Ziua Logo
  Nr. 4429 de miercuri, 7 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Milogi parlamentari
Un numar de 47 de fosti deputati si un fost senator au depus cereri pentru a primi un ajutor de la Parlament, ce consta in trei indemnizatii brute. Pentru toti cei 48 de fosti parlamentari este nevoie de aroximativ un sfert de milion de euro. Conform Statutului deputatilor si senatorilor, ajutorul se acorda celor care nu au mai intrat in Parlament si care sustin, printr-o declaratie pe propria raspundere, ca nu au nici o alta sursa de venit. Legea mai asigura parlamentarilor sase calatorii gratuite la clasa intai pe orice mijloc de transport si posibilitatea de a-si deconta benzina pe care o consuma in deplasarile pentru formalitatile de
lichidare. (C.G.P.)
Septuagenar la CIA
Fostul secretar general al Casei Albe in Administratia Bill Clinton, Leon Panetta (70 de ani) va deveni seful CIA (Central Intelligence Agency) in Administratia Obama, au declarat oficiali democrati, citati de New York Times. Panetta, un apropiat al lui Clinton, este cunoscut la Washington drept un manager competent, dar cu putina experienta in domeniul serviciilor secrete. Alegerea sa dovedeste dificultatea cu care s-a confruntat Obama in gasirea unui director pentru CIA care sa nu aiba nicio legatura cu contro�versatul program antitero�rism al Administratiei George W. Bush. (I.C.)
India acuza Pakistanul
Premierul indian, Manmohan Singh, a acuzat ieri "unele agentii oficiale" pakistaneze ca au "sustinut" atentatele islamiste de la Bombay, de la finele lunii noiembrie, si a acuzat Islamabadul de utilizarea "terorismului" ca instrument in relatiile sale cu India. Afirmatiile mai dure decat de obicei ale premierului indian vin dupa ce, luni, autoritatile de la New Delhi au transmis Islamabadului un dosar de dovezi "covarsitoare" privind implicarea "elementelor pakistaneze" in atentatele de la Bombay si denuntarea complicitatii "probabile" a liderilor pakistanezi. (I.C.)
Imparteala PDL
Sorin Blejnar, fost comisar general al Garzii Financiare, este noul presedinte cu rang de secretar de stat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, potrivit unei decizii semnate de premierul Emil Boc si publicata ieri in Monitorul Oficial. Potrivit unor surse citate de Mediafax, PDL l-a desemnat pe Mircea Raicu, fostul director REBU, secretar de stat la Interne, in timp ce fostul lider de grup parlamentar PDL Constantin Gheorghe ar urma sa fie numit sef al Arhivelor Nationale, iar consilierul judetean sucevean Marius Vatafu ar putea fi urmatorul sef al Postei Romane. Aceleasi surse sustin ca seful DSP Suceava, Cristian Irimie, a fost nominalizat pentru postul de secretar de stat in Ministerul Sanatatii (I.S.C.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
"Milogi parlamentari" Asta de ce-i articol de "Externe"?   de Zenn
A r h i v a
  Referendum anti-romani    6 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Romanii au anexat Austria (2821 afisari)
 Rusii au taiat gazele (2686 afisari)
 Din ordinul lui Putin (2276 afisari)
 NATO si UE luate ostatice de catre Rusia (2183 afisari)
 Independenta cu Nabucco (1419 afisari)
 "Forbes" raspunde fostului analist KGB, care previziona dezastrul SUA: Rusia nu este America! (3570 afisari)
 Razbunarea nevestelor inselate nu are limite: O australianca a dat foc organelor genitale ale sotului infidel  (3044 afisari)
 Maica Rusie scoate MARUSSIA (2542 afisari)
 Scandalul bate la usa Cabinetului Boc: Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, acuzat de afaceri ilegale cu terenuri (2201 afisari)
 Dragoste fatala: Doi tineri austrieci au murit intoxicati in masina in care au facut sex (2130 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00888 sec.