Ziua Logo
  Nr. 4432 de sambata, 10 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
FMI la Bucuresti
O misiune a FMI va veni in Romania la finele lunii ianurie intr-o vizita regulata, programata in mod curent intre consultarile anuale, pentru a evalua situatia economica si a discuta politicile cu noul Guvern, a declarat reprezentantul FMI in Romania, Juan Fernandez-Ansola, transmite Mediafax. "Numai Guvernul poate solicita sa adauge o tema de discutie pe agenda si nu a facut acest lucru", a incheiat Ansola. Multi analisti sunt de parere ca, pentru a depasi criza economica, Romania ar trebui sa incheie cu FMI un acord stand-by de supraveghere preventiva (n.r. - accesul la fondurile Fondului se face numai in cazuri extreme), in valoare de 20 miliarde de euro. (F.B.)
Buget peste o saptamana
Proiectul de buget pentru 2009 va fi discutat de Guvern in sedinta de saptamana viitoare, intr-o prima lectura, a anuntat, ieri, premierul Emil Boc. Noile prognoze macroeconomice pentru anul 2009 indica un PIB nominal de 588 miliarde de lei, o inflatie medie in urcare la 5,3% si un deficit al bugetului general consolidat de 1,7% - 2%. Ministerul Finantelor are in vedere o crestere economica de 3,5%. (C.S.)
Oferta CFR Calatori
Incepand de astazi, CFR Calatori isi reinnoieste oferta de abonamente, cu legitimatii saptamanale valabile la Accelerat, Rapid si Intercity, pe baza carora se poate efectua un numar nelimitat de calatorii la pret redus cu 50%. Abonamentele saptamanale se emit la clasa a 2-a, pentru o distanta de pana la 300 km, iar ocuparea locului la trenurile accelerate sau rapide se poate face cu achitarea tarifului de rezervare. Pentru Intercity, insa, nu dau dreptul la rezervarea locurilor, calatorii ocupand locurile libere din tren. Pentru clasa 1 se vor achita integral diferentele tarifare si tichetul de rezervare. Calatorii pot opta in continuare pentru celelalte abonamente existente: lunar sau nenominal. (C.P.)
Intarzieri spre Constanta
Unsprezece trenuri de calatori au avut intarzieri intre 25 de minute si aproape cinci ore, in urma opririi circulatiei pe linia Bucuresti - Constanta, din cauza ruperii pantografelor a doua trenuri de marfa, circulatia fiind reluata ieri la pranz. Traficul feroviar intre statiile Pasarea si Branesti a fost oprita pe firul I incepand cu ora 5.45 si pe firul II de la ora 6.20, din cauza ruperii pantografelor de la cele doua trenuri de marfa care apartin operatorilor CFR Marfa si Rompetrol Logistic. (C.P.)
Enel si sambata
Furnizorul de curent electric Enel Energie Muntenia anunta ca, pentru a veni in sprijinul clientilor sai, Centrele de Relatii cu Clientii din Bucuresti si judetul Ilfov lucreaza cu publicul in primele 3 sambete din luna ianuarie. Programul este normal, 8.30 - 19.30 (in Bucuresti) si 7.00 - 15.00 (in Ilfov). (G.M.)
A r h i v a
  Spectacolul deszapezirii    
 Top afisari / comentarii 
 Vulpea s-a intors la locul faptei (2289 afisari)
 Frigul vine si de la Bruxelles (2093 afisari)
 Fitilele lui Putin (2090 afisari)
 Ce se ascunde in spatele provocarii lui Putin (1944 afisari)
 Lesinata dupa Vadim (1800 afisari)
 Sarut lesbian si incestuos pe covorul rosu! - FOTO (2867 afisari)
 Starleta anului 2008 face topless in 2009! - FOTO (2820 afisari)
 Un student s-a sinucis in statia de metrou Piata Romana (2131 afisari)
 Windows 7 repara gafele Vista (1957 afisari)
 "Premierul" Putin: Rusia este pregătită să privatizeze sistemul ucrainean de transport al gazului și propune Uniunii Europene să acorde un credit Ucrainei (1861 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01182 sec.