cu un deceniu prin ograda patronata de presedintele Traian Basescu a ajuns sa vegheze din pozitia de ministru la legalitatea alegerilor prezidentiale si europarlamentare ce se vor desfasura in acest an.
Seful lui Taracila
"Are toate calitatile profesionale pentru a prelua acest post, reprezinta o garantie ca procesul de descentralizare se va realiza, cunoaste bine problemele din domeniu si avem mare incredere in el", a fost descrierea scurta facuta de presedintele PSD viitorului ministru, in timp ce Ion Iliescu a subliniat: "Tinand seama de experienta lui, de experienta de la judet, care e foarte utila la MAI, este un om care are toate calitatile necesare pentru acest lucru". Conducerea PSD nu a stat cu mainile in san si a trecut la sanctionarea filialelor care au obtinut scoruri slabe la alegerile parlamentare si locale. Proaspatul nominalizat pentru sefia Internelor, Liviu Dragnea, a primit si misiunea de a coordona filialele Calarasi si Giurgiu, conduse de Doru Ioan Taracila si Ion Radoi. Vicepresedintele Ioan Toma va superviza judetul Mehedinti, Nicusor Constantinescu organizatia Tulcea, Radu Moldovan pe cea din Maramures si Tiberiu Marc pe cea din Bihor, iar Marian Vanghelie a fost pus paznic la filiala cu "miere" din Ilfov.
Curat la dosar
"Nu exista niciun dosar la DNA in care Liviu Dragnea sa aiba calitatea de invinuit sau de inculpat", ne-a declarat purtatorul de cuvant al institu�tiei, Livia Saplacan. Surse judiciare sustineau, in noiembrie anul trecut, ca presedintele Consiliului Judetean Teleorman a fost verificat de procurori, dar cazul a fost inchis din lipsa de probe. (C.A.)
Cristian ANDREI 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Basescu si a pus minusi de catifea !   de sorge
Cica PSD si PD si-au ales un simbol heraldic comun   de spaiu'
Baronii locali conduc PSD-ul   de octaaa
A r h i v a
  Pedepse la PNL dupa modelul Orban    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Alo, ne asculta! (4342 afisari)
 Dupa Gaza, vine randul Iranului (2409 afisari)
 Vanzatorii de suflete (2027 afisari)
 Pensiile speciale capusele bugetului (1723 afisari)
 S-au incheiat doua crize. Continua razboiul sferelor de influenta (I) (1433 afisari)
 Lumea peste 100 de ani: UE va disparea, Rusia va reface URSS (5879 afisari)
 La 45 de ani, starul din "Neveste disperate", Nicolette Sheridon ne convinge pe dezbracatelea ca are 35 (3782 afisari)
 Senzational: Magda Ciumac, gasita in trening si in papuci la Voluntari (3773 afisari)
 Cea mai dorita femeie din lume, Marisa Miller, isi dezvaluie secretul! (FOTO) (3570 afisari)
 "Virgina" de 2,8 milioane de lire a avut experiente sexuale (3536 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00943 sec.