Ziua Logo
  Nr. 4437 de vineri, 16 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
CSM sare pentru banii magistratilor
-- Consiliul Superior al Magis�traturii s-a raliat intentiilor ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, de promovare cat mai rapida a unui act normativ care sa stabileasca un sistem salarial multumitor pentru sistemul judiciar.
Presedintele CSM, Virgil Andreies
Printr-un comunicat de presa, CSM a facut public faptul ca in cursul anului 2008 a definitivat un proiect de act normativ menit sa puna capat situatiilor litigioase dintre stat si magistrati, care a generat in ultimii ani o explozie de procese din partea a mii de judecatori si procurori, care au solicitat plata retroactiva a diferite drepturi banesti. In unele cazuri, s-a ajuns ca in procesele privind sporul de risc si suprasolicitare neuropshica de 50%, neplatite de ani de zile, unii magistrati sa aiba de incasat sume de pana la un miliard si jumatate de lei vechi.
Demersurile CSM de anul trecut s-au soldat insa cu un esec, deoarece: "Proiectul de act normativ prevedea acordarea sporului de risc si suprasolicitare neuropsihica, a sporului de confidentialitate, precum si a majorarilor salariale corespunzatoare anului 2007, insa, in contextul social - economic din a doua jumatate a anului 2008, proiectul nu a mai fost promovat de minister". Miercuri, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a amintit despre incercarile sale din mandatul anterior, de a promova o ordonanta de urgenta privind salarizarea in sistemul judiciar, si a dezvaluit ca, in final, Guvernul nu a mai promovat-o. In comunicatul sau de presa, CSM a mentionat ca a sustinut "inca din anul 2005 necesitatea eliminarii discriminarilor salariale ale magistratilor.
Razvan SAVALIUC 
 Afisari: 507  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
deopotriva   de avarfreson
A r h i v a
  Droguri gratis in scoli    
  Romania - condamnatul de serviciu la CEDO    4 comentarii
  Meci amanat in dosarul transferurilor    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Invinsi de Securitate (2083 afisari)
 Gaza City sub senilele Israelului (2066 afisari)
 Adio, sange proaspat! (2016 afisari)
 Mama eroina (1609 afisari)
 Piept de curcan umplut (1531 afisari)
 UPDATE 19:36 Romania va putea incepe exploatarea hidrocarburilor din zona Marii Negre dupa anuntarea deciziei Curtii de la Haga (4374 afisari)
 UPDATE 19.34 - Poetul Grigore Vieru va fi transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala (ATENTIE! IMAGINI SOCANTE!) (3722 afisari)
 Parintele Justin Parvu a ridicat Moldova impotriva cipurilor biometrice (VIDEO) (2657 afisari)
 Ministrul Apararii l-a schimbat pe seful serviciilor secrete din Armata (2302 afisari)
 Peste 3 milioane de computere raspandesc acelasi virus (1982 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00832 sec.