Ziua Logo
  Nr. 4437 de vineri, 16 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Droguri gratis in scoli
-- Elevii sunt serviti de traficanti pentru a-i face dependenti, a declarat ministrul interimar Dan Nica
Ministrul interimar al MAI, Dan Nica a cerut politistilor ca scolile sa fie prioritatea lor zero, acuzand ca exista traficanti care vand elevilor droguri, pentru ca acestia sa devina dependenti, iar unii tineri sunt agresati sau santajati in unitatile de invatamant. Potrivit ministrului interimar al Internelor, jumatate dintre infractiunile inregistrate la nivel national au loc in Bucuresti.
Prezent la bilantul Politiei Capitalei, Dan Nica a spus ca politistii trebuie sa aiba o interventie energica in preajma scolilor. "Le-am cerut politistilor prezenta in preajma scolilor si luarea masurilor necesare, pentru ca in privinta consumului si traficului de droguri, sunt foarte multe scoli in Bucuresti in care traficantii se duc si dau gratis droguri copiiilor pentru a-i face utilizatori si a crea o anumita dependenta", a declarat Nica. Ministrul nu a oferit, concret, exemple in acest sens. Cele mai multe infractiunile de trafic si consum de droguri au fost descoperite, anul trecut, in Sectorul 5, Politia Capitalei cercetand mai mult de jumatate dintre persoanele care au avut legatura cu acest gen de infractiuni inregistrate la nivel national. La randul ei, Agentia Nationala Antidrog nu are o statistica in privinta unitatilor de invatamand "preferate" de traficantii de droguri. Fara comentarii. Ministrul Dan Nica a acuzat si violenta din unele unitati de invatamant. "Sunt foarte multe scoli unde violenta, modul in care anumite grupuri organizate, care ii santajeaza pe elevi, le iau banii ii supun la tot felul de violente, necesita o interventie energica", a afirmat ministrul interimar. Si seful Politiei Romane, Petre Toba, a cerut asigurarea patrularii zilnice in zona unitatilor de invatamant, chiar si in perioadele in care elevii nu au cursuri, intrucat multe unitati scolare detin terenuri de sport care sunt frecventate de un numar mare de copii. Asta dupa ce doi agenti ai firmei care asigurau paza la Liceul Industrial nr. 12 din Capitala, unde miecuri un elev a fost atacat cu o sabie, au fost amendati cu cate 1000 de lei, iar activitatea respectivei societati va fi verificata, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan. Deocamdata, doi elevi au fost exmatriculati in urma acestui caz, unul din ei fara drept de reinscriere pe o perioada de timp, in timp ce un alt elev a fost sanctionat cu scaderea notei la purtare. Ieri, in fata unei scoli din Fetesti, un recidivist l-a lovit pe un elev si i-a luat telefonul, amenintand persoanele de fata cu o sticla sparta si exemplele pot continua.
Rapit in timpul pauzei
Cei trei cetateni americani care au rapit un copil dintr-o scoala din localitatea brasoveana Sacele au primit, ieri, interdictie de a parasi Romania, masura fiind luata de Judecatoria Brasov.
"Cei trei cetateni americani sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de lipsire de libertate in mod ilegal a minorului din Sacele", a spus purtatorul de cuvant al IJP Brasov, comisarul Liviu Naghi, citat de mediafax. In noaptea de marti spre miercuri, rapitorii au fost prinsi aproape de granita cu Bulgaria, in timp ce incercau sa scoata din tara copilul, cu scopul de a-l duce la tatal sau aflat in SUA. Cei care au sesizat disparitia copilului au fost profesorii de la scoala Generala nr. 4 din Sacele, care au observat, marti, ca baiatul nu s-a mai intors din pauza si au anuntat-o imediat pe mama copilului si Politia.
Primele cercetari arata ca tatal copilului, cetatean american, a pus la cale rapirea baiatului, fiind ajutat de trei cetateni americani (carora autoritatile nu le-au dezvaluit identitatea). Mama copilului, Marcela Barbat, din Sacele, se afla in proces de divort cu sotul sau, originar din Trinidad Tobago. Acesta a obtinut in SUA custodia copilului, insa documentul nu este re�cunoscut in Romania deoarece procesul de divort nu a fost finalizat.
Andronescu: Parintii sa stea de paza prin rotatie
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu,
a declarat, ieri, ca paza unitatilor de invatamant poate fi asigurata si de catre parinti. Andronescu a dat exemplu judetul Constanta unde in multe scoli parintii sunt cei care fac de serviciu prin rotatie.
Peste 340 de infractiuni au avut loc, anul trecut, in unitatile de invatamant din Capitala sau in apropierea acestora, fiind identificati peste 300 de autori, intre care si elevi, a declarat, ieri, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan.
Robert MIRCEA 
 Afisari: 304  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  CSM sare pentru banii magistratilor    1 comentariu
  Romania - condamnatul de serviciu la CEDO    4 comentarii
  Meci amanat in dosarul transferurilor    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Invinsi de Securitate (2083 afisari)
 Gaza City sub senilele Israelului (2066 afisari)
 Adio, sange proaspat! (2016 afisari)
 Mama eroina (1609 afisari)
 Piept de curcan umplut (1531 afisari)
 UPDATE 19:36 Romania va putea incepe exploatarea hidrocarburilor din zona Marii Negre dupa anuntarea deciziei Curtii de la Haga (4374 afisari)
 UPDATE 19.34 - Poetul Grigore Vieru va fi transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala (ATENTIE! IMAGINI SOCANTE!) (3722 afisari)
 Parintele Justin Parvu a ridicat Moldova impotriva cipurilor biometrice (VIDEO) (2657 afisari)
 Ministrul Apararii l-a schimbat pe seful serviciilor secrete din Armata (2302 afisari)
 Peste 3 milioane de computere raspandesc acelasi virus (1982 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01050 sec.