Ziua Logo
  Nr. 4428 de marti, 6 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
63 de romani opriti de tirul rachetelor
Primul autocar cu cetateni straini, printre care si romani, ce primise acordul autoritatilor israeliene pentru evacuare, a fost nevoit sa se intoarca ieri in orasul Gaza din cauza tirurilor de rachete, a informat, intr-un comunicat, MAE de la Bucuresti.
Conform surselor oficiale, citate de Mediafax, in primul autocar se afla si o familie de cetateni romani. Potrivit MAE, ICRC (Crucea Rosie si Semiluna Internationala) nu si-au asumat responsabilitatea continuarii calatoriei pana la Erez, aflat sub controlul armatei israeliene. Surse oficiale au declarat ca personalul consular roman asigura la punctul de frontiera Erez eliberarea documentelor de calatorie necesare pentru tranzitarea teritoriului israelian spre Iordania. Printr-un comunicat anterior, MAE roman preciza ca 63 de persoane cu cetatenie romana sau cu dubla cetatenie (romana si palestiniana) au primit aprobarea autoritatilor israeliene pentru a fi evacuate din Fasia Gaza, prin punctul de frontiera Erez. Aceleasi surse au subliniat ca majoritatea cetatenilor romani din regiune au decis sa ramana in enclava asediata. Tot in cursul zilei de ieri, ambasadorul palestinian, Ahmed Majdalani, s-a intalnit cu ministrul roman de Externe, Cristian Diaconescu. (M.I)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Care romani ?   de Oprescu
Ale cui rachete?   de Eufrosin
A r h i v a
  I-am votat, dar au!    32 comentarii
  Gaza incercuita    111 comentarii
  Amenintarea Hezbollah    4 comentarii
  Aviatia militara intra in colaps    14 comentarii
  Tica, prefect de Bucuresti    
  Chipul anului 2008    
 Top afisari / comentarii 
 Pregatiti-va pentru razboiul din Ucraina (4766 afisari)
 Secretele familiei Travolta (4247 afisari)
 Vremea cand ataca uliii (2286 afisari)
 Aviatia militara intra in colaps (2209 afisari)
 Gaza incercuita (2096 afisari)
 Teapa rusească: Comisarul european pentru energie recunoaște că nu s-a așteptat la sistarea gazului rusesc către Europa  (886 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02089 sec.