Ziua Logo
  Nr. 4437 de vineri, 16 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Kim Jong-il si-a numit succesorul
Dictatorul nord-coreean Kim Jong-il l-a desemnat drept succesor pe cel de-al treilea fiu al sau si a informat in acest sens Partidul Comunist, a anuntat ieri agentia de presa sud-coreeana Yonhap. Problema succesiunii lui Kim Jong-il a fost pusa de mai multe ori in ultimii ani, generand speculatii cu privire la viitorul Coreei de Nord, stat care dispune de armament nuclear. Desemnarea lui Kim Jong-un, in varsta de 24 de ani, a fost total neprevazuta pentru membrii Partidului Comunist nord-coreean, potrivit Yonhap, care citeaza "surse bine informate din cadrul serviciilor de informatii" sud-coreene. Liderul regimului de la Phenian a emis "o directiva, la 8 ianuarie, in care l-a desemnat pe Jong-un drept succesor la conducerea Partidului Muncitorilor", au precizat sursele citate. Jong-un nu a fost luat in considerare de analisti in ceea ce priveste posibilitatea de a-i succeda in functie tatalui sau, principalul favorit fiind, pana in acest moment, Jong-nam, in varsta de 37 de ani. Anterior, surse oficiale de la Seul il dadeau drept favorit pe Jong-chul, in varsta de 27 de ani, in vreme ce fratele sau mai mare, Jong-nam, fiul "nelegitim", nu avea nicio sansa, in pofida sprijinului de care se bucura din partea armatei nord-coreene. (M.I.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Monarhia Nord-Koreana.   de Aladin
A r h i v a
  Cyber Obama    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Invinsi de Securitate (2083 afisari)
 Gaza City sub senilele Israelului (2066 afisari)
 Adio, sange proaspat! (2016 afisari)
 Mama eroina (1609 afisari)
 Piept de curcan umplut (1531 afisari)
 UPDATE 19:36 Romania va putea incepe exploatarea hidrocarburilor din zona Marii Negre dupa anuntarea deciziei Curtii de la Haga (4374 afisari)
 UPDATE 19.34 - Poetul Grigore Vieru va fi transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala (ATENTIE! IMAGINI SOCANTE!) (3722 afisari)
 Parintele Justin Parvu a ridicat Moldova impotriva cipurilor biometrice (VIDEO) (2657 afisari)
 Ministrul Apararii l-a schimbat pe seful serviciilor secrete din Armata (2302 afisari)
 Peste 3 milioane de computere raspandesc acelasi virus (1982 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00802 sec.