Ziua Logo
  Nr. 4437 de vineri, 16 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Premierul s-a sfatuit cu presedintele
-- Emil Boc a declarat ca va respecta decizia CC, dar va continua lupta impotriva pensiilor si a salariilor de lux din Romania, pentru ca nu poate accepta un sistem "nedrept si nesimtit".
Premierul a subliniat ca se astepta ca aceasta Ordonanta sa nu fie primita cu "aplauze" si a precizat ca "cei care ar putea pierde privilegii nu stau linistiti", referindu-se la presiunile care se fac pentru ca actul normativ sa nu fie niciodata aprobat. "Prin Ordonanta emisa de Guvern nu am respins dreptul la munca, ci am restrans dezmatul pe banul public si cheltuiala abuziva a banului public", a spus Boc, care a dat exemplul mai multor angajati ai statului care, pe langa faptul ca s-au pensionat pe baza unei legi speciale, primind o pensie de cateva mii de lei, mai primesc si salariu. "Cat timp voi fi prim-ministru, nu voi accepta ca acest dezmat pe ban public sa se produca in Romania", a spus ferm prim-ministrul. El a adaugat ca Guvernul va promova un proiect de lege prin care va interzice cumulul pensiei cu salariul.
Acesta ar urma sa fie dezbatut in urmatoarea sedinta a Executivului, dupa care va ajunge si in Parlament, in procedura de urgenta. De altfel, ieri dupa-amiaza, premierul se sfatuia la Cotroceni cu seful statului pe tema deciziei CC. (I.S.C.)
Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, pensionar
Curtea a salvat Guvernul
Declararea neconstitutionalitatii OUG de interzicere a cumulului dintre salarii si pensii trebuie salutata de catre Guvern, care astfel a fost salvat "de la o mare gafa". "Guvernul (...) sa faca bine sa lase lucrurile in matca lor fireasca. Si de aici inainte sa traga si o invatatura de minte: sa nu mai ia decizii pripite fara sa studieze intai cauza pe care vrea sa o abordeze"
Kelemen Hunor, presedintele executiv al UDMR
E nevoie de o solutie echitabila
"Nu poti sa-i spui unui om ca nu mai are voie sa mai munceasca dupa pensionare. Sunt convins ca Guvernul va media si va gasi o solutie echitabila si constitutionala in cazul pensionarilor"
C.P.Tariceanu, presedinte PNL
Masura populista
"Guvernul a adoptat, o Ordonanta de Urgenta care are un caracter general si care este o dovada de populism de stanga de cea mai joasa factura"
Bogdan Hossu, presedintele Cartel "ALFA"
Nu s-a dorit aplicarea masurii
"E normala decizia Curtii Constitutionale. Noi ceream o aplicabilitate pentru cei care se pensionau anticipat, si, in acest caz, doar pana la implinirea varstei standard de pensionare, daca se reangajau la stat. Si in legatura cu salariile compensatorii, era inadmisibila returnarea acestor bani. Insa, cred ca s-a ajuns aici pentru ca nu s-a dorit aplicarea efectiva a masurii, ci doar o chestiune de imagine".
Vasile Marica, lider al functionarilor publici
Nu e normal
"De trei ani cerem acest lucru Guvernului (n.n. - interzicerea cumulului pensie si salariu la stat). Sunt oameni care aduna pensia cu salariul de stat unde se angajeaza pe salarii imense. Nu este normal".
Matei Bratianu, BNS
O decizie corecta
BNS a comunicat ieri ca, hotararea magistratilor este "cat se poate de corecta si justificata, decizia fiind inevitabila in contextul in care OUG 230/2008 avea lacune grave, incalca legislatia in vigoare si necesita modificari majore". Matei Bratianu apreciaza ca singurii vinovati pentru faptul ca unii directori din ministere si agentii au ajuns la salarii nesimtite de 3-5000 de eurosunt guvernantii de dupa 1990 care si-au pus semnatura pe documentele ce au aprobat aceste lefuri.
Preda Nedelcu, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor Pensionarilor
Lege pentru toti
In prevederile Ordonantei nu ar fi trebuit inclusi si cei carora li s-a calculat pensia in baza Legii 19/2000. Pensionarii vor elaborarea unei legi pentru sistemul public de pensii care sa unifice toate sistemele de pensii si sa inlature inechitatile existente. Legea 19/2000 a fost gandita si elaborata tocmai pentru a servi ca lege unica pentru pensii dar, ulterior, au fost adoptate legi speciale pentru pensii in justitie, aparare, securitate, interne, parlamentari.
Florin Zamfirescu
"Total neconstitutional"
"Se stie foarte bine ca pensiile la care au acces adevaratii muncitori in aceasta tara sunt la minimum de subzistenta. Am intalnit un actor care vindea timbre fiscale la o circumscriptie financiara. Ce faci, domn'e? Zice: Castig si eu un ban. Banuiesc ca despre el e vorba ca nu mai are voie sa faca cumul intre pensie si salariu; intr-o tara in secolul XXI!" (E.P.)
Mircea Albulescu
O crima
"Ceea ce a facut domnul Boc este o crima si ar trebui sa intre in puscarie, conform Codului Penal, pentru crima. De asemenea, domnul Boc ne-a indemnat sa ignoram orice hotarare a Curtii Constitutionale. Noi insa nu ne lasam, vom merge in Parlament sa cerem capul celui care trebuie taiat". (A.V.)
Ion Caramitru
"Aspecte tragice"
"Daca Curtea Constitutionala nu ar fi anulat acest verdict, atunci ar fi fost o gafa din partea ei. Daca apare o noua lege care va avea aceeasi formula, va produce un alt val de nemultumiri, mai ales ca de-abia in ultimii doi ani pensiile actorilor sunt cat de cat normale, ajungand la aproximativ 1200 lei si salariile din teatre sunt unele dintre cele mai mici. Din pacate, pe 2009, dintr-o alta dispozitie a Guvernului, toate posturile sunt blocate, deci nimeni nu va putea fi angajat. Ar fi fost afectati aproximativ 200 de actori de aceasta ordonanta, dintre care la 17 la TNB. Daca s-ar fi aplicat aceasta Ordonanta ar fi capatat aspecte tragice. Singurii care s-au bucurat au fost vedetele unor companii care ar fi castigat mai mult dupa un contract pe fiecare spectacol decat dintr-un salariu". (C.S.)
Cornelia G. POPESCU, Irina S. CHIROIU 
 Comentarii: 13 Afiseaza toate comentariile  
Pa,shadow..   de vida clara
Mai shadow,nu e nevoie sa numeri pe degete.N-ai o numaratoare?   de vida clara
Arogantule,stiu ca esti adeptul trebii facute cu partea dorsala(he,he,ca sa treaca vama).   de vida clara
Mai flacai, la trup zmei si la minte,miei.   de vida clara
AROGANTU   de rosu.costel55
Premierul s-a sfatuit cu presedintele ?   de Arogantu'
Bravo D-le Presedinte. Bravo D-le Premier.   de acvila
Doar pensiile parlamentarilor   de mtg
Micul Boc   de horiageo
Basta !   de usla
populism   de mtg
Iliescu, mai bine tacea, a spus:   de Pribeagul
Poteca batatorita   de george nemteanu
A r h i v a
  Adio, sange proaspat!    39 comentarii
  Gaza City sub senilele Israelului    95 comentarii
  Bombardamente peste ONU si ziaristi    5 comentarii
  Summit pentru gaze la Moscova    2 comentarii
  Ipoteci fara stres    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Invinsi de Securitate (2083 afisari)
 Gaza City sub senilele Israelului (2066 afisari)
 Adio, sange proaspat! (2016 afisari)
 Mama eroina (1609 afisari)
 Piept de curcan umplut (1531 afisari)
 UPDATE 19:36 Romania va putea incepe exploatarea hidrocarburilor din zona Marii Negre dupa anuntarea deciziei Curtii de la Haga (4374 afisari)
 UPDATE 19.34 - Poetul Grigore Vieru va fi transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala (ATENTIE! IMAGINI SOCANTE!) (3722 afisari)
 Parintele Justin Parvu a ridicat Moldova impotriva cipurilor biometrice (VIDEO) (2657 afisari)
 Ministrul Apararii l-a schimbat pe seful serviciilor secrete din Armata (2302 afisari)
 Peste 3 milioane de computere raspandesc acelasi virus (1982 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01315 sec.