Ziua Logo
  Nr. 4432 de sambata, 10 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Premierul a declarat ieri situatie de urgenta
-- Rusia a intrerupt, miercuri, toate exporturile de gaze destinate Europei, inclusiv Romaniei, prin Ucraina, ca urmare a unor divergente pornind de la pretul gazelori ntre autoritatile de la Moscova si cele de la Kiev.
Autoritatile au suplimentat cota de gaze alocate termo�centralelor CET Palas Constanta, Dalkia Termo Prahova si CET Pitesti, iar unitatile de productie a energiei aflate in portofoliul Ministerului Economiei achi�zitioneaza pacura de la Petrom, a anuntat, ieri, institutia.
"Negocierea contractelor cu Petrom pentru furnizarea de pacura se afla in faza finala, livrarile urmand sa inceapa saptamana viitoare", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.
"Practic, avem in vedere fie extinderea contractelor pe care le avem cu unele dintre aceste societati, prin cresterea cantitatilor pe care urmeaza sa le furnizam, fie incheierea de noi contracte", a declarat Mariana Gheorghe, CEO Petrom.
In urma sedintei de ieri, Comisia de coordonare pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze a constatat ca presiunea in reteaua de transport a gazelor naturale inregistreaza valori normale, iar consumul national este integral acoperit.
Consumul zilnic de gaze la nivel national, de 57,5 milioane metri cubi, este acoperit din productia interna, respectiv 33,8 milioane metri cubi, si din depozite, cu 23,7 milioane metri cubi.
"Sedintele Comisiei de coordonare s-au desfasurat in prezenta majoritatii membrilor sai, din cei 14 nominalizati prin decizia primului ministru fiind prezenti 9 membri, intrunindu-se astfel conditiile impuse de legea 346/2007 privind asigurarea sigurantei in furnizarea gazelor naturale. Alaturi de acestia au fost prezenti delegati care au reprezentat si au sustinut punctul de vedere al celorlalti membri. Astfel, masurile adoptate de Comisie, in unanimitate, sunt legale si valabile", se arata intr-un raspuns al Ministerului Economiei (MEc). "Ca urmare a schimbarii survenite la nivelul structurii Guvernului, reprezentarea ministerelor implicate a fost asigurata de ministrul Economiei, Adriean Videanu, respectiv de Ilie Stefan, director general in cadrul Ministerului Internelor si Administratiei", se mai arata in documentul MEc.
De remarcat, ieri, 9 ianuarie, premierul Boc a semnat decizia prin care, din 8 ianuarie, este declarata situatia de urgenta pentru asigurarea aprovizionarii cu gaze naturale, transmite Mediafax. Reamintim, Comisia de coordonare a declarat pe 7 ianuarie "situatie de urgenta" ca urmare a sistarii livrarilor de gaze din Federatia Rusa.
Pagina realizata de Gabi MOROIANU 
 Afisari: 321  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Care premier ? Boc ?!   de gili
Nu cumva rusii au descoperit ca nu au gaze asa de mult cat au crezut ??   de Aladin
A r h i v a
  Ordonantele discordiei    6 comentarii
  Reducerile de taxe devin majorari    
  Nota scrisa pe genunchi    2 comentarii
  La mana Curtii Constitutionale    5 comentarii
  Pareri pro si contra    3 comentarii
  Fitilele lui Putin    18 comentarii
  Criza pe sfarsite    
  Lesinata dupa Vadim    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Vulpea s-a intors la locul faptei (2289 afisari)
 Frigul vine si de la Bruxelles (2093 afisari)
 Fitilele lui Putin (2090 afisari)
 Ce se ascunde in spatele provocarii lui Putin (1944 afisari)
 Lesinata dupa Vadim (1800 afisari)
 Sarut lesbian si incestuos pe covorul rosu! - FOTO (2867 afisari)
 Starleta anului 2008 face topless in 2009! - FOTO (2820 afisari)
 Un student s-a sinucis in statia de metrou Piata Romana (2131 afisari)
 Windows 7 repara gafele Vista (1957 afisari)
 "Premierul" Putin: Rusia este pregãtitã sã privatizeze sistemul ucrainean de transport al gazului ºi propune Uniunii Europene sã acorde un credit Ucrainei (1861 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00993 sec.