Ziua Logo
  Nr. 4439 de luni, 19 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Predici papale pe YouTube
Papa Benedict al XVI-lea va predica, in curand, si pe YouTube, gratie unui acord incheiat recent intre Sfantul Scaun si Google, cel mai utilizat motor de cautare pe web, anunta ziarul italian Il Giornale. Astfel, discursurile, omiliile si interventiile Suveranului Pontif vor putea fi urmarite via Internet prin intermediul unui canal special. Presa italiana aminteste ca prima transmisiune exclusiva prin Internet a unui document papal a fost facuta in 2001, in timpul pontificatului lui Papa Ioan Paul al II-lea. De asemenea, in perioada pontificatului sau au fost expediate, pentru prima data SMS-uri cu fragmente din discursurile papale. (L.P.)
Controversa diplomatica
SUA nu au de gand sa inchida baza sa militara din fosta republica sovietica Kargazstan, a precizat, sambata, un oficial american de rang inalt, contrazicand astfel anuntul privind intentia presedintelui kargaz, Kurmanbek Bakiev, de a inchide, in sase luni, baza americana de la Gansi. Oficiali de la Biskek ar fi sustinut ca decizia liderului kargaz ar fi fost luata ca urmare a presiunilor facute de Rusia. Baza respectiva a fost folosita de SUA in 2001, cand a inceput interventia impotriva talibanilor din Afganistan. Aflata pe aeroportul din Manas, langa capitala Biskek, baza gazduieste peste 1000 de militari americani si noua avioane de transport. (M.I.)
Zbateri maghiare
Liderul Garzii Maghiare, aripa paramilitara a partidului radical nationalist Jobbik, a sfidat sambata decizia luata la finele lui 2008 de justitia de la Budapesta si a organizat o manifestatie in fata Parlamentului, informeaza Mediafax. Aproape 1000 de membri si sustinatori ai Garzii Maghiare au participat la protest, in prezenta unor importante dispozitive ale politiei. Liderul gruparii,
Gabor Vona, a ignorat astfel decizia instantei maghiare, sustinand ca Garda reprezinta o "idee invincibila" si "o miscare indisolubila". La finele lui 2008, un tribunal din Budapesta a ordonat dizol�varea Garzii Maghiare, orga�nizatie de extrema dreapta, pentru actiuni discriminatorii fata de minoritatile
din Ungaria. (M.N.)
Rusia intra in Orient
Rusia a luat decizia de a-si instala baze militare in Libia, Siria si Yemen, conform declaratiilor unor oficiali din Marina militara de la Moscova, citati de BBC. Acestia au mai afirmat ca bazele rusesti urmeaza sa fie instalate "pe parcursul catorva ani". De asemenea, Rusia face eforturi sustinute pentru a-si stabili baze in tari pozitionate strategic. Presa rusa a scris ca liderul libian Muammar Gaddafi a propus Moscovei, in noiembie 2008, instalarea unei baze navale la Benghazi. Analistii internationali sunt de parere ca portul sirian Tartus, folosit de sovietici in timpul Razboiului Rece, ar putea fi refolosit de actuala armata rusa. (M.N.)
 Afisari: 107  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Timosenko l-a inmuiat pe Putin    6 comentarii
  Obama pe urmele lui Lincoln    4 comentarii
  "The Guardian" vede Romania in strada    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Tiriac cercetat pentru tulburare de posesie (3321 afisari)
 Republica lui Traian Basescu (2228 afisari)
 Macel de criza (2162 afisari)
 Extremisti unguri in excursie prin Transilvania (1625 afisari)
 Molestata in ambulanta (1347 afisari)
 Din ciclul "mi-am bagat coltii in gatul lui": Lui Miron Mitrea i se pregateste ceva! (5548 afisari)
 Cat valoreaza Madonna dezbracata si cu par la subtiori! (4305 afisari)
 Pe Pamela Anderson nici macar bikini-i nu mai stau (VEZI FOTO) (4081 afisari)
 Ion Caraion in notele catre Securitate: Marin Preda facea sex pe dusumea cu Nina Cassian (3890 afisari)
 Olivia Newton-John arata senzational si la 60 de ani! (3487 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00887 sec.