Ziua Logo
  Nr. 4437 de vineri, 16 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Iordache prefect
Adrian Iordache, director al Directiei Juridice din Primaria Municipiului Bucuresti ar putea fi numit in functia de prefect al Capitalei, informeaza surse din PD-L. Potrivit legii, prefectul este inalt functionar public si nu poate fi destituit din functia castigata prin concurs dupa bunul plac al Guvernului. Cu toate acestea, legea a fost ocolita pana acum. Mioara Mantale, primul prefect functionar public, a fost inlocuita cu liberalul Catalin Deaconescu, dupa demiterea ministrilor PD din Guvernul Tariceanu si retrogradata subprefect. Mai rau a patit succesorul sau, retrogradat la functia de inspector guvernamental si inlocuit cu actualul prefect, Ion Tincu. Iordache a condus Comisia de Disciplina instituita de Sorin Oprescu pentru a cerceta directorii lui Videanu si, in final, a ajuns el insusi cercetat de Comisia pe care a prezidat-o. (F.B.)
Romania la Stuttgart
Romania este tara partenera la Targul International de Turism CMT Stuttgart 2009, unde va fi reprezentata de 21 de subexpozanti. Evenimentul are loc in perioada 17 - 25 ianuarie si este considerat cea mai mare manifestare pentru public din Europa. La targul CMT (Caravan, Motor, Turism) Stuttgart numarul vizitatorilor din 2008 s-a ridicat la 220.000. Pe langa segmentele deja cunoscute de turism, turism motorizat, cu caravane, la CMT Stuttgart se pune accent pe cicloturism, turism de aventura, drumetii, golf, cura, tratament, welness. (C.S.)
Nationalism anti-criza
Uniunea Generala a Industria�silor din Romania (UGIR-1903) va cere firmelor membre sa sustina o campanie de promo�vare a consumului de produse romanesti, inclusa in masurile de diminuare a efectelor crizei financiare. "Desi, acest plan de masuri nu este inca finalizat, el a fost deja transmis Guvernului, urmand sa fie sustinut de reprezentantii UGIR-1903, care participa la comisiile formate pentru elaborarea proiectului de buget pe anul 2009", se arata intr-un comunicat. Motto-ul propus este "cumparand produse romanesti va mentineti locurile de munca". (I.S.)
Starea copiilor
Rata mortalitatii la copiii sub cinci ani a fost in Romania, in 2007, de 15 la mia de nou-nascuti, plasand Romania pe locul 126 intr-un clasament de 191 de tari realizat de UNICEF, care subliniaza riscurile pentru femeile insarcinate si nou-nascuti din tarile in curs de dezvoltare. Potrivit raportului "Starea copiilor lumii" in fruntea clasamentului se afla Sierra Leone, cu 262 de decese de copii sub cinci ani la 1000 de nascuti-vii, iar cel mai bine Suedia - cu trei decese la mia de nascuti-vii. Romania se afla in acest clasament alaturi de tari precum Albania, Mauritius, Qatar si Vietnam. Potrivit clasamentului, Romania sta cel mai rau dintre tarile UE. (C.S.)
A r h i v a
  Anul falimentelor    
  Bugetul ca un balon    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Invinsi de Securitate (2083 afisari)
 Gaza City sub senilele Israelului (2066 afisari)
 Adio, sange proaspat! (2016 afisari)
 Mama eroina (1609 afisari)
 Piept de curcan umplut (1531 afisari)
 UPDATE 19:36 Romania va putea incepe exploatarea hidrocarburilor din zona Marii Negre dupa anuntarea deciziei Curtii de la Haga (4374 afisari)
 UPDATE 19.34 - Poetul Grigore Vieru va fi transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala (ATENTIE! IMAGINI SOCANTE!) (3722 afisari)
 Parintele Justin Parvu a ridicat Moldova impotriva cipurilor biometrice (VIDEO) (2657 afisari)
 Ministrul Apararii l-a schimbat pe seful serviciilor secrete din Armata (2302 afisari)
 Peste 3 milioane de computere raspandesc acelasi virus (1982 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00790 sec.